Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Думчев Сергій

Думчев Сергій Олександрович

Рік народження: 1970

Характеристики політика

  • ФАРи: 1

Опис політика

Колишній кандидат на посаду мера Києва, ексголова партії “Рух за реформи”, бізнесмен. Фігурант антикорупційних розслідувань.

У 2016 році Думчев фігурував у розслідування “Наших грошей”, його компанія ТОВ “Мрія-плюс” незаконно забудовувала заповідник "Києво-Печерська Лавра” попри мораторій від Київської міської ради та відсутність дозволу від Міністерства культури.

У тому ж році НБУ відкликав ліцензію у банку "Преміум", наглядову раду якого очолював Думчев, через порушення банківського законодавства у сфері фінансового моніторингу.

У 2015 році попри рекордні витрачені кошти на кампанію Думчев зайняв 7 місце на виборах міського голови, а його партія "Рух за реформи" взагалі не пройшла до Київради.

На додачу у день виборів поліція затримала партійців “Руху за реформи”, які намагались купувати за гроші голоси виборців.

У 2014-2015 роках передвиборча кампанія Думчева стала однією з найдорожчих в історії Києва, усього він витратив 47 млн грн, буквально завісивши всю столицю бордами та сітілайтами з власним обличчям.

Також у мережі активно поширювалась "джинса" на підтримку Думчева як кандидата, яка супроводжувалась фейковими соціологічними опитуванням, які показували йому другий рейтинг після Віталія Кличка.

Партію Думчева помітили за гречкосійством та виманюванням персональних даних виборців у Києві.

Згодом з’ясувалось, що передвиборчу кампанію фінансували колишні соратники президента-втікача Віктора Януковича, а сам Думчев визнав, що є кумом колишнього генпрокурора Віталія Яреми.

У 2014 році невдало балотувався на виборах до Верховної Ради від партії “Сильна Україна” Сергія Тігіпка (№20 у списку), з яким зав’язав стосунки у бізнесі.

У тому ж році заснував свою партію – “Рух за реформи” та оголосив, що балотуватиметься на посаду мера Києва.

У 2007 році був одним із засновників банку «Преміум» та очолив його наглядову раду. Офіційно банк належав Ларисі Смірновій та Леоніду Перваку, ексголові правління "Терра Банку". Своєю чергою "Терра Банк" належав донецькому бізнесмену Руслану Циплакову – давньому приятелю покійного сина експрезидента Віктора Януковича.

З 1993 року займався бізнесом у сфері міжнародних бартерних угод та згодом банківському секторі.

У 1988-1989 році проходив службу в армії.

У 1987 році закінчив СЗШ №43 у Києві. У тому ж році вступив до Одеського морехідного училища, спеціальність “експлуатація суднових енергетичних установок”

Народився 18 березня 1970 року у Києві.

Балотування

Гречкосійство

3 фото  0 відео

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Думчев і Шахов забудовують заповідник у центрі Києва

  • нецільове використання земельних ресурсів махінації з природними ресурсами

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу