Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Данилюк Олександр

Данилюк Олександр Володимирович

Рік народження: 1981

Опис політика

У 2019 році балотувався на посаду Президента України як самовисуванець та член партії "Громадянський Рух "Спільна Справа".

Координатор громадянського руху “Спільна справа”, член однойменної партії. У липні 2014 року був призначений радником з інформаційної політики міністра оборони Валерія Гелетея.

Був помічником на громадських засадах народної депутатки 5 скликання від Блоку Юлії Тимошенко Любові Стасів.

Брав участь у подіях Євромайдану, був координатором акції протесту “День Гніву” у 2011 році, одним з координаторів “Податкового Майдану” наприкінці 2010 року. Займався правозахисною діяльністю у сфері захисту прав підприємців, проти фальсифікацій на виборах та зловживання чиновників владою, у 2008 році був одним з ініціаторів акції “Київ без Черновецького!”.

У 2004 році був адвокатом кандидата у президенти Віктора Ющенка у Донецькій області, захищав автора книги “Донецька мафія” Бориса Пенчука. У 2000-2003 роках брав активну участь в акціях “Україна без Кучми” та “Повстань, Україно!”.

Закінчив КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, є магістром правового регулювання економіки та спеціалістом із залучення прямих іноземних інвестицій.

Під час Євромайдану активісти “Спільної справи” на чолі із Данилюком захопили будівлі міністерств юстиції, палива та енергетики, а також агропромислового комплексу. Член комендадури Штабу національного спротиву Степан Кубів назвав ці дії спланованою провокацією для легалізації рішення влади щодо введення надзвичайного стану.

Данилюк заявив, що саме захоплення міністерств активістами "Спільної справи" зупинили безглузде кровопролиття та змусили режим Януковича йти на поступки.

Офіційна передвиборча програма кандидата.

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    • 2019
      список №2
      Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "РОЗВИТОК" — список №2
      Не обрано
    • 2019
      Президент України, 2019: САМОВИСУВАННЯ
      Даних немає

    Робота помічником для:

    Верховна Рада 5, На громадських засадах
    Верховна Рада 8, На громадських засадах

    Посади у партіях

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу