Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Соболєв Вячеслав

Соболєв Вячеслав Олександрович

Рік народження: 1972

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

У 2015 році був обраний депутатом Київської обласної ради від партії “Блок Петра Порошенка” за округом №33 (частина Києво-Святошинського району).

1 грудня 2019 року машину депутата обстріляли невідомі. У результаті загинув 3-річний син політика, похресник Ірини Білик

Після вбивства малолітнього сина, “Слідство-Інфо” повідомило, що автомобіль Range Rover, в якому пересувався Соболєв, належить фірмі "ДонУкрПроектНІІ", яка фігурує у кримінальному провадженні правоохоронців щодо фінансування тероризму на Донбасі. Журналісти посилаються на реєстр судовий рішень.

2 грудня 2019 року поліція повідомила, що затримала підозрюваного у вбивстві сина Соболева.

У раді був кандидатом на відкликання через прогули засідань сесій та бюджетної комісії. Не брав участі у жодному з сесійних голосувань у 2017 році. Не голосував за 72% питань у 2016 році, сесії та комісії теж відвідував неналежним чином.

Під час виборів 2015 року до Київської обласної ради на окрузі Соболєва, ймовірно, були фальшування за рахунок зіпсованих бюлетенів.

До того, як стати депутатом Київської обласної ради Соболєв  був директором ДП “Нафтогазмережі”, обіймав посаду заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” (з 2010 року) та працював на посаді державного інспектора у відділі проблем інформаційної безпеки управління державної та інформаційної безпеки РНБОУ (2006-2007 роки). 

У Київ політик приїхав з Донеччини, де активно будував свою кар’єру. 2005 до 2006 року займав посаду заступника міського голови Донецька з питань діяльності виконавчих органів влади, входив до Блоку Юлії Тимошенко, від якого балотувався до міськради Донецька 2006 року.

На виборах 2002 року переміг у окрузі № 64 (Петровський район) від Союзу “За єдність, злагоду та відродження”, який створили для сприяння діяльності тогочасного голови ОДА Віктора Януковича і на підтримку президентського курсу Леоніда Кучми. Був головою постійної комісії з питань підприємництва, торгівлі, громадського харчування та надання послуг населенню.

Раніше працював заступником директора ПП “Магазин Вікторія”, а також був директором донецької компанії “Інтер-Стар” (мобільний зв’язок). Був головним засновником мережі супермаркетів „Обжора“, у 2007 році продав мережу. Зараз, за інформацією у ЗМІ, Соболев є власником ресторану “Маріо”. Людина з такими ПІБ є засновником ТОВ “Київ Інвест”, ТОВ “ДОНУКРПРОЕКТНІІ”, ТОВ “Фірма “Аграр”.

З лютого по червень 2015 року працював доцентом кафедри організацій агробізнесу Національного університету біоресурсів і природокористування України, м.Київ. У 2003-2005 роках був асистентом, з 2008 до 2010 року - доцентом, а з 2010 до 2015 року працював на посаді професора кафедри маркетингу і комерційної справи Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. 

Закінчив Харківський інститут фізичної культури і спорту, Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту (Донецька філія) та Донецький державний університет економіки та торгівлі ім. М. Туган-Барановського (спеціальність “Менеджмент організацій”). Доктор економічних наук. Академік Академії економічних наук України. Доктор філософії.

Балотування

Фракції

  • Київська обласна рада 7
  • Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Робота помічником для:

Верховна Рада 5, На громадських засадах

Посади

  • 2005-04-15 — 2006-05-15
    Заступник Донецького міського голови

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу