Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Александровська Алла Олександрівна
Фото: Александровська Алла

Александровська Алла Олександрівна

Рік народження: 1948

Фігурантка Реєстру зрадників

  • ФАР
    Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України

Опис політика

Народна депутатка 3, 4, 5, 6 скликань від Комуністичної партії України, одна з активних учасниць антимайдану у Харкові. Александровська також брала участь у спробі проголосити “ХНР” під час Революції гідності.

У 2021 році ЄСПЛ зобов’язав Україну виплатити Александровській понад 15 тис. євро моральної шкоди, а також понад 3,5 тис. євро судових та інших витрат через її затримання у 2016 році.

У 2020 році на місцевих виборах знову балотувалась до Харківської облради від ОПЗЖ, але не пройшла.

У 2016 році у Харкові Александровську затримала СБУ за спробу підкупу місцевих депутатів. СБУ повідомляла, що Александровська та її син отримали кошти від ФСБ та давали хабарі у розмірі 9 тис. доларів для ухвалення звернень до парламенту і президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. 

У 2015 році невдало балотувалася на місцевих виборах від партії "Ліва опозиція" попри заклик Руху ЧЕСНО про зняття одіозних проросійських кандидатів. 

У 2014 році поліція відкрила проти Александровської справу через проведення мітингів “Антимайдану”, однак Київський районний суд Харкова спочатку відправив справу на доопрацювання, а згодом закрив у зв'язку з закінченням терміну притягнення до адміністративної відповідальності.

У 2014 році Александровська під час Революції гідності була однією з основних фігур харківського “антимайдану”, входила до так званої групи прихильників “федералізації”, яка агітувала за створення “ХНР”.

У 2012 році вона балотувалась як мажоритарниця, однак програла вибори на Харківщині (170 округ) кандидату від Партії Регіонів та фігуранту реєстру держзрадників Дмитру Святашу

У 2007-2012 роках вчетверте обралась до ВР від КПУ (№19 у списку).

У 2002-2006 роках була народною депутаткою Верховної Ради по списках КПУ (№21 у списку), згодом у 2006 році знову переобиралась на позачергових виборах до парламенту.

У 1998 році обралась до Верховної Ради по списках КПУ (№24 у списку), одночасно балотувалась на 171 мажоритарному окрузі (Харківська область), але програла вибори.

З 1996 року очолювала Харківський осередок КПУ.

У 1792 році Після закінчення навчання працювала на заводі НВО “Електроприлад” (нині АТ “Хартон”) де працювала інженером. У 1975 році вступила до Компартії.

Закінчила Харківський авіаційний інститут за спеціальністю “інженер-механік” та Харківський міжгалузевий інститут за спеціальністю “менеджмент і маркетинг”.

Народилась 7 грудня 1948 року у Харкові.

Балотування

Читайте на ЧЕСНО

Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив?

Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив?

36 законів очікують на підпис чи вето президента Володимира Зеленського. Один із них — ще з 2019 року, хоч Конституція передбачає на це лише 15 днів.&n...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу