Другий тур в Запоріжжі: Буряк VS Фролов

15 листопада у Запоріжжі за мерське крісло боротимуться самовисуванець Володимир Буряк, який у 1 турі виборів набрав 31,8 % голосів, та кандидат від БПП Микола Фролов, який отримав 12,96%.

Володимир Буряк пішов у мери Запоріжжя як самовисуванець, причому його передвиборча агітація Володимира Буряка почалась набагато раніше офіційного старту виборчого процесу. До того ж - з казусів та непорозумінь. Агітація була розташована по всьому місту Запоріжжя, в той час, як кандидат переконував, що він не буде балотуватися на посаду міського  голови.   

За повідомленнями ТСН та низки ЗМІ, Буряк може бути пов’язаним з Ахметовим.

Активна суспільно-політична діяльність Володимира Буряка почалась лише у 2015 р, раніше можна знайти в основному згадки про його трудову діяльність. Здобувши вищу освіту у Дніпродзержинському індустріальному інституті, Буряк дослужився до директора з виробництва на “Запоріжсталі”.

Передвиборча агітація самовисуванця Володимира Буряка почалась набагато раніше офіційного старту виборчого процесу, та ще й з казусів та непорозумінь. Агітація була розташована по всьому місту Запоріжжя, а кандидат переконував, що він не буде балотуватися на посаду міського  голови.

Також Буряк ймовірно був причетним до порушення ведення виборчої кампанії,  саме - до непрямого підкупу виборців:

  • було організовано концерт BONEY M для робітників ВАТ «Запоріжсталь», ВАТ «Запоріжкокс»,    ВАТ «Запоріжвогнитрив» та прихильників

Після завершення виступів, кожному відвідувачу дарувався пакет з зображенням Володимиряка, а в ньому - блокнот, ручка та великий плакат кандидата - що може бути розцінено як підкуп виборців.

Щодо ЗМІ, на даний час кандидат дає інтерв’ю тільки каналу ТВ-5, що належить ПАТ “Запоріжсталь”. На запрошення від Громадського ТВ, він відповів, що має перенасичений графік.

З дебатами також не склалося. Володимир Буряк неоднаразово ігнорував подібні запрошення. Так само, повідомляють місцеві ЗМІ, в останній момент відмінив кандидат і заплановану зустріч із студентами, дізнавшись про “флешмоб проти донецьких”.

Микола Фролов

Кандидата у мери від Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, Миколу Фролова  можна назвати «мультипартійним», так як за всю свою політичну діяльність неодноразово змінював ідеологію та позицію. У 80-ті роки працював в апараті міському КПУ. Напочатку 2000-х Микола Фролов очолював міську організацію СДПУ(о).У 2004 році перебував у керівництві виборчого штабу Януковича. Потім опинився в Соціалістичній партії, у складі якої балотувався на виборах в обласну раду у 2006 році. А в липні 2008-го він став першим обличчам Запорізької обласної організації "Єдиний центр". місцеві вибори -2010 Николай Фролов пішов вже із "Батьківщиною". В 2014 году ректор Запорізького університету отримав місце у ВР від БПП, повідомляють місцеві ЗМІ.

З грудня 1999 по квітень 2001 року працював заступником голови Запорізької облдержадміністрації з соціальних та гуманітарних питань.Із 10 березня 2006 року до 2010 був заступником голови Запорізької облдержадміністрації (Євгена Червоненко).

На місцевих виборах 2010 року пройшов до Запорізької обласної ради від “Батьківщини”. Має вищу освіту та є доктором історичних наук. Був головою Запорізької обласної організації партії "Єдиний Центр" з липня 2008 року по квітень 2010 року.

На сьогоднішній день є депутатом Верховної Ради восьмого скликання та ректором Запорізького Національного Університету.

Також, на думку журналістів, користуючись службовим положенням, нібито сприяє кар’єрному зростанню свого зятя в структурі МВС м. Мелітополя, Запорізької обл.

АВТОР: Олексій Агєнтаєв, рух ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]