Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Соколов Михайло

Соколов Михайло Володимирович

Рік народження: 1967

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

Народний депутат 6 та 9 скликань від "Батьківщини" (2007-2012), невдало балотувався у нардепи 7-го, 8-го та 9-го скликань від тієї ж партії. Ексдепутат Миколаївської облради (2015-2019) та Дніпровської міськради (2002-2007).  Підприємець 

У грудні 2023 році Соколов прийняв присягу та став народним депутатом замість Віталія Данілова, увійшов до фракції Батьківщина.

У 2019 році невдало балотувався до Верховної Ради 9-го скликання від ВО “Батьківщина” під номером 26 у списку (член партії). Тоді у Раду пройшло 24 кандидати від партії, тож Соколов не отримав мандата. Соколов також був головою обласної організації “Батьківщини” на Миколаївщині.

На момент виборів - заступник директора ТОВ "Укртранзит". 

Соколов відомий як замовник лобістських послуг для лідерки партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко. У 2016 році “Українська правда” писала, що під його керівництвом британська компанія “Trident Foundation” таємно оплачувала американських лобістів перед візитами Тимошенко у США. Всього за три роки британська фірма Соколова витратила на лобізм лідерки “Батьківщини” майже 1,3 млн доларів.

Також з 2016 року Соколов, за інформацією Bihus.Info, володіє 25%-ою часткою у польській компанії Air Cyber Services. Депутат спочатку це заперечував, а після того, як його запитали, чому ж компанія є в його декларації, переконував, що володіє лише 1% і той йому “подарували”. При цьому у польських реєстрах вказано, що Соколов володіє чвертю фірми, а в українській декларації він значиться її бенефіціаром.

З 2016 року - член Наглядової Ради Торгово-промислової палати України.

Того ж року був знятий з посади першого заступника голови Миколаївської обласної ради через фігурування у корупційному скандалі. За даними слідства, Соколов вимагав 90 тисяч гривень хабаря  від директора однієї фірми за дозвіл на видобуток вапняку у Миколаївській області.

У 2015 році обраний депутатом Миколаївської обласної ради від ВО “Батьківщина”. 3 грудня того ж року призначений першим заступником голови облради. 

У 2014 році невдало балотувався до Верховної Ради 8-го скликання по округу №132 (Миколаївська область), висувався від ВО “Батьківщина” як член партії. На момент виборів тимчасово безробітний.

У 2013 році невдало балотувався на довиборах в Раду по 132-му виборчому округу як самовисуванець. Тоді Соколова виключили з партії “Батьківщина” за рішення балотуватися без погодження з партійним керівництвом, але за рік він поновив членство.

Того ж року створив правозахисну громадську організацію “Всеукраїнська комісія справедливості”.

У 2012 році невдало балотувався до Верховної Ради 7-го скликання від ВО “Батьківщина” під номером 118 у списку як член партії. 

У 2008 році Соколов фігурував у журналістському  розслідуванні щодо рейдерського захоплення "34 каналу" у Дніпропетровську, право власності на який він оформив через кіпрську офшорну компанію. 

Також місцеві дніпровські ЗМІ писали, що Соколов, бувши депутатом Дніпропетровської міської ради, міг бути причетним до фальсифікації рішення міськради про передачу території центральної площі міста в оренду під комерційну забудову. 

Тоді підприємці Дніпропетровська навіть публікували відкрите звернення до Юлії Тимошенко про рейдерські захоплення землі та торгово-розважального центру у місті депутатами від БЮТ.

У 2007 році обраний народним депутатом Верховної  Ради 6-го скликання від БЮТ під номером 129 у списку як член партії. Член комітету з питань правосуддя. 

У 2006 році вдруге обраний депутатом Дніпропетровської міської ради (5-го скликання) від БЮТ

Того ж року Соколов, фірми якого пов’язували з одним з кінотеатрів у Дніпрі, як президент Асоціації сприяння розвитку кінематографа звернувся із позовом до суду, аби домогтися скасування урядової постанови про обов'язкове дублювання фільмів українською мовою. Позов був поданий від Дніпровського товариства сліпих, керівником якого був Соколов.  

Депутат також написав відкритого листа до тодішнього віцепрем'єра В'ячеслава Кириленка, в якому пояснював причини необхідності скасувати обов'язковий український дубляж.

З 2005 року виконувач обов'язків директора ТОВ “Технофарма”. 

У 2002 році обраний депутатом Дніпропетровської міської ради 4-го скликання від БЮТ

Того ж року створив навчально-виробниче підприємство “Дніпропетровське відділення української спілки сліпих”. 

З 1997 року займався бізнесом, зокрема виробництвом і постачанням медичного обладнання. Був заступником директора ТОВ “Укр-фарма” (1997-1999), ТОВ “Оптімафарм” (1999-2000), КУПП “Евіст” УТОС (2000-2005). 

У 1991–1997 роках працював на Південному машинобудівному заводі ім. О. М. Макарова (ВО Південмаш) майстром, технологом, інженером-конструктором.

У 1991 році закінчив фізико-технічний факультет Дніпропетровського державного університету. 

Одружений, виховує п’ятьох дітей. Батько Соколова був головним інженером на Південмаші у 1982-1987 роках.

Народився 27 листопада 1967 року у Дніпрі (тоді Дніпропетровську).

Маркерні голосування

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Посади у партіях

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу