Опозиція Боярської міськради: кого можуть не переобрати знову?

Фото: Опозиція Боярської міськради: кого можуть не переобрати знову?

Восени у Боярці можуть відбутися вибори до Боярскої об’єднаної громади. Місто може об’єднатися з громадою сусіднього села Малютянка та Іванків Малютянської сільської ради. Громадський рух ЧЕСНО підготував огляд складу Боярської міськради, аби перед виборами громади мали більше інформації про тих, хто може бути знову кандидатами в депутати.

Боярка - місто районного значення. Таких у області загалом 12. За кількістю депутатів Боярка разом з Вишневим та Вишгородом посідають перше місце. Кожна з цих рад має по 34 представники, у той час, як інші міста - чи не на третину менше.

До опозиційних до влади партій у Боярській міській раді належить партія "Наш край", "Свобода" та "Опоблок".

“Ці партії перебувають в опозиції до нині діючої влади, до них періодично приєднуються деякі депутати з Батьківщини та Солідарності. Але говорити про якісь серйозні протистояння в раді не можна. Поки не було ніяких скандальних рішень, переважно голосують за бюджет, ремонт, майданчики і так далі”, - розповідає активістка з Боярки Ольга Васкевич.

Після місцевих виборів 2015 року Боярка - одне з небагатьох міст, де мером став висуванець від партії “Нові обличчя”. Це Олександр Зарубін. Фракція його партії в раді друга за кількістю і налічує, як і БПП, 6 депутатів.

Наш край, в опозиції до "Нових облич" тому, що голова фракції - колишній голова Боярської ради Тарас Добрівський та депутати попередньої каденції, переважно колишні регіонали.

"Наш край" - 2 з 5-ти депутатів колишні міські голови

Команда колишнього мера не очолила жодної комісії в раді. Попри те, що "Наш край" отримав на один мандат менше ніж БПП "Солідарність" і "Нові обличчя", рада не віддала їм жодної комісії, натомість "Солідарність" отримала аж дві.

Тарас Добрівський працював два строки поспіль міським головою Боярки.

 

Попри багаторічний, здебільшого негативний, досвід керування містом, за часів його керування містом відбувалося оформлення землі на підставних, і хабарі й розкрадання бюджетнгих коштів, його переобирали у 2010 році.

Тепер він знаний завдяки низці скандалів. Так у 2009 році був затриманий за отримання хабара у розмірі 26 тисяч доларів за вирішення питання щодо надання земельних ділянок. Наприкінці 2011 році Добрівський заявив, що "кримінальна справа скасована за рішенням суду".

Медійного розголосу набула історія з "золотими кленами":  журналісти писали про те, що Добрівський разом з кумом-очільником комунального підприємства нібито були причетні до розкрадання бюджетних коштів.

У новому скликанні екс-мер, який фігурував у скандалах з розкраданням бюджетних коштів, вирішив піти працювати поближче до бюджетних грошей - він став членом бюджетної комісії.

За інформацією ЗМІ, Добрівський відзначився також тим, що нібито відправляв працівників комунальних підприємств на антимайдан. Журналісти також зазначають, що за головування Добрівського місто пережило кілька будівельних скандалів: довгобуд по Білогородській, 51 та загроза забудови міського парку Шевченка.

До відома,"Наш край" очолили екс-регіонали, які голосували за диктаторські закони 16 січня.

Добрівський - не єдиний екс-мер, який пішов у депутати від Нашого краю. Мандат у раді отримала й Зоя Виборна, яка очолювала місто у 2002-му році але на посаді пробула усього 2 роки й була знята рішенням Боярської міськради.

Зараз Виборна пенсіонерка, проживає у Боярці.

У 2007-му році брала участь у дострокових парламентських виборах, входила до першої п’ятірки Християнського блоку, який не потрапив до Парламенту, набравши близько 0,1 % голосів.

Виборна стала членом регламентної комісії.

 

Під брендом "Нашого краю" до ради знову потрапив кандидат на відкликання та екс-регіонал Олександр Боднюк. У попередній каденції він пропустив понад 50 % засідань сесій за один з років каденції. Це єдиний кандидат на відкликання, який після оприлюднення результатів моніторингу ЧЕСНО потавпив знову до Боярської ради.

Політик був помічником народного депутата від "Народної партії" Віктора Сінченка. Нагадаємо, що очолював "Народну партію" Володимир Литвин, який голосував за диктаторські закони 16 січня.

Зараз депутат, який пропускав сесійні засідання, - член комісії з питань містобудування та земельних відносин.

У лавах фракції "Наш край" є ще один колишній регіонал - Андрій Арчаков. Як і Боднюк, Арчаков - підприємець.

Займається, згідно з інформацією в реєстрі підприємців, роздрібною торгівлею продуктами, напоями та тютюновими виробами, окрім цього, надає в оренду й експлуатацію нерухоме майно.

 

Член комісії з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, благоустрою міста, комунальної власності.

З-поміж лав Нашого краю є й одна освітянка. Людмила Гурнак - заступник директора з виховної роботи ЗОШ №2 міста Боярка.

Гурнак була депутаткою попередньої каденції, тоді в раду пройшла від "Української народної партії". За інформацією в ЗМІ Гурнак голосувала за забудову парку ім. Шевченка.

Член комісії з питань духовності, соціального захисту, освіти, культури, охорони здоров’я, материнства і дитинства, молодіжної політики, туризму та спорту.

Частина колишніх регіоналів, що за попередньої каденції були депутатами Боярської ради, пішла до "Нашого краю", а частина в інший політичний проект - "Опоблок".

"Опоблок" може не пройти на виборах знову

"Опозиційний блок" набрав 5,1% голосів виборців, від цієї партії в раду зайшли лише 2 депутати. Саме ця партія після перевиборів може опинитися без мандатів у новій об’єднаній громаді.

Голова фракції - Мірзаєв Анатолій, працює директором у ТОВ "Успіх", проживає у Боярці. Екс-депутат попереднього скликання від Партії регіонів, власник ринку “Молодіжний” в Боярці. Був серед тих, хто голосував за будівництво у Парку Шевченка.

Член комісії з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, благоустрою міста, комунальної власності.

Від "Опоблоку разм" з Мірзаєвим пройшов ще один регіонал з попереднього слкиання - Рябич Олександр. Він приватний підприємець.

Займається, згідно з інформацією в реєстрі, ремонтом автотранспортних засобів, роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах, переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами (основний); роздрібною торгівлею фармацевтичними товарами,надання послуг мобільного харчування та наданням в оренду нерухомого майна.

 

Рябич також був в числі тих депутатів, хто голосував за забудову парку Шевченка у Боярці. Увійшов до популярної з-поміж депутатів земельної  комісії.

"Свобода" взяла стратегічну земельну комісію

Очолює фракцію "Свободи" - Олексій Скринник, він тимчасово не працює, проживає у Боярці. Депутат попереднього скликання, у 2010-му році в раду пройшов від “Партії захисників Вітчизни”. Скринник колишній військовий.

 

Депутат очолив популярну в раді комісію з питань стратегічного сталого розвитку, містобудування, архітектури, організації публічного простору, земельних відносин, охорони навколишнього середовища, зеленого будівництва та рекреаційних зон.

Ще одна безробітна - Ірина Васильчук, яка проживає у Боярці, стала депутаткою від партії "Свобода".

 

Член комісії з питань реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку.

Третім депутатом-свободівцем у Боярській раді став приватний підприємець Валентин Васькевич, директор ФОП Васькевич, який проживає у Боярці.

 

Основний вид діяльності - роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами (основний).

В раді увійшов до комісії з питань промисловості, підприємницької діяльності, торгівлі, реклами, транспорту, зв’язку та питань залучення інвестицій, ймовірно, може бути конфлікт інтересів.

Загалом, міська рада Боярки оновилася більш ніж на 60%, з минулої каденції в нову раду пройшли усього 12 депутатів з 44. До нового складу ради потрапив лише один кандидат на відкликання - екс-регіонал Олександр Боднюк, який пройшов від Нашого краю, Решті прогульників виборці Боярки після моніторингу ЧЕСНО не довірили свої голоси.

Найближчим часом рух ЧЕСНО підготує матеріал про провладні фракції Боярської міськради.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]