Декларації нардепів Приірпіння: мільйонер Москаленко, пограбована Суслова та бідний Гаврилюк

Фото: Декларації нардепів Приірпіння: мільйонер Москаленко, пограбована Суслова та бідний Гаврилюк

Ярослав Москаленко тримає в готівці майже 12,5 мільйонів. У нього з дружиною 5 квартир та 9 земельних ділянок. Натомість, його колега Михайло Гаврилюк має лише маленьку квартиру в Чернівцях під яку взяв кредит.

Ірина Суслова продала квартиру у Ворзелі. Списочник БПП Леонід Козаченко в Бучі має 5 ділянок та будинок. “ОпоблоківецьОлександр Нечаєв живе в Бучі, а очолює Миколаївську парторганізацію.

Приірпіння у парламенті офіційно представляють два народні депутати - Ярослав Москаленко (96 округ, до якого входить Буча) та Михайло Гаврилюк (95 округ, до якого входить Ірпінь, Коцюбинське, Гостомель, Ворзель та Києво-Святошинський район).

Але є ще 3 нардепи-списочники, які мають нерухомість у Приірпінні, а отже можуть впливати на якість життя громади: Леонід Козаченко (БПП), Віктор Бондар (Відродження) та Олександр Нечаєв (“Опозиційний блок”).

 

Москаленко - найзаможніший нардеп Приірпіння

Натисніть для збільшення

Сім’я Москаленка показала в декларації 3 столичні квартири загальною площею майже 400 кв. м. І ще дві - у Бучі, яка входить до округу 96, де Москаленка обрали нардепом. Загальна площа цих двох квартир - 140 кв. м. Бучанські квартири з’явилися як власність дружини Інни Москаленко у 2015 році.

До слова, саме в цей час був збудований багатоповерховий житловий комплекс “Кампа” у Бучі на вулиці Лісовій, де одним із забудовників є Сергій Ареф’єв. Місцеві мешканці були проти цього будівництва й навіть позивалися до суду. Примітно, що Сергій Ареф’єв - був помічником нардепа Москаленка на громадських засадах. Ареф’єв також володіє тенісним клубом “Кампа”, де часто буває і сам нардеп.

Москаленко показав у своїй декларації два будинки. Один - власність дружини, розміром більше 400 кв. м, в селі Осещина, Вишгородського району. Інший - власність батька нардепа - в селі Лютіж, площею 68 кв. м.

У декларації - 9 земельних ділянок - всі у власності дружини декларанта. Загальна площа земельних наділів - трохи більше 1,2 га. 6 із них розташовані в селі Хотянівка, 2 в селі Осещина та 1 у місті Вишгород.

У декларації нардепа за 2014 рік нерухомість вказана та ж сама, у 2015 році додалися лише дві квартири в Бучі та будинок батька в селі Лютіж.

У декларації також указані 9 коштовних годинників, 5 з яких - виробників Breguet, HUBLOT, Audemars Piguet та Zenith - власність нардепа, інші - виробників Franck Muller, колекція Heart, Franck Muller, колекція Master Square, OMEGA та BREITLING - його дружини.

Ціни, наприклад, на швейцарські годинники HUBLOT варіюються - від 10 тис. доларів і вище.

Вартість швейцарських годинників Franck Muller  колекції Heart - більше 30 тис. доларів.

У власності нардепа лише один легковий автомобіль - Porshe Cayenne S, 2011 року випуску, а також два причепи (один з яких для перевезення човнів) та фургон.

Дружина Москаленка володіє двома причепами, автобусом “Неоплан”, двома сідловими тягачами та легковим автомобілем Bentley R Continental, 2006 року випуску.

З транспортних засобів, порівняно з 2015-м роком, у Москаленка з’явилися два причепи та фургон.

Щодо заощаджень, то частину коштів родина Москаленка, який голосував за недемократичні закони 16 січня 2014 року, тримає в Банку інвестицій та заощаджень. Відомо, що цей банк належить бізнес-партнерам покійного Ігоря Єремєєва. Сам же Москаленко в банку тримає 93 952 тис. грн, 138 547 тис. грн - вклад дружини. У цьому ж банку дружина нардепа тримає трохи більше 1,5 млн дол. Від банківських вкладів Інна Москаленко отримує майже 117 тис. дивідендів та трохи більше 2,7 млн як відсотки.

У 2014 році Москаленко оформлював вклади на себе, підприємницька діяльність дружини надавала у сотні разів більше прибутків. Більше того, понад 19 млн дружина отримала від продажу цінних паперів та корпоративних прав.

Якщо у декларації за 2014 рік не було інформації про готівку, то тепер громадяни знають, що Москаленко не довірив кошти на зберігання банку й тримає готівкою майже 12,5 млн грн. Його дружина тримає готівкою - 500 тис. євро та 554 тис. грн.

Москаленко вказав у декларації свою зарплату - 62 944 грн, кошти виділені Верховною Радою для забезпечення депутатської діяльності - 80 559 грн та відсотки від банківських вкладів нардепа - 2 701 грн.

Заробітна плата дружини, яка працює в ТОВ "СИНТЕЗ", становить майже 90 тис. грн, від здійснення підприємницької діяльністі жінка за 2015 рік отримала 4 000 грн.

 

Нардеп від БПП Козаченко - лендлорд Бучі

Списочник БПП Леонід Козаченко з дружиною має 5 ділянок (7, 15, 20, 35 та 50 соток) та будинок у Бучі площею 381 кв. м, який записаний на дружину. Право власності отримали 1997 року. На одній з ділянок нардеп ще будує дві господарчі будівлі площею 20 та 55 кв. м.

Фото: latifundist.com

Щодо майна, яке розташоване не у Приірпінні, то ще є низка квартир, ділянок та будинок. У столиці є квартира площею 158 кв. м та будинок 346 кв. м. Також є земельна ділянка площею 3 сотки.  Дві квартири у Фастові та Фастівському районі  - 38 кв. м  та 50 кв. м. Тут-таки є земельна ділянка - 21 сотка.

Натисніть для збільшення

Нардеп задекларував дві легкові автівки - Lexus 2007-го року випуску та Porsche Cayenne - 2008-го.

Козаченко володіє 1 тисячею акцій, вартістю майже 18 тис. грн.

Задекларував Козаченко й вклади в підприємства - ТОВ "ХЮНДАЙ ЮКРЕЙН ЕГРІКАЛЧЕ" - 14 850 тисяч грн, ТОВ "НТІ УКРАЇНА" - 2 млн грн, ТОВ "АГРОБІЗНЕСПРОМ" - 22 500 грн, ТОВ "ТЕНДЕР" - 1,6 тис. грн, ТОВ "ФУМІКОМ УКРАЇНА" - 500 грн вклала дружина нардепа.

У 2015-му році Козаченко отримав 74689 тис. грн зарплати, дивіденти - 97563 тис. грн, спадщина - 238 682 тис. грн, більше 16 тис. страхових виплат та 800 тис. грн - дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. Дружина нардепа отримала від зайняття підприємницькою діяльністю більше 1 млн грн, 12588 - пенсії, 21189 тис. грн страхових виплат, більше мільйона гривень дивідендів та майже 85 тис. як відсотки.

Нардеп також задекларував кошти, позичені третім особам - 530 тис. грн та 25 тис. доларів.

У банку ПАТ "Райфайзен Банк Аваль" нардеп тримає понад 1,3 млн грн, а його дружина - майже 1,6 млн грн. Також Людмила Козаченко має вклад у ПАТ "Укрінбанк" - трохи більше 460 тис. грн.

634 тис. грн родина нардепа тримає готівкою.

 

Майданівець Гаврилюк узяв квартиру в кредит

Нардеп Михайло Гаврилюк, який потрапив до ВР на хвилі Майдану, з майна  задекларував лише квартиру в Чернівцях. Площа квартири - 30 кв. м. Її Гаврилюк придбав у 2007-му році за 11 тис. доларів. Ці кошти, як зазначено у декларації, нардеп взяв у кредит в банку “Надра”.

Варто зазначити, що Гаврилюк, якого обрали до парламенту від 95 округу (Приірпіння, Києво-Святошин), увійшов до міжфракційного об’єднання “Буковина”. За два роки в Приірпінні він приїхав лише раз на прийом громадян та й то спілкувався з місцевими політиками.

Спочатку депутат не задекларував нічого: ані грошових активів, ані навіть заробітної платні, яку другий рік отримує як нардеп.

Згодом Гаврилюк відобразив у декларації заробітну плату нардепа - 79 875 грн. Коштів на забезпечення депутатської діяльності, як у Москаленка, у Гаврилюка немає.

Коли обговорювали питання рівня заробітної платні нардепів Гаврилюк відповів:

 

Живи скромненько, кусай поменше - на довше хвате.

 

Як прокоментував для 112.ua його колега Володимир Парасюк:

 

Гаврилюк її (декларацію - авт.) подав, але він зробив мінімум 10 помилок.

 

Дружини у декларації 2015 року немає, як і інформації про її доходи, бо сам факт одруження мав місце у 2016 році.

За 2014 рік Гаврилюк заробив дещо більше 50 тис. грн.

 

Народна депутатка Суслова продала пограбовану квартиру

Ще одна народна депутатка, яка, за інформацією ЗМІ, пов’язана з Приірпінням - Ірина Суслова. Вона має квартиру у Ворзелі. Саме цю квартиру пограбували невідомі рік тому й винесли дорогоцінності та три шуби.

 

До парламенту Суслова потрапила за списком “Самопомочі” по квоті партії “Воля”, яку очолює Юрій Дерев’янко.

Після виборів її зі скандалом виключили з лав представників “Самопомочі”. Єгор Соболєв тоді і Суслову, і Дерев’янка звинуватив у тому, що вони розкололи “Волю” й Суслова пішла до БПП.

Тоді депутатка, згідно з декларацією, офіційно була безробітною. І мала 0 гривень доходу.

Жодного нерухомого майна у неї не було. Значилася лише машина Ауді 8 2004 року випуску.

У 2014 році, коли Суслова стала депутатом, у неї з’явився незначний дохід. Окрім цього вона отримала понад 100 тис. грн спадщини та 170,5 тис. грн від продажу автівки. Цього ж року у неї з’явилася MAZDA CX-7 2006 року випуску за 178,1 тис. грн.

У цій же декларації ідеться про те, що у депутатки з’явилося дві квартири. Одна площею 41,9 кв. м, а у другій квартирі, площею 45,3 кв. м, вона має лише четверту частину. З електронної декларації за 2015 рік стало відомо, що ця квартира розташована в Житомирі.

Щодо квартири у Ворзелі, то, ймовірно, власниця її продала. Сума від продажу нерухомого майна становить дещо більше 126 тис. грн. Виходить 3 тис. грн за 1 кв. метр. Можна припустити, що вартість квартири дещо занижена, ймовірно, для мінімізації податків. Зараз ціна на нерухомість у Ворзелі, згідно з інформацією на рекламних оголошеннях, від 7 до 11 тис. грн за 1 кв. метр.

Дохід депутатки складається із заробітної плати, отриманої за основним місцем роботи, - це 77 847 грн та з відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням депутатських повноважень - 80 559 грн. Ще майже 79 тис. грн - оплата поїздок. Гроші нардепка тримає не в банку, а готівкою - загальна сума становить 560 тис. грн.

Москаленко, Гаврилюк та Суслова - це не всі нардепи, які пов’язані з Приірпінням. Ще у трьох парламентарів є нерухомість у Бучі та Гостомелі.

 

Екс-“регіонал” Віктор Бондар - колекціонер картин та ікон

Віктор Бондар, який балотувався  як самовисуванець на Хмельниччині (191 округ), у Гостомелі має ділянку площею 15 соток і на ній будинок 611 кв. м. Ділянку отримав у 2007 році, а будинок оформив у 2014 році.  

Фото: rian.com.ua

Бондар має нерухомість і в інших курортних регіонах. Квартира в Одесі площею 78 кв. м, Алушта - 192 кв. м. Є ще ділянка 25 соток у Хмельницькій області.

Нардеп разом із дружиною має майже 80 картин та з 2 десятки ікон у своїй колекції. Також політик колекціонує різноманітні старовинні годинники: годинник першої половини XIX століття Dorullon, нідерландський підлоговий годинник 1760 р, нідерландський настільний годинник з червоного дерева (Лондон, 1780 р.), нідерландський настінний годинник «Zaanse Hangklok».

Окрім цього має і наручні у кількості 9 штук (7 наручних механічних годинників Breguet, годинник наручний механічний Ulysse Nardin, годинник наручний механічний Vacheron Constantin). Також три пари коштовних запонок. У дружини теж є 3 годинники та низка коштовних прикрас (2 каблучки, 2 кульчиків, 2 кольє).

Як підприємець вона заробила десь 3,3 млн грн. У цей час її чоловік як парламентар отримав близько 70 тис. грн і ще 80 на виконання депутатських повновжень. У цей же час Бондар має 50% корпоративних прав у ТОВ “Будінформ”.

Бондар задекларував 1 млн 485 тис. доларів, 840 тис. грн та 278 тис. євро готівки, у банку нардеп тримає 381 тис. грн.  Дружина має 57 тис. доларів та 1,7 млн грн заощаджень готівкою.

Спершу нардеп входив до групи “Воля народу”, а потім перейшов до “Відродження”.

 

Олександр Нечаєв з “Опоблоку” живе в Бучі, а очолює Миколаївську парторганізацію

У порівнянні з Бондарем депутат Олександр Нечаєв має доволі скромну нерухомість у Бучі. У нього є дві ділянки площею 14 та майже 3 сотки. І будинок площею 98 кв. м.

За інформацією ЗМІ, Нечаєв очолює Миколаївську обласну парторганізацію “Опоблоку”, хоча Миколаївського житла нардеп не задекларував. У його декларації є лише нежитлове приміщення площею 57 кв. м, придбане у листопаді 2015-го року як власність ТОВ "БІЗНЕСХОЛЛ".

Фото: nikvesti.com

Зате у столиці в нардепа з “Опоблоку” - 6 квартир. Загальна площа - 580 кв. м.

У декларації два автомобілі - LEXUS GX 460 2011 року випуску та TOYOTA FJ CRUISER 2007 року випуску, обидва у власності дружини нардепа.

Нардеп задекларував заробітну плату - 75 539 грн, 80 559 грн - компенсаційні виплати. Зарплата дружини в ТОВ "ПРАВНИЧИЙ ЦЕНТР НТТ" - 85 тис. грн. Майже 800 тис. грн відсотків отримує дружина нардепа від вкладів у банках.

Нардеп не довіряє банкам і тримає готівкою 56 тис. доларів. Натомість його дружина розміщує кошти в різних банках. У ПАТ "ДЕРЖАВНИЙ ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИЙ БАНК УКРАЇНИ" - 196 євро та майже 70 тис. доларів, у ПАТ "МІСТО БАНК" - 93 199 доларів та 660 тис. грн, у ПАТ "БАНК "КЛІРИНГОВИЙ ДІМ " - майже 51 тис. доларів, 288 євро та майже 813 тис. грн. Також дружина тримає готівкою 850 тис. гривень.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив огляд декларації депутатів Києво-Святошинської райради. Також місцеві ЗМІ зробили огляд декларацій депутатів Коцюбинської селищної ради та депутата Київської облради Ігоря Домбровського, обраного від Приірпіння.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]