Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Старостенко Ганна

Старостенко Ганна Вікторівна

Рік народження: 1978

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

За досілдженням Руху ЧЕСНО на квітень 2021 року картка Ганни Старостенко не брала участь у майже 50% голосувань, хоч і реєструється на початку сесії. 

25 жовтня 2020 року обрана до Київради за 3 округом набравши 122% від квоти (5867 голосів).  Член комісії Київської міської ради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції й комісії з проведення оцінки корупційних ризиків.

Перша у списку партії "УДАР" у Дарницькому районі міста Києва на місцеві вибори до Київради 2020.

Балотувалася в парламент 2019 року у Києві від мікрорайону Троєщина як представниця “Європейської солідарності” (округ 213). Посіла 2 місце, набравши менше 19%. За розміром виборчого фонду Старостенко опинилася з-поміж топ-10 кандидатів-мажоритарників. Її виборчий фонд становив 3,66 млн (в середньому 255 грн/голос). 

Старостенко стала заступницею голови КМДА Віталія Кличка з 2014 року та депутаткою Київради. Її обрали як представницю “Солідарності” 2015 року від Райдужного масиву (округ 27).

Рівень опозиційності депутатки в 2018 році в міськраді становив 6%. Таким чином вона підтримує майже всі рішення Київради. Але вона утрималася під час голосування за створення музею на Поштовій площі, де знайшли залишки вулиць часів Київської Русі. Активісти запевняли, що в разі ухвалення поправок "БППшників", з-поміж яких була і Ганна Старостенко, площа залишиться "інвестору", а повноцінного музею на ній напевно не буде, бо ці зміни унеможливлювали розірвання договору із забудовником.

У 2017 році не брала участі в 51% голосувань ради та прогулювала засідання комісії. Рух ЧЕСНО не вперше фіксує неефективне поєднання роботи депутата, який суміщає її з державною посадою.

Мешканці столиці поскаржилися на Старостенко голові КМДА Віталієві Кличку. У своєму зверненні кияни звинуватили чиновницю у лобізмі інтересів забудовників і у перешкоджанні їхній ініціативі - повернути садок на Пушкінській у власність громади.

У 2013-2014 роках працювала на платній основа помічницею-консультанткою народного депутата України Віталія Кличка у Верховній Раді. Старостенко також балотувалася 2012 року до парламенту під завідомо непрохідним номером 76.

2008-го на позачергових виборах її обрали депутаткою Київради за списком Блоку Віталія Кличка. Членкиня партії "УДАР" з 2010 року. 

У 2005-2012 роках була президенткою благодійної організації "Фонд братів Кличків"

Освіта: Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка (1995–2000 рр.), де здобула кваліфікацію магістра міжнародних відносин та перекладача німецької мови. 

З 2000 по 2004 року – аспірантка Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики. Отримала ступінь кандидата політичних наук за спеціальністю “Політичні проблеми міжнародних систем та глобального розвитку”.

У 2001–2004 роках здобувала післядипломну освіту в Європейському університеті Віадрина (Франкфурт-на-Одері, Німеччина), отримала диплом магістра Європейської політики за спеціальністю "культурологія".

Балотування

Фракції

  • Київська міська рада 8
  • Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Робота помічником для:

Верховна Рада 7, Невідомо

Посади

  • 2014-09-01 — ...
    Заступник голови Київської міської державної адміністрації

Посади у партіях

  • ... — 2019-01-01
    Член Президії Центральної Ради Партії ЄС

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу