Регіонали заперечили, що у їх фракції лишились сумісники

Фото: Регіонали заперечили, що у їх фракції лишились сумісники

У Партії регіонів спростовують наявність у їхній фракції депутатів-сумісників.

У вівторок вони зібрали у парламенті журналістів і продемонстрували документи, які підтверджують припинення іншої діяльності, окрім депутатської, членами фракції, яких звинувачують у сумісництві.

Зокрема, документи про відмову від адвокатської або бізнес-діяльності пред’явили 8 депутатів Партії регіонів, серед яких Олександр Герега, Дмитро Шпенов, Артем Семенюк, Сергій Горохов, Юрій Шаповалов, Віктор Бондар та інші.

Пізніше лідер фракції "регіоналів" Олександр Єфремов на брифінгу на запитання, чи не є це засідання "показовим виступом" для протиставлення сумісників із ПР опозиціонеру Сергію Власенку, заявив, що не хоче, щоб опозиція безпідставно звинувачувала ПР у порушеннях.

"Наші люди ніколи не були сумісниками. І якщо з’ясується, що вони сумісники, то по них буде така сама процедура (поданні до ВАСУ)", - заявив він.

На уточнення, чи є сумісницею, наприклад, депутат від Партії регіонів Таїсія Повалій, Єфремов відповів, що на даний момент у регламентному комітеті немає подання зі звинуваченнями Повалій у сумісництві.

Цього дня, 5 березня, Вищий адміністративний суд позбавив депутатських повноважень депутата від Партії регіонів Андрія Веревського за суміщення роботи в комітеті Верховної ради з земельних питань з головуванням в агрохолдингу "Кернел Холдинг".

Аналогічну справу зараз ВАСУ розглядає у відношенні опозиціонера і захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

"Українська правда"


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]