Декларації мажоритарників Шевченківського району: багатий Яловий і бідна Лимар

У Костянтина Ялового, зятя екс-нардепа Віктора Пилипишина, який голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року, в активі понад 25 мільйонів гривень.

Одразу ж після шлюбу з донькою Пилипишина у Костянтина Ялового з'явилися дві будівельні компанії – "Космо-Фасад" та "КосмоПакБуд".

Яловий не просто найбагатший депутат у Шевченківському районі. І він не лише найбагатший мажоритарник столиці.

Статки зятя Пилипишина дозволили йому увійти в топ-5 найбагатших депутатів Київради.

Позафракційний Яловий зареєстрував понад 1 000 м2 нерухомості.  У нього на додачу дві автівки: Мерседес CL 500, Рендж Ровер Вог 500.

Цікаво, що в іншого члена команди Пилипишина - Олександра Бродського - статки у порівнянні із Яловим геть скромні. Але за доходу ледь більшого, ніж 100 тисяч гривень за рік він дозволяє собі утримувати житлову площу у понад 200 м2 та Лексус 570.

Бродський, який задекларував низький рівень доходу, відомий тим, що тримає низку МАФів у столиці.  

Окрім команди Пилипишина, до Київради пройшла помічниця Лева Парцхаладзе, який зараз обіймає посаду заступника голови КОДА. Валентина Мандрик у декларації зазначила, що працює гендиректоркою БФ "Перспектива 21 століття".

Зарплата у неї у благодійному фонді Парцхаладзе невисока. За рік вона має дещо більше 35 тисяч грн. Більшу частину свого задекларованого доходу Мандрик отримала як приватний підприємець - понад 151 тис.

Мандрик має два житлових будинки площею 45,7 і 381 м2. На оренду/придбання вона витратила відповідно 7 282 та 400 000 тис грн.

Окрім цього є і квартира загальною площею 74,3 м2, за яку Мандрик заплатила 723 235 тис грн.

Це доволі серйозні витрати на нерухомість, враховуючи, що депутатка задекларувала дещо більше 200 тисяч доходу на рік. Ще 67 тисяч у неї лежать в банку.

Інша УДАРівка Юлія Лимар взагалі опинилася у топ-5 найбідніших депутатів Київради.

За рік вона отримала менше 2 тисяч гривень. У декларації депутатки йдеться, що вона працює заступницею начальника відділу з питань банкрутства ГУ юстиції у Київській області.

У Лимар немає ні машини, ні квартири, лише будинок, площа якого менша 25 м2.

Згідно з моніторингом Громадського руху ЧЕСНО Лимар найгірше відвідує засідання комісій з-поміж депутатів Шевченківського району.

Громадський рух ЧЕСНО виявив зв’язок депутатки Шевченківського району Юлії Лимар з Олесем Довгим, оскільки громадська організація, на яку зареєстрована приймальня депутатки Лимар, пов’язана з цим політиком.

На сайті Київради Лимар вказала громадську організацію “Школа боротьби”, як таку, що виконуватиме функції його громадської приймальні.

Цю громадську організацію очолює інший УДАР-івець, мажоритарник від Дніпровського району Віталій Даниленко. Свого часу діяльність цієї ГО активно підтримував представник “молодої команди Черновецького”, а нині народний депутат від Кіровоградщини Олесь Довгий, про що свідчять непоодинокі позитивні публікації у ЗМІ, де Довгий фігурує разом із Даниленком.

Цікаво, що публікації деяких ЗМІ є цілком ідентичними, що характерно для замовних матеріалів - так званої “джинси”.

Варто зауважити, що "Школу боротьби" як громадську приймальню вказали загалом четверо депутатів від УДАРу: Андрій Березовський, Юлія Лимар, Олексій Панчук та власне засновник ГО Віталій Даниленко.

Те, що одразу кілька депутатів від УДАРу вказали своєю громадською приймальнею організацію, на якій джинсував Олесь Довгий, привід задуматись для громади.

“Свободівець” Святослав Кутняк став депутатом Київради лише у січні 2015 року. Він переміг на довиборах в окрузі, де раніше депутатом був його однопартієць Юрій Левченко.

Кутняк задекларував дещо більше 70 тисяч доходу. Цікавим є той факт, що заробітна платня “свободівця”, який не вказав свого місця роботи, становить менше половини цієї суми. Більша частина доходу - це гроші з депозитів.

З такими скромними доходами він ще й інвестував у статутний фонд підприємства 12,5 тис. грн.

Окрім цього, Кутняк задекларував ділянку площею 300 метрів квадратних, на яку витратив, згідно з декларацією, понад 330 тисяч гривень.

Громадський рух ЧЕСНО запрошує долучитися до моніторингу діяльності депутатів Київради активістів столиці ([email protected]).

Авторка: Ірина Федорів, регіональна координаторка громадського руху ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]