Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Сапожко Ігор

Сапожко Ігор Васильович

Рік народження: 1977

Опис політика

У грудні 2020 року на сім’ю Сапожка скоїли напад. Зловмисники забрали 10 тисяч доларів.  

На місцевих виборах 2020 року політик вкотре балотувався на посаду міського голови Броварів, його підтримали 44, 07% виборців. Однак під час виборів 25 жовтня була порушена таємниця голосування та призначено повторні вибори на 17 січня 2020 року. Чинний міський голова Сапожко висувається від партії “Команда Ігоря Сапожка - “Єдність” (Попередня назва - “Сильна держава”). Його підтримала партія УДАР та чинний мер столиці Віталій Кличко.

У 2018 році НАЗК прийняло 14 рішень про направлення до суду протоколу про адміністративне правопорушення через неповідомлення про наявність конфлікту інтересів. Конфлікт інтересів полягав у тому, що Сапожко, будучи головою виконкому ініціював собі щомісячне преміювання від 75% до 150% та не повідомляв про конфлікт інтересів. Броварський міськрайонний суд закрив справи у зв'язку з відсутністю складу адміністративних правопорушень.

У 2015 Сапожко балотувався як самовисуванець, а у 2010 році кандидувавася на посаду мера від “Партії регіонів”. Обидва рази був обраний мером Броварів.

За роки головування Сапожко фігурував у низці судових справ. Так 2014 року Народна рада Броварів через земельні питання навіть вимагала відставки Сапожка, але безуспішно. Причиною відставки міського голови стали земельні питання, які на думку Броварської народної ради були незаконними, відповідні звернення навіть було скеровано до прокурора Київської області.

У 2006 році обраний депутатом Броварської міськради від “Батьківщини”. Того ж року Сапожко був уповноваженою особою від “Батьківщини” по 93-му округу. Був секретарем ради до 2008 року, а з 2008 по 2010 в.о. міського голови. 

У 2003-2004 роках працював у ВАТ “Лопас” на посадах менеджера-консультанта та юрисконсультанта. 

У 2000-2002 роках працював водієм-експедитором у МПП “Іскандер”. Згодом, у 2002-2003 роках, працював водієм транспортно-технічного відділу ЗАТ “Позняки-жил-буд”.

За даними ЗМІ, Сапожко в 1998 році був у розшуку за вбивство. У 2015 році у відповідь на депутатський запит Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що з'ясувати всі обставини події неможливо, оскільки матеріали кримінальної справи передали до прокуратури. За інформацією Генеральної прокуратури України, наданою того ж року, матеріали справи були знищені.

Навчався в Київському національному університеті внутрішніх справ і отримав повну вищу освіту за спеціальністю “правознавство” та в Національній академії державного управління при Президентові України, здобув кваліфікацію магістр державного управління.

Балотування

Посади

  • 2010-11-02 — ...
    Броварський міський голова
  • 2008-07-24 — 2010-11-02
    В.о. Броварського міського голови

Читайте на ЧЕСНО

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

Розмежування повноважень Київської міської військової адміністрації (КМВА) та Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також ризик підтоплення ста...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу