Шевченківський район: мільйонер-Яловий, землевласниця Антонова та злиденний Банас

Фото: Шевченківський район: мільйонер-Яловий, землевласниця Антонова та злиденний Банас

Зять Віктора Пилипишина депутат Костянтин Яловий потрапив у топ-5 найбагатших. Олена Антонова з “Батьківщини” - найбільша землевласниця. Депутат від “Солідарності” Дмитро Банас поповнив лави безхатченків та живе за межею бідності. Представник “Єдності” Ігор Кісільов взагалі не подав декларації.

Громадський рух ЧЕСНО проаналізував декларації депутатів Шевченківського району, де сильний вплив має команда екс-нардепа Віктора Пилипишина. Найбагатшим є зять політика Костянтин Яловий, у якого капітал перевищив 21 мільйон гривень.

У сім’ї Ялового заробляє більше дружина. За рік донька Віктора Пилипишина має понад 3 300 000 грн доходу, у той час як її чоловік заробив дещо більше 260 000 грн. Яловий працює юрисконсультом в ТОВ “Енергетичне партнерство”.

1 800 000 грн доходу у дружини депутата - дивіденди.

Попри те, що дохід сім’ї Ялових у 2015 році більший, ніж у 2014 році, у рік виборів Яловий збіднів більш ніж на 4 мільйони. У попередньому скликанні Київради депутат посідав 2 місце і мав понад 25 мільйонів.

Сім’я Ялових зате має тепер у власності більше землі. Якщо два роки тому в депутата було 14 соток, то зараз понад 30. Щодо транспортних засобів, то тут відбулася заміна. Дружина замість Range Rover Vogue - 500 тепер має Mercedes Benz ML-350. Незмінно у власності Ялового будинок площею 618 м2. Площа іншого нерухомого майна теж складає, як і в 2014 році, 431 м2.

У цьому сликанні до Київради потрапив і батько депутата - пенсіонер Володимир Яловий. Зараз Яловий-тато, який пропрацював в Апараті ВРУ, який блокував отримання журналістами відповідей на запити, має майже такий самий рівень доходу, як і син. Дружина Ялового має за 2015 рік понад 1 мільйон доходу.  З них майже 300 тисяч від підприємницької діяльності. Суму у понад 400 тисяч подружжя отримало від продажу нерухомості.  При такому рівні доходів Володимир Яловий отримав ще понад 15 тисяч матеріальної допомоги. У Київраді депутат забажав працювати у бюджетній комісії.

Загалом площа землеволодінь в Володимира Ялового 2,1 га. Колись Володимир Яловий працював в Апараті ВРУ і отримав у Бучі земельну ділянку після того, як активісти поскаржилися ВРУ на те, що влада Бучі дерибанить ліс. Тобто замість того, щоб протидіяти роздачі лісу, Яловий взяв участь у розподілі рекреаційного ресурсу.

Якщо син Ялового поповним лави найбагатших, то його соратниця, яка пройшла під стягами “Батьківщини” Олена Антонова у власності має 94 гектари землі. 

У її власності перебуває квартира площею 134,5 м2, а також інше нерухоме майна загальною площею 117,5 м2. На Антонову зареєстровані дві автівки - Land Rover Range Rover Vogue та Lexus SC430 відповідно 2013 та 2007 років випуску. У Київраді Антонова увійшла до екологічної комісії, яку очолив мільйонер Яловий.Доходи Антонової за 2015 рік становлять майже 3 мільйони. Більшою мірою це кошти отримані за вічуження цінних паперів та корпоративних прав. При цьому заробітна платня депутатки становить менше 160 тисяч гривень.

Ялові - не єдина депутатська династія у Шевченківському районі. До Київради пройшли брати Бродські, які теж входять до команди Пилипишина.

У порівнянні з Яловими, Олександр Бродський живе доволі скромно, якщо вірити декларації. За рік його дохід заледве перевищив 140 тисяч гривень. І це все не заробітна платня, а авторська винагорода. При доволі скромних доходах у сім’ї Олександра Бродського на рахунках майже 800 тисяч гривень. Це при тому, що у 2014 році він заробив дещо більше 108 тисяч і не мав жодних заощаджень на рахунках.

У власності сім’ї депутата 5 соток землі, квартири площею 122,3 та 104 м2 та Lexus 570. Ця машина, як і нерухомість, фігурувала і в попередній декларації.

Бродський, який нібито живе з авторської винагороди, очолив комісію з питань торгівлі та підприємництва. За інформацією в ЗМІ, Бродский має мережу МАФів.

Брат депутата - Вячеслав Бродський - значно багатший. За 2015 рік заробив майже мільйон гривень. Але всі ці гроші зароблені, згідно з інфомрацією в декларації, завдяки здачі в оренду майна. У графі інше нерухоме майно, яке, ймовірно, і здається в оренду, значиться 3 об’єкти загальною площею майже 435 метрів. Також депутат володіє квартирою (65 м2). Їздить Бродський на Hyundai Veracruz 2008 року випуску.

Сім’я депутата від “Самопомочі” Юрія Вахеля за рівнем доходів у Шевченківському районі посідає 3 місце після Ялового-сина та Антонової. Вахель працює заступником гендиректора  ТОВ "Нобл рекордз Україна" та головним юристом ТОВ "Сателлит" і за 2015 рік отримав майже 1 мільйон 800 тисяч гривень. І якщо інші багатії-депутати самі не заробили мільйонів, то у Вахеля понає 1 мільйон 500 тисяч гривень - це саме заробітна платня.  На рахунках мільйонера та дружини близько 350 тисяч гривень. Увійшов до комісії з питань власності.

У власності сім’ї Вахелів 2 квартири загальною площею майже 180 м2. Вахель чи не єдиний в раді мотоцикліст і має в гаражі мотоцикл BMW F800R 2012 року випуску та Audi Q5 2013 року випуску.

Сім’я Ольги Балицької “Самопоміч” за минулий рік заробила більше 600 тисяч гривень. Майже всю суму заробив чоловік Балицької і більшою мірою завдяки вічуженню майна. Сама ж вона отримала менше 7 тисяч гривень на посаді старшого юриста ТОВ "ДіЕлЕй Пайпер Україна". На рахунках в родини дещо більше 60 тисяч гривень.

У власності Балицьких майже 52 сотки землі, дві квартири загальною площею понад 250 м2 та іншого виду нерухомість площею менше 20 м2. Також є три автівки Suzuki Grand Vitara, Jeep Grand Cherokee та Opel Vectra відповідно 2013, 2011 та 2006 років випуску.

Олег Бондарчук “Свобода” - помічник та консультант нардепа. У його сім’ї дохід склав майже 1 мільйон 100 тисяч гривень. З низ 950 тисяч від ведення підприємницькоїдіяльності депутатом. На рахунках депутат зберігає півмільйона гривень.

“Свободівець” має житловий будинок площею 630 м2 та 40 соток землі. Дві квартири площею понад 200 м2. Для своїх трьох машин Бандарчук задекларував один гараж площею 17,5 м2. До автопарку входять Mercedes-Benz ML350,  Mercedes-Benz C, Porsche Cayenne відповідно  2007, 2004 та 2008 року випуску.

У Київраді очолив комісію по боротьбі з корупцією.

Ще один “свободівець” Святослав Кутняк  за рік заробив дещо більше 120 тисяч гривень. Майже 40 тисяч на процентрах і дещо більше 80 тисяч - заробітна платня. Працює депутат директором ТОВ "Юридина компанія Кутняк та партнери".

При таких незначних доходах депутат спромігся вкласти у 2015 році 91 тисячу гривень та внести до статутного фонду якоїсь організації 102 тисячі гривень. Це при тому, що у 2014 році Кутняк задекларував дещо більше 70 тисяч доходу і майже 13 тисяч гривень заощаджень.

Кутняк має 3 сотки землі та квартиру площею 46,3 м2. Це все майно було і в попередній декларації за 2014 рік. У Київраді Кутняк зголосився працювати у комісії з питань ЖКГ.

У єдиного представника “Солідарності” Шевченківського району Дмитра Банаса немає житла і його дохід - за межею бідності.

Під час виборчої кампанії “свободівці” звинувачували опонента Банаса у підкупі виборців медом. Новообраний безпартійний депутат працює заступником директора ТОВ “Просто перукарня” - мережа, яка пропонує в столиці експрес-стрижку за 30 гривень. Цю ж послугу він пропонував на агітках своїм виборцям. Як бачимо в деклараціх дохід Банаса, який утримує дружину та двох дітей - мізерний.

При тому, що депутат не має житла й декларує такі доходи у власності Банасів є дві автівки Volvo та Honda відповідно 2007 та 2008 років випуску. У Київраді Банас вирішив працювати у популярній з-поміж депутатів комісії з питань містобудування.

Єдиний з представників Шевченківського району, хто не подав декларації до Київради - це депутат від “Єдності” Ігор Кісільов.

Авторка: Ірина Федорів, координаторка регіональної мережі Громадського руху ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]