Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Чубирко Іван

Чубирко Іван Іванович

Рік народження: 1973

Характеристики політика

  • ФАРи: 1

Опис політика

Депутат Закарпатської обласної ради, колишній депутат Мукачівської міської ради. Фігурант антикорупційних розслідувань.

У 2023 році СБУ затримала Чубирка за організацію злочинного угрупування на Закарпатті, а також зв’язки з Віктором Медведчуком. За даними слідства Чубирко організував банду, яка створювала штучні конфліктні ситуації, а потім депутат вимагав гроші за їх вирішення.

У 2019 році невдало балотувався до Верховної Ради від партії “Опозиційна платформа - За Життя” (№ 38 у списку), як член партії.

На момент виборів працював заступником директора ТОВ “Ресурс–Інвест–Сервіс”. 

На виборах Президента України у 2019 році був довіреною особою кандидата Юрія Бойка у ТВО №69 (Закарпатська область). Голова територіальної ради Громадського руху “Український вибір - Право народу” в Закарпатській області, член політвиконкому руху. 

З 2017 року до 2022 року був головою Закарпатської обласної організації партії “За Життя!”, а згодом перейменованої в Опозиційну платформу - “За Життя”.

У 2016 році увійшов до політради проросійської партії “Український вибір” кума Путіна Віктора Медведчука. За даними ЗМІ Чубирко своєю чергою є кумом Медведчука, був одружений на сестрі Оксани Марченко.

У тому ж році Чубирко допомагав путінським байкерам “Нічним вовкам” перетнути кордон з ЄС, після того, як влада Литви і Польщі заборонила байкерам проїзд по території цих країн в рамках мотопробігу.

У 2015 році був обраний депутатом Закарпатської обласної ради від партії “Відродження” за 25 округом (м.Мукачево) як безпартійний. Входив до однойменної фракції. Того ж року балотувався на посаду Мукачівського міського голови від партії “Відродження”

З 2014 до 2019 року був помічником нардепа Верховної Ради 8 скликання від ОПЗЖ Василя Німченка.

У 2013 році на проміжних виборах був обраний до Закарпатської обласної ради за 5 округом (Мукачево) від “Партії регіонів”.

З 2012 до 2014 року був помічником нардепа Верховної Ради 7 скликання від Партії регіонів, фігуранта реєстру Zрадників Нестора Шуфрича.

У 2010 році обрався до Мукачівської міської ради 6 скликання від Партії регіонів, за 9 округом як член партії.

З 2005 до 2006 року – помічник-консультант секретаря Закарпатського обкому СДПУ(о).

У 2004 році після Помаранчевої революції був оголошений у розшук та втік до Росії, повернувся лише у 2007 році і добровільно давав покази Генпрокуратурі, був визнаний винним у хуліганстві, насильстві до державного діяча, викрадення документів та хабарництво. Отримав 5 років ув’язнення, однак був строк за ґратами замінили на випробувальний термін строком у 2 роки і 6 місяців.

З 2002 до 2004 року був помічником голови Закарпатської обласної державної адміністрації Івана Різака. За даними ЗМІ Чубирко координував взаємодію державних органів із місцевим криміналітетом. 

У 2002 році обрався до Мукачівської міської ради 4 скликання.

З 2001 до 2003 року працював заступником директора СП “Експрес-Трукс” у місті Ужгороді. 

У 1992-1995 роках був керівником секції з карате при Мукачівському будинку офіцерів.

Закінчив Київський національний торговельно-економічний університет за спеціальністю “фінанси”, Ужгородський комерційний технікум за фахом “облік та аудит” та Мукачівське СПТУ №3, де отримав кваліфікацію “слюсар-складальник радіоелектронної апаратури та приладів 4-го розряду”.

Народився 27 травня 1973 року у селі Завидово Мукачівського району Закарпатської області

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Робота помічником для:

    Верховна Рада 8, На громадських засадах

    Посади у партіях

    • Член Політичної Ради Партії ОПЗЖ

    Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

    Дізнатися більше

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу