Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Божко Руслан

Божко Руслан Анатолійович

Рік народження: 1976

Характеристики політика

  • ФАРи: 1
  • Гречкосійство

Опис політика

Депутат Запорізької міської ради 7 скликання від політичної партії "Опозиційний блок". Член партії та однойменної фракції. Очолює постійну комісію міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів.

Власник та фінансовий директору компанії "Астра Капітал Груп". Діяльність компанії стосується, зокрема, й альтернативної енергетики. Радник міського голови. Входить до ТОП-5 найбагатших депутатів Запорізької міської ради.

З 2011 року до 2016 року працював на комбінаті "Запоріжсталь" фінансовим директором. У 2013 році Руслан Божко увійшов в TOП-50, а потім в TOП-10 кращих фінансових директорів України.

З 2009 до 2011 року працював заступником фінансового директора дивізіону сталі і прокату, організував проектне фінансування для будівництва кисневого цеху на Єнакіївському металургійному заводі, який входить до групи "Метінвест".

У структурах "Метінвесту" Руслан Божко працював з 2006 року. З 2004 до 2006 року працював в компанії Deloitte, де очолив напрямок управлінського консалтингу. Займався розвитком консалтингової практики в Україні, очолюючи реалізацію проектів з бюджетування, планування, побудови ефективних бізнес-моделей, впровадження передових IT систем.

З 1998 рокурозпочав кар'єру з позиції фахівця у міжнародній компанії Pricewaterhouse Coopers, однієї з компаній Великої Четвірки, де зріс до позиції менеджера. Займався аудитом і управлінським консалтингом на ринку України, Узбекистану, Туркменістану, Росії, Грузії, Польщі та Німеччини, вів найбільші компанії банківського сектору, ринку FMCG і телеком-послуг, металургійної галузі.

У 1998 році закінчив економічний факультет Донецького національного університету.

Фігурант антикорупційних публікацій "Хто подарував депутатці від “БПП” 20 мільйонів гривень". Повідомлялося, що Руслан Божко увійшов до ТОП-5 найбагатших депутатів Запорізької міської ради за рівнем статків 2017 року, а також до ТОП-5 депутатів із найбільшими заробітками за 2017 рік.

Наразі бізнес депутата (компанія "Астра Капітал Груп") - у площині альтернативної енергетики. Компанія “Астра Капітал Груп”, власником котрої є Божко, була співзасновницею ТОВ “Токмак Солар Енерджі”. Це підприємство в лютому 2018 року взяло кредит в “Укргазбанку” на будівництво в Запорізькій області сонячної електростанції.

Отриманню кредиту передувало рішення Запорізької міської ради, за яким обслуговування бюджетних коштів передали до “Укргазбанку”. Це відбулося за погодження постійної комісії Запорізької міської ради з питань соціального й економічного розвитку, бюджету та фінансів, яку і очолює Руслан Божко.

Тобто, спочатку міськрада передала обслуговування коштів в "Укргазбанк". А згодом цей банк погодився надати кредитування пов’язаним із Русланом Божно фірмам.

Землю для будівництва багатоповерхівки задешево передали фірмі, пов’язаній із депутатом.

Балотування

Фракції

  • Запорізька міська рада 7
  • Опозиційний блок

Робота помічником для:

Верховна Рада 6, На громадських засадах
Верховна Рада 5, На громадських засадах

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

“Астра Капітал Груп” Божка не вдалося зняти арешт з ділянки за справою у купівлі її за меншою в 7 разів ціною від ринкової

  • передача земельних ресурсів у користування або власність з порушенням процедури порушення законодавства, які стосується використання і охорони природних ресурсів

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу