Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Білозір Андрій

Білозір Андрій Ігорович

Рік народження: 1982

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

Колишній депутат Київради 7 та 8 скликання, у 2018 призначений генеральним директором національної акціонерної компанії "Украгролізинг".

Був бенефіціаром компанії ОК ЖБК "Зелений замок", яка у 2020 році замовила незаконне будівництво багатоповерхівки у Києві на Подолі. Роботи проводилось в історичній частині Києва на ділянці, де дозволено будувати лише приватні будинки не вище ніж 3-4 поверхи.

У 2020 році невдало балотувався на місцевих виборах від партії "УДАР" Віталія Кличка.

У 2019 році знову став депутатом Київради від БПП (нині – Європейська солідарність) після того, як своє місце йому звільнила депутатка-гречкосійка від БПП Наталія Приходько, яка за списком ОПЗЖ обралась до Верховної Ради.

У 2018 році Андрія Білозіра призначив на посаду гендиректора державної компанії "Украгролізинг" тодішній прем’єр Володимир Гройсман. При цьому, до призначення він не мав жодного офіційного досвіду роботи в агробізнесі та з послуг лізингу.

У 2015 році невдало обирався до Київради від БПП, як мажоритарник у Деснянському районі (округ №42).

У 2014 році обрався на місцевих виборах до Київради від БПП у Деснянському районі. Білозір був одним із депутатів, які приховував свої статки не публікуючи декларацію. Згідно з аналітикою Руху ЧЕСНО, Білозір був одним із найзатятіших прогульників серед депутатів Київради.

У 2006 році невдало балотувався до Верховної Ради від Соціально-Християнської партії.

У тому ж році був помічником нардепа "Нашої України" Петра Порошенка.

У 2004 році заснував та очолив ГО "Українська взаємодопомога", яка за статутом займається захистом інтересів українців закордоном.

У 2003 році стажувався у парламенті Канади як помічник депутата Пітера Голдрінга.

З 2002 до 2006 року був помічником в одразу двох нардепів: Віктора Бойка (Блок "За єдину Україну!"), а також у своєї матері Оксани Білозір, яка у 2002 вперше обралась до Верховної Ради від "Нашої України".

З 2002 до 2004 року працював в секретаріаті Київради, паралельно навчаючись в університеті.

У 2005 році закінчив бакалаврат та магістратуру КНУ ім. Тараса Шевченка, спеціальність "юрист-міжнародник, перекладач з англійської мови". Був учасником програми YLP (програма майбутніх лідерів) Вашингтоні, США.

Син співачки та ексміністра культури Оксани Білозір. Одружений на народній депутатці 9 скликання ВР Ларисі Білозір, яка своєю чергою є донькою нардепа Миколи Кучера.

Народився 21 лютого 1982 року у Львові.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу