Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Баранський Віктор Сергійович
Фото: Баранський Віктор

Баранський Віктор Сергійович

Рік народження: 1985

Фігурант Реєстру зрадників

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

Екс-депутат Одеської міської ради від забороненої партії "ОПЗЖ".

Наявність російського паспорта та підтримка дій росії.

У 2023 році Президент Володимир Зеленський позбавив Баранського українського громадянства. Приводом стала наявність російського паспорта та підтримка дій росії.

У 2020 році був обраний депутатом Одеської міськради 8-го скликання від партії ОПЗЖ.

Того ж року в результаті спільного розслідування з мережею Bellingcat та редактором порталу Tradewinds з’ясувалося, що Баранський причетний до шахрайської схеми виведення коштів іноземних замовників із судноплавної компанії свого батька. 

Також він запропонував надіслати звернення щодо того, аби одеситів почали вакцинувати російською вакциною "Супутник-V".

У 2019 році балотувався до ВР 9-го скликання від “ОПЗЖ”. Перед парламентськими виборами члени штабу Баранського роздавали "телевізійні приставки та продуктові набори". 

Того ж року став фігурантом міжнародного журналістського розслідування про офшори Panama Papers. Мова йшла про схеми Баранського і його батька в сфері морських перевезень і судноплавства, зокрема, офшорі Industrial Carriers Inc.+. Юристи скандальної компанії Mossack Fonseca допомагали їм оформити свої офшорні компанії і піти від відповідальності за афери". 

Крім того, згідно з даними сайту Offshoreleaks Database, на імені Віктора Баранського значиться компанії» Vista Shipping LTD", зареєстрована на Британських Віргінських Островах.

Тоді ж Генеральна прокуратура почала розслідувати кримінальне провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів під час реконструкції причалу №7 в Одеському морському торговому порту. За версією слідства через фірми депутата Баранського відмилося близько 1 млрд.грн.

У 2018 році СБУ проводила обшуки на підприємстві, пов’язанному з Баранським.

У 2017 році "Антикор" оприлюднив інформацію, що Баранський був громадянином Румунії. Відповідну інформацію підтвердили в Британській юридичній фірмі "Kennedys Law LLP", що представляла його інтереси.

Того ж року він запустив у соціальній мережі Facebook флешмоб "Я говорю російською".

У 2016 році портал "Антикор" встановив, що Баранський був фальшивомонетником та возив з Польщі фальшиву валюту. Також стало відомо, що Фонд Віктора Баранського був створений якраз під відмивання злочинних нелегальних грошей. 

У 2015 році був обраний депутатом Одеської облради від партії "Опозиційний блок". Член постійної комісії з питань бюджету, фінансово-економічної політики та діяльності.

У 2012 році балотувався до ВР 7-го скликання як самовисуванець.

Займав керівні посади в компанії "Трансфлот сервіс" (морські перевезення і перевалка вантажів), був заступником директора, а потім очолив підприємство.

Керував ТОВ "Екотехнолоджі", йому підконтрольні телеканали "Ольвія" і "Південна хвиля".

Також йому належить 40% від загального капіталу ТОВ "Півонія 40" і ТОВ "Світанок 30", є кінцевим бенефіціаром цих компаній, а також Atlanta Trading Co, благодійної організації "Благодійний фонд "Вільна освіта", благодійного фонду "За Одесу" та громадської організації "Центр громадських ініціатив "За Одесу!”.

Освіта вища.

Закінчив Морський університет, за спеціальністю "Транспортні системи".

Народився 7 травня 1985 року в місті Одеса.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу