Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Чередніченко Юрій

Чередніченко Юрій Анатолійович

Рік народження: 1960

Опис політика

24 листопада 2021 року під час голосування за внесення змін до Схеми планування Київщини не голосував. Тим самим підтримав інтереси забудовників, які намагаються забудувати столичний Біличанський ліс з 2008 року. Рух ЧЕСНО перед голосуванням наголосив, що воно буде маркерним.

У 2020 році був обраний до Київської обласної ради. Член комісії з питань капітального будівництва, архітектури, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного забезпечення та розвитку інфраструктурних об’єктів.

У 2017 році в облраді залишав картку для голосування в системі, у цей час за нього кнопкодавив колега з фракції Валерій Ксьонзенко

У 2015  році був обраний до Київської обласної ради від партії Опозиційний блок

Балотувався 2012 року до ВРУ як самовисуванець, але не пройшов, програвши в окрузі Сергію Міщенку й опинившись на 5-му місці з результатом 8,5% голосів.

Працював генеральним директором ДП "Украерорух".

ДП “Украерорух”, очолюване Юрієм Чередніченком, фігурувало в низці скандальних новин. Так, за керування Чередніченка ДП "Украерорух" нібито купило кавові автомати за ціною автомобілів, уклавши угоду з ТОВ "Компанія "Ліберті Україна" про придбання вендінгових автоматів на 463 тис. грн. 2014 року СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом розкрадання держкоштів в "Украерорусі", у зв’язку з чим, згідно з наказом міністра інфраструктури Максима Бурбака, Юрія Чередниченка усунули від виконання обов'язків керівника "Украероруху".

Народний депутат 6-го скликання від Партії регіонів. 

Освіта

2007 - Національна академія державного управління при Президентові України, спеціальність – управління суспільним розвитком.

1982 - Ордена Леніна Академія цивільної авіації, кваліфікація –  авіадиспетчер.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 4, На громадських засадах
Верховна Рада 5, На громадських засадах
Верховна Рада 6, На громадських засадах
Верховна Рада 7, На громадських засадах
Верховна Рада 8, На громадських засадах

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу