Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Никорак Ірина

Никорак Ірина Петрівна

Рік народження: 1987

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

Народна депутатка 9-го скликання від "Європейської солідарності". Депутатка Київської міської ради 8- го і 9-го скликань від "ЄС".

У 2023 році ЦВК зареєструвала Никорак нардепкою після дострокового припинення повноважень іншого нардепа від "ЄС" Михайла Забродського. Увійшла до комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

У 2022-му заснувала ініціативу із забезпечення жінок-військовослужбовців жіночою формою "ArmWomenNow", а також ArmWomen Hub для надання психологічної підтримки жінкам-військовим та ветеранкам. Авторка і ведуча YouTube-каналу про жінок-військовослужбовиць ArmWomenBlog.

У 2020 році обрана до Київської міської ради від партії "ЄС" (членкиня партії) за округом в Оболонському районі. Членкиня постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, перша заступниця комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.

Никорак називають близькою до скандального забудовника екснардепа від ОПЗЖ Вадима Столара. За даними УП, саме за його "протекцією" вона опинилась у списку "ЄС". Приймальня Никорак розташовується в одному приміщенні з іншими депутатами, на яких має вплив Столар – Наталя Приходько, Людмила Костенко, Владислав Михайленко.

Окрім того, Никорак є дружиною забудовника Еміля Соловйова, який був помічником депутата Столара у Верховній Раді 6-го скликання.

У 2019 році невдало балотувалась до Верховної Ради 9-го скликання від "Європейської солідарності". Того року зробила внесок до виборчого фонду партії ЄС на суму 50 тисяч грн.

У 2018 році була притягнута до відповідальності за несвоєчасне подання декларації без поважних причин.

У 2017-му не брала участі в голосуванні 54% питань в Київміськраді, а також пропустила 40% засідань комісії та 25% сесій. 

У 2016-му пропустила 27% засідань комісії за рік. 

У 2015 році обрана депутаткою Київської міської ради від БПП по округу №64 (Оболонський район) як безпартійна.

Того ж року отримала диплом магістра державного управління в Національній академії державного управління при Президентові України за спеціальністю "політичне та публічне управління", диплом магістра бізнес адміністрування в Інституті післядипломної освіти Університету "КРОК", а також диплом MBA в "Швейцарській бізнес-школі Montreux".

Також у 2015-му заснувала ГО "Смілива Україна".  

З 2014 рокусекретарка Депутатських груп ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою, Австрією та Королівством Саудівської Аравії. Голова Міжфракційного Об'єднання "Україно-Китайської співпраці". Голова громадської організації "Наш Парк Оболонь".

Також була помічницею на платній основі нардепа 8-го скликання від "Народного фронту" Олександра Присяжнюка (син Анатолія Присяжнюка) та нардепа 9-го скликання від "ЄС" Сергія Алєксєєва.

У 2012-2014 працювала юрисконсульткою в девелоперській компанії. 

У 2012-му закінчила економічний факультет Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка та отримала диплом спеціаліста у галузі фінансів.

У 2011 році працювала у міжнародній юридичній фірмі "Інтегрітес" на посаді юриста у відділі корпоративного права, злиття та поглинання.

У 2010-2011 працювала на посаді юрисконсультки в ПАТ "Мостобуд", де її батько - Петро Никорак обіймав керівні посади.

У 2010 році закінчила юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, отримала диплом магістра права за спеціальністю "цивільне право".

Народилась 12 вересня 1987 року в місті Вижниця Чернівецької області.

Маркерні голосування

Позбавляє впливу російських спецслужб в Україні під прикриттям релігі Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Фракції

    • Київська міська рада 8
    • Блок Петра Порошенка "Солідарність"

    Комітети

    • Верховна Рада 9
    • Травень 2023 — ...
      Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

    Робота помічником для:

    Верховна Рада 9, За строковим трудовим договором на постійній основі
    Верховна Рада 8, За строковим трудовим договором на постійній основі

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу