Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Товмасян Ваган

Товмасян Ваган Робертович

Рік народження: 1981

Характеристики політика

  • ФАРи: 2
  • Прогульництво
  • Гречкосійство

Опис політика

25 жовтня 2020 року обраний до Київради за 10 округом.  Заступник голови комісії з питань регуляторної політики.

Звернутися до депутата можна:

 Електронною поштою [email protected];
Через facebook-профіль;
 Через громадську приймальню, яка знаходиться на вулиці Депутатській, 13;
За телефоном приймальні (044) 599-19-14.

Згідно з декларацією за 2020 рік, у звітному році дохід отримував від підприємницької діяльності;

Балотувався до парламенту 2019 року у Святошинському районі м. Києва (округ №219) як самовисуванець. Посів 3-тє місце, одержавши менш ніж 16% голосів виборців. Виборчий фонд кандидата становив 200 тис. грн і складався з його власних коштів. 

Після першого туру президентських виборів Рух ЧЕСНО помітив, що в депутата Київради від ВО “Батьківщина” Вагана Товмасяна на телефоні наліпка команди Володимира Зеленського. Зрештою, наприкінці жовтня 2019 року Товмасян іще з двома депутатами залишив фракцію “Батьківщина”.

Цікаво, що, коли він ще був у складі фракції та балотувався в нардепи після того, як його помітили із Зе!наліпками, партія “Батьківщина” висунула у 219-му окрузі свою кандидатку.

2018 року до Дня Святого Миколая політик роздавав на окрузі малечі солодкі подарунки від власного благодійного фонду. Це не що інше, як гречкосійство та піар на дітях.

Товмасян також є фігурантом антикорупційних розслідувань.

2018 року Товмасян пропустив 79% засідань постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, ставши вкотре кандидатом на відкликання. Якщо депутат не ходить на засідання й не голосує, позиція його виборців не представлена. Водночас рівень його опозиційності становив 11% за середнього рівня опозиційності “Батьківщини” 9%.

2017 року він входив до ТОП-5 депутатів Київради з найвищими доходами. Того самого року через прогулювання засідань бюджетної комісії міськради опинився серед кандидатів на відкликання. Пояснював це тим, що “Батьківщина” не має впливу на бюджет і йому нібито краще працювати на окрузі. Але закон не передбачає поважних причин для пропускання засідань сесій чи комісій, де повинен працювати депутат і виконувати представницьку функцію, якою наділили його виборці.

2016 року Товмасян придбав Toyota Land Cruiser 2008 року випуску лише за 149 тис. грн. За його поясненнями, таку низьку ціну в договорі зазначено на прохання продавця автівки. Така сума може свідчити про уникнення обов’язкового фінансового моніторингу банківських операції та перевірки походження коштів.

2015 року депутат потрапив одразу до двох рейтингів. Він посів з-поміж столичних обранців 1-ше місце за розміром фінансових активів – майже 50 млн грн, а також 4-те місце – за рівнем доходів. Тоді він отримав понад 8 млн грн за рік. Від 2007 року зареєстрований як приватний підприємець.

Товмасян відомий як інвестор політичних проєктів. Так, у жовтні 2011 року Київська міська організація Партії регіонів дякувала йому за “неоціненну підтримку”, яку той надав осередку.

Освіта: 2003 року закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка за спеціальністю “Міжнародні економічні відносини”, 2015-го здобув науковий ступінь кандидата економічних наук.

Балотування

Фракції

  • Київська міська рада 8
  • ВО "Батьківщина"

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Депутати Київради занижують вартість авто у деклараціях

  • порушення вимог фінансового контролю порушення антикорупційного законодавства

На місці парку "Орлятко" почалося будівництво

  • нецільове використання земельних ресурсів махінації з природними ресурсами
  • передача земельних ресурсів у користування або власність з порушенням процедури махінації з природними ресурсами

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу