Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності

Характеристики політика

  • ФАРи: 1
  • Прогульництво
  • Гречкосійство

Опис політика

Перший у списку ВО «Батьківщина» у Солом'янському районі (12 округ) міста Києва на місцеві вибори до Київради 2020.

2019 року на позачергових парламентських виборах балотувався в депутати Верховної Ради України 9 скликання від партії “Сила і честь” під номером 16 у партійному списку як безпартійний. Політсила не подолала 5%-й бар’єр, тому жодного мандата в парламенті не отримала.

Доки не запровадили обов’язкове електронне декларування, депутат Київради Микола Негрич приховував свою декларацію, хоча був зобов’язаний подавати її до Київради.

Коли декларації з’явилися на сайті НАЗК, Рух ЧЕСНО дослідив, що Негричу було що приховувати. Він опинився на другому місці з-поміж депутатів Київради за кількістю нерухомості (за винятком земельних ділянок), задекларувавши 1 будинок, 10 квартир, 3 офіси та 26 інших об’єктів – нежитлових приміщень і машиномісць. А також є одним з найбільших столичних депутатів-лендлордів. Він посів 4-те місце в рейтингу. Ареал земельних ділянок депутата – Черкащина та Прикарпаття. Загальна площа – 10 га.

Негрич є зятем екскерівника ХК “Київміськбуд” Михайла Голиці. Як повідомляли “Наші гроші”, вони бізнес-партнери-забудовники. 

“Українська правда” писала про незаконне будівництво Негрича на Голосіївському проспекті впритул до аварійного будинку. Журналістам, які 2015 року намагалися вести відеозйомку на цьому будівництві, перешкоджали невідомі молодики, забравши в них камеру.

Також “Наші гроші” з посиланням на ухвалу суду 2019 року повідомили про те, що за одержання хабаря затримали працівницю Мін’юсту, котра начебто перекидала гроші партнерам Негрича.

У столичній раді політик зараз є членом постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування. Він став прогульником саме через пропускання засідань цієї комісії.

Депутатом Київради обирався двічі: 2014 року – від “УДАРу”, а 2015-го – від БПП “Солідарність”. У міськраді входить до групи впливу екснардепа Дмитра Андрієвського, який 2019 року балотувався до Верховної Ради в Солом’янському районі м. Києва.

На вирішальному голосуванні за збереження Музею на Поштовій площі не голосував, хоча був присутній на засіданні.

Негрич ставив виборцям скриньки, але зробив їх іменними. Такі агітаційні заходи Рух ЧЕСНО розцінює як гречкосійство. Разом із командою Андрієвського за кілька місяців до парламентських виборів 2014 року Негрич, згідно з інформацією із соцмережі, надавав мешканцям району матеріальну допомогу.

2012 року балотувався до парламенту за списком партії Наталії Королевської “Україна – вперед!” – був під непрохідним 55-м номером. Партія не отримала в парламенті жодного місця.

Політик тоді був членом партії Королевської та працював директором ТОВ “Агропромбудкапітал”. На цій посаді він перебував із 2004 року. Його зарплата на той час не досягала 9 тис. грн за рік, проте дивідендів і відсотків він отримав на 2,5 млн грн.

Був помічником двох народних депутатів. У Володимира Фалька (Партія регіонів, 5 скликання) працював на громадських засадах. В Івана Плюща (блок “НУНС”, 6 скликання) був оплачуваним помічником.

У 2003 році обіймав посаду головного економіста управління фінансово-кредитних механізмів ДАК “Хліб України”. Згодом - начальник управління державних програм та цінового регулювання.

Освіта: 2003 року закінчив факультет міжнародного права Київського національного університету імені Т. Шевченка, юрист-міжнародник.

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Фракції

    • Київська міська рада 8
    • Блок Петра Порошенка "Солідарність"
    • Блок Петра Порошенка "Солідарність"

    Робота помічником для:

    Верховна Рада 6, Невідомо

    Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

    Дізнатися більше

    «Житлоінвестбуд» розтендерив мільярд на користь фірм, близьких до свого керівника

    • повʼязані організатор і виконавець закупівлі тендерні махінації

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу