Партія “Єдність”: Омельченко тягне людей Пилипишина і Супруненка

За місяць до виборів позафракційні депутати Київради з команди Пилипишина - Костянтин Яловий та Олександр Бродський - увійшли до фракції “Єдність”.

Ця фракція до цього складалася лише з двох депутатів - Олександра Омельченка та Петра Шилюка, який, згідно з моніторингом ЧЕСНО, - один із найзатятіших прогульників у Київраді.

Ймовірно, до такого об’єднання кандидатів у депутати спонукає нововведення в законі. Партія, від якої вони балотуються, має подолати 5 %-вий бар’єр. Тобто, навіть якщо кандидат набере найбільше голосів на окрузі, він не виграє, якщо рейтинг партії занизький.

Віктор Пилипишин, який голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року, після революції провів до Київради двох своїх людей - зятя Костянтина Ялового та Олександра Бродського. Останній, відомий своїм "маф"-іозним бізнесом, схоже, у Київраді лобіює власні бізнес-інтереси.

Агітаційна кампанія вже йде по повній на вулицях Щусєва, Ризькій, Щербакова, Новоукраїнській. На Щусєва Бродський обіцяє “повернути Гагаріна”, тобто відновити кінотеатр його імені.

gagarin.jpg

По сусідству політик заманює виборців вже дешевою картоплею.

Така робота з виборцями на окрузі, де торік   переміг ставленик Пилипишина, ведеться регулярно. Ось так до Дня святого Миколая Бродський роздавав людям цукерки. Кияни шикувалися в довжелезні черги, щоб отримати жменю цукерок та сфотографуватися з політиком.

Щодо іншого представника “Єдності” Костянтина Ялового - то він свого часу одружився із донькою Пилипишина - Оленою.

Вимога подолати 5 % бар’єр внесла свої корективи. Тепер Яловий разом із Бродським опинилися у лавах “Єдності” і це, схоже, не випадково.

Батько Костянтина Ялового - Володимир Яловий - після помаранчевої революції очолював саме партію “Єдність” і був секретарем Київради за часів Олександра Омельченка та його заступником.

Згодом він став заступником голови Апарату ВРУ і на цій посаді батько Ялового отримав ділянку лісу в Бучі, про що повідомляють журналісти у своїх розслідуваннях. У вересні депутати з 5 спроби таки погодилися звільнити Зайчука.

Син Ялового і його товариш Бродський намагаються знову увійти до Київради, використовуючи імідж екс-міського голови Олександра Омельченка. Зять Пилипишина і екс-мер Омельченко вже поєдналися на бордах.

Дитячі майданчики відкривають на Нивках та Сирці - у мажоритарних округах, де балотувалися Яловий та Бродський.

З фінансуванням кампанії в “Єдності” проблем, схоже, не буде. Яловий увійшов у топ-5 найбагатших депутатів Київради.

Тираж партійної газети налічує 120 тис. примірників.

Люди Черновецького і Супруненка теж об’Єдналися

Не лише команда Пилипишина, яка виграла вибори у Шевченківському районі, шукає можливості знову прорватися до Київради.  Аналогічно діють і мажоритарники з Дарниці.

До “Єдності” кілька днів тому долучилися Сергій Кримчак та Віталій Павлик. Це люди народного депутат Олександра Супруненка - рідного брата екс-зятя Черновецького.

Ці двоє потрапили до Київради як представники від Демократичної партії, яка складається з членів колишньої команди Черновецького.

Політична кар’єра Кримчака розвивалася досить стрімко. У віці 19 років він став депутатом Дарницької районної в м. Києві ради (2006 рік). Згодом балотувався від блоку Леоніда Черновецького. Саме тоді відбувалися чи не найбільші дерибани столичної землі. У 2010 році разом з головою земельної комісії Олексієм Євлахом був затриманий СБУ через участь у земельних махінаціях. У блоці Черновецького назвали це затримання непорозумінням.

Голосував за передачу Гостинного двору забудовнику у 2012 році. Громадянам потім пояснював, що його залякали.

У 2012 році висувався до парламенту по 212-му округу, але став лише четвертим.

Постає питання, як вдалося Сергію Кримчаку будучи таким молодим депутатом, одразу стати секретарем стратегічної земельної комісії?

Дружина Кримчака - Дарія Ігорівна Масол. До відома, Віталій Масол - прем’єр міністр УРСР та незалежної України за Леоніда Кучми у своєму інтерв’ю газеті “Сегодня” розповів, що у його сина Ігоря двоє дітей. Одна з них - Даша (Ігорівна).

Масол розповів ЗМІ, що коли за часів Януковича бізнес його сина Ігоря Масола “Росток-прибор” (який за часів СРСР був у підпорядкуванні Ради міністрів) спробували захопити, чинний прем’єр Микола Азаров вступився сина екс-прем’єра Масола.

Про дружбу Масола з Азаровим свідчить ось це фото, яке розміщене на його Facebook сторінці. Так Масол святкував своє 80-річчя.

Зараз на сайті “Росток-прилад” йдеться про те, що ТОВ є офіційним дилером російського виробника СКБ ИС.

У 2014 році політик став, згідно з інформацією в декларації, безхатьком.

Колега Кримчака - Віталій Павлик - це ще одна людина з команди Черновецького. Разом із Кримчаком починав політичну кар’єру у Дарницькій райраді. Був депутатом Київради від блоку Леоніда Черновецького у 2008 році і саме його ЗМІ називають юристом Черновецького.

Під час передвиборчої кампанії навесні 2014 року Павлика звинуватили у підкупі виборців продуктовими наборами.

Після перемоги у Київраді політик очолив фракцію Демократичної партії.

Варто зазначити, що у 2012 році Віталій Павлик балотувався разом із Олександром Супруненком по 216 округу, але написав заяву про те, що знімається з виборів. Можливо, Павлик був техкандидатом Супруненка. У нього таким чином була можливість завести у члени комісії своїх представників. Супруненко тоді програв Ксенії Ляпіній.

У 2014 році Супруненко, ставши депутатом, взяв помічницею дружину Віталія Павлика - Марину. Вона отримує зарплату з держбюджету та має статус держслужбовця.

Рейтинг Демократичної партії не може подолати на цих виборах 5 % бар’єр, як це передбачає нове законодавство. Саме тому політики шукають новий шлях, аби прорватися до столичної ради.

З високою ймовірністю вони розраховують пройти завдяки рейтингові Олександра Омельченка, аби знову опинитися при владі.

Тепер фракція “Єдність” у Київраді стала третьої за кількістю депутатів. Сам же Олександр Омельченко балотується в мери Києва.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО вже зробив експрес-аналіз списків БПП до Київради, а також підготував для виборців політичний огляд партій “Нові обличчя”, “Сила громад”, “Рух за реформи”.

Автори: Ірина Федорів - координаторка регіональної мережі Громадського руху ЧЕСНО, Антон Кривко - аналітик Громадського руху ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]