Масові прогули у Верховній Раді

Минулого тижня низку засідань комітетів Верховної Ради України було скасовано – через відсутність народних депутатів на роботі!

Не відбулися засідання Комітету з питань правової політики та правосуддя, Комітету з питань інформації та зв'язку. А в Комітеті з питань економічної політики пояснили, що потрібно "детальніше вивчити документи".

На фото – комітет з питань правової політики та правосуддя.

Світлина зроблена в той час, коли, відповідно до анонсу, народні депутати мали починати своє засідання.

Очільник комітету Руслан Князевич рахує депутатів. Але кворуму, тобто, необхідної кількості депутатів для проведення засідання – немає.

Впадала в око велика кількість папок біля порожніх стільчиків, якими ніхто цього разу з обраних народних депутатів так і не скористався.

Комітет з питань правової політики – найчисельніший у цьому скликанні парламенту. Тут 33 народних депутата. Але на засіданні 26 лютого 2015 року присутніх лише з десяток.

До депутатів спеціально прийшли з доповіддю голова Ради суддів Валентина Симоненко та очільник державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк. Даремно.

Замість доповіді, Руслан Князевич, як керівник комітету, запропонував "провести бесіду". Це через відсутність кворуму і неможливість ухвалювати рішення. Мінімальна кількість депутатів, за якої можна законно розпочати роботу комітету – 17 осіб. "Бесіда" протривала хвилин п'ятнадцять, після чого засідання було закрите так і не розпочавшись офіційно.

Одне з головний питань, яке мали депутати розглянути на засіданні і надати свої пропозиції стосувалось проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", реєстр. N 2147, який вважають нагальним, зокрема, через економічну ситуацію в країні.

Для історії, українські виборці повинні пам'ятати імена тих, хто не був присутнім на засіданні цього комітету 26 лютого 2015 року:

Депутати – члени Комітету з питань правової політики та правосуддя, які були відсутні на засіданні комітету 26 лютого 2015 року.

Алексєєв Ігор Сергійович

Алєксєєв Сергій Олегович

Заступник голови Комітету

Голубов Дмитро Іванович

Грановський Олександр Михайлович

Денисенко Андрій Сергійович

Денисенко Вадим Ігорович

Ємець Леонід Олександрович

Перший заступник голови Комітету

Жеваго Костянтин Валентинович

Ківалов Сергій Васильович

Кіссе Антон Іванович

Лапін Ігор Олександрович

Лозовой Андрій Сергійович

Секретар Комітету

Македон Юрій Миколайович

Мельниченко Володимир Володимирович

Міщенко Сергій Григорович

Німченко Василь Іванович

Писаренко Валерій Володимирович

Супруненко Олександр Іванович

Ткачук Геннадій Віталійович

Філатов Борис Альбертович

Шпенов Дмитро Юрійович

Яніцький Василь Петрович

Заступник голови Комітету

Цього ж дня не відбулося анонсоване засідання Комітету з питань інформатизації та зв'язку.

За словами представника секретаріату – через відсутність кворуму. З членами цього комітету ви зможете ознайомитися за цим посиланням.

Ще один комітет, який скасував засідання, оголошене на сайті Верховної Ради – Комітет з питань економічної політики.

Це один із тих комітетів, які мали б почати активно обговорювати і пропонувати поправки до законопроекту про зміни до державного бюджету. У секретаріаті пояснили, що його депутатам необхідно більше часу, щоб ознайомитися з документами.

Цього тижня у депутатів усіх комітетів була можливість зустрічатися хоч щодня. Вони могли дискутувати і пропонувати, зокрема, зміни до державного бюджету України. Бо це тиждень роботи в комітетах.

Але, в українському парламенті стало вже поганою традицію – проводити так звані засідання комітетів – в сесійні дні Верховної Ради, під куполом, замість спеціально відведеного на це тижня роботи в комітетах.

Часто такі засідання відбуваються просто на перерві, поспіхом, без серйозного обговорення і залучення на засідання фахівців.

Схоже, що для багатьох депутатів приходити на чергове засідання комітету – це точно не мрія їхнього життя.

Ніхто за це не покарає, не звільнить з роботи, а вибори ще далеко.

Сергій Андрушко, рух "Чесно"


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]