Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Прокопів Володимир

Прокопів Володимир Володимирович

Рік народження: 1983

Характеристики політика

  • ФАРи: 2

Опис політика

Депутат Київської міської ради 7, 8 і 9 скликань, заступник голови КМДА. Фігурант антикорупційних розслідувань.

У грудні 2023 року під час розгляду бюджету на наступний рік у Київраді Прокопів заявив, що Києву “не потрібний бюджет війни” та виступав проти закладання міських коштів на потреби ЗСУ, через це його розкритикували як колеги по партії, так і суспільство.

У березні 2021 призначений заступником голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

У лютому 2021 обраний головою фракції “ЄС” у Київраді.

25 жовтня 2020 року обраний до Київської міської ради набравши 116% від квоти (5555 голосів). Член комісій Київської міської ради з проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності та з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції

16 вересня 2020 року на з’їзді партії Європейська Солідарність Прокопів увійшов до першої п’ятірки списку кандидатів від політсили на вибори до Київради.

Балотувався у 2019 році до Верховної Ради в Голосіївському районі (211 округ) як представник “Європейської солідарності”. Посів 2 місце, набравши 24%.

Передвиборчий фонд кандидата склав майже 3 млн грн. Він увійшов в топ-20 найбільших виборчих фондів парламентської кампанії 2019 року. Видатки цього політика на агітацію були більшими, оскільки він стартував дочасно.

Прокопів станом на кінець 2019 року обіймає посаду секретаря Київської міської ради, хоча одразу після виборів він зробив заяву, що складає повноваження, бо вирішив очолити партійний осередок "Європейської солідарності". За цей час його заяву так і не розглянули і, як з’ясував Рух ЧЕСНО, її навіть не реєстрували.

Під час голосування 7 червня 2018 року за музей на Поштовій всупереч інтересам забудовника (проєкту передбачав розірвання інвестиційного договору з забудовником) Прокопів утримався. При цьому за правки Сергія Гусовського – одного з ініціаторів проєкту рішення – Прокопів голосував.

Слід зауважити, що коли було виявлене неособисте голосування в стінах Київради, коли помічник проголосував замість депутата, Прокопів змусив Київраду переголосовувати всі питання. За результатами інциденту було створено спеціальну комісію, яку секретар Київради очолив. 

Прокопіва обрали секретарем Київради і заступником міського голови Віталія Кличка 1 грудня 2015 року. Його кандидатуру підтримали 80 депутатів у таємному голосуванні. Голова комісії з проведення оцінки корупційних ризиків у Київській міській раді.

Знову став депутатом Київради у 2015 році як представник БПП "Солідарність" на 1 окрузі у Голосієві.

На виборах Київради 7-го скликання у 2014 році Прокопіва було обрано депутатом від УДАРу. Тоді він працював у Держінспекції сільського господарства України заступником директора департаменту контролю за використанням та охороною земель, а ставши депутатом Київради, очолив земельну комісію. 

За головування Прокопіва в земельній комісії у квітні міська рада передала 118 квадратних метрів землі у дворі на вулиці Богдана Хмельницького в оренду на 10 років ТОВ "Столичний ЦУМ", що належить олігарху Рінату Ахметову.

У 2014 році Прокопів балотувався до Верховної Ради за списком БПП "Солідарність" 142-м номером до Верховної Ради. До парламенту не пройшов. 

З 2012 до 2014 року був помічником на той час нардепа Петра Порошенка, який обрався до Верховної Ради як самовисуванець.

У 2010 році балотувався від УРП "Собор" до Івано-Франківської міськради 6-го скликання.

У квітні 2007 року був призначений на посаду головного спеціаліста відділу оздоровлення, праці та соціальної роботи Головного управління у справах сім’ї та молоді КМДА. Травень того ж року, переведений на посаду заступника начальника відділу оздоровлення, праці та соціальної політики Головного управління сім’ї та молоді КМДА, де пропрацював до грудня 2009 року.

У 2005 році став директором представництва страхового акціонерного товариства “ОСТРА” у м. Харків. У тому ж році був переведений на посаду заступника голови правління даної компанії у Харківському регіоні.

З 2006 до 2019 року працював помічником нардепа Анатолія Матвієнка на платній основі, якого обирали від Блоку “Наша Україна” та Блоку Петра Порошенка.

З 2002 до 2006 року був помічником нардепа від блоку Юлії Тимошенко Віталя Коржа.

У 2002 році балотувався до Івано-Франківської міської ради 4-го скликання як самовисуванець.

У 2012 році захистив кандидатську дисертацію та отримав науковий ступінь кандидата хімічних наук у Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника.

У 2005 році закінчив Прикарпатський національний університет ім. В.Стефаника (м. Івано-Франківськ) за спеціальністю "Радіофізика та електроніка". У 2007 році закінчив магістратуру Тернопільського національно-економічного університету за спеціальністю "Адміністративний менеджмент".

Народився 28 серпня 1983 року у Івано-Франківську.

Балотування

Фракції

  • Київська міська рада 8
  • Жовтень 2015 — ...
    Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Робота помічником для:

Верховна Рада 4, На громадських засадах
Верховна Рада 5, Невідомо
Верховна Рада 5, На громадських засадах
Верховна Рада 6, Невідомо
Верховна Рада 6, На громадських засадах
Верховна Рада 7, На громадських засадах
Верховна Рада 8, За строковим трудовим договором на постійній основі

Посади

  • 2015-12-01 — ...
    Заступник Київського міського голови - секретар Київської міської ради

Посади у партіях

  • ... — 2019-01-01
    Член Центральної Ради Партії ЄС

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

У Київраді протягують ДПТ скандальних будівництв нардепа Зубика та Корогодського

  • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів владні зловживання

"Укрбуд" продає квартири, збудовані для АТОшників

  • будівельні афери шахрайські афери

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу