Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Трюхан Дарія

Трюхан Дарія Аркадіївна

Рік народження: 1980

Опис політика

Із 2015 року – депутатка Запорізької міської ради 7 скликання. Депутаткою обиралась вперше за списками політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" як безпартійна. Голова фракції «Самопоміч» у міськраді. Секретар постійної комісії міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів.

Із 2016 року – приватна підприємиця. Основний вид діяльності (за держреєстрами) - комп'ютерне програмування. Із 2015 до 2016 року працювала головною бухгалтеркою на ТОВ "Академія Брайт". У 2013 році була головною бухгалтеркою на приватному підприємстві "Скарб-99".

Із 2002 до 2013 року працювала на різних посадах на приватному підприємстві "Термо-ресурс". Зокрема, обіймала посади економістки, економістки-бухгалтерки, головної бухгалтерки.

Із 2002 по 2003 роки навчалася у Запорізькому філіалі Інституту статистики, обліку та аудиту Держкомстату України, де здобула кваліфікацію — "Бухгалтер підприємства". У вересні 1997 року вступила до Запорізької Державної Інженерної Академії на факультет економіки та менеджменту. У 2002 році закінчила навчання, отримала диплом з відзнакою за спеціальністю "Економіка підприємства".

Фігурантка антикорупційних публікацій. "Багаторічний працедавець Трюхан взяв мільйон без конкурсу на теплолічильники в Енергодарі". У 2017 році Управління комунальної власності Енергодарської міської ради уклало низку угод з ПП "Термо-ресурс” на встановлення приладів обліку теплової енергії загальною вартістю 1,13 млн грн. ПП

“Термо-ресурс” володіє Роман Трюхан. На фірмі з 2002 по 2013 рік на різних посадах працювала Дарія Трюхан – депутатка Запорізької міської ради від партії “Самопоміч”. Вони були подружжям і розлучилися в грудні 2015 року, після обрання Дарії Трюхан депутатом.

"Запорізькі депутати в судах: розкрадені мільйони та незадеклароване елітне авто". Ще наприкінці 2017 року працівники прокуратури Харківської області спільно з СБУ провелинизку обшуків у чиновників Запоріжжя, зокрема й у двох депутатів від "Самопомочі" – заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка та депутатки Запорізької міської ради Дарії Трюхан.

У результаті, за повідомленнями прокуратури, Марченка затримали й оголосили йому підозру за ч.5 ст.191 КК України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб). Мова йшла про зловживання на тендерах, з допомогою яких, за даними слідства, у Запоріжжі та Мелітополі Запорізької області було розкрадено 87 мільйонів гривень.

Офіційно її сукупний річний дохід за 2015 рік складав 18,8 тисяч гривень, а 2014 року вона сукупно отримала 8,8 тисяч гривень. Але 2019 року придбала квартиру за 1,5 мільйона гривень.

Балотування

Фракції

  • Запорізька міська рада 7
  • Обʼєднання "Самопоміч"

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу