Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Сороколіт Іван

Сороколіт Іван Леонідович

Рік народження: 1977

Опис політика

Влітку 2020 року “Сила людейобрала Сороколіта кандидатом на посаду міського голови Тернополя. У вересні того ж року його було зареєстровано.

На позачергових парламентських виборах 2019 року балотувався по 163 округу (м. Тернопіль) від партії “Сила людей”. До Ради не був обраний.

У 2017 році Сороколіта виключили з фракції “Свободи” у міськраді, приводом стала не підтримка змін до Генплану міста. Офіційною причиною назвали “порушення партійного статуту, дисциплінарного статуту і положення про депутатську роботу, партійної програми і загальної програми команди "Свободи" на місцевих виборах до Тернопільської міської ради 2015 року”. На початку 2018-го у депутата забрали мандат.

На місцевих виборах 2015 року знову обрався депутатом міськради, вже від ВО “Свобода”.

Впродовж 2011 - 2017 років був керівником КП міської ради “Тернопіль Інтеравіа”.

Після обрання депутатом Тернопільської міської ради 6-го скликання (2010 - 2015 роки) перейшов у лави ВО “Свобода”. Був членом партії.

Впродовж 2006-2010 років був головою Тернопільської обласної організації Громадянської партії “ПОРА”. Від останньої балотувався на парламентських виборах 2006 року, однак не був обраний. Згодом партія висунула Сороколіта на місцевих виборах 2010 року, він став депутатом Тернопільської міської ради.  

З лютого 2000 року є ФОПом, серед його видів діяльності - надання в оренду офісного устаткування, друк, роздрібна торгівля, діяльність ресторанів, консультування з питань інформатизації та інше. Також є приватним підприємцем.

Після закінчення навчання був викладачем кафедри менеджменту у ТНЕУ.

У  1998 році закінчив Інститут міжнародного бізнесу та менеджменту Тернопільської академії народного господарств, за спеціальністю “менеджмент у виробничій сфері”.

Балотування

Фракції

  • Тернопільська міська рада 7
  • Жовтень 2015 — Квітень 2017
    ВО "Свобода"

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу