Лендлорди та автолюбителі Харківської міськради: хто зібрав власний літак і подорожує до Греції?

Фото: Лендлорди та автолюбителі Харківської міськради: хто зібрав власний літак і подорожує до Греції?

Депутат Богач вміє робити мертву петлю і літає в Грецію. Представник “Солідарності” Куценко виявився безхатченком. Найбільше землі належить злидню Жорнику з “Відродження”. 

Депутат-лендлорд  Косінов вирощує горіхи та чекає на перший врожай. Найпопулярніша марка авто з-поміж депутатів міськради- Toyota.

Окрім Toyota, депутати обирають Lexus та Mercedes. Найбільший автопарк у міськраді належить жінці - депутатці від “Відродження” Надії Тимофєєвій. Вона задекларувала 7 авто:
 

Я сейчас на больничном. Я в больнице. Понимаете меня? Это телефон частный. Какие могут быть интервью?, - відповіла роздратована депутатка і кинула слухавку.

 


Натисніть для збільшення

Депутат Іван Ракіч від “Самопомочі” користується тільки двома з п’яти задекларованих авто:

 

Три автомобиля проданы мною по доверенности, но  не сняты с учета. А остальные 2 HUNDAI TUCSON и OPEL MERIVA - это автомобили моей семьи, - розповів Ракіч.

 

Директор департаменту житлово-комунального господарства, депутат від “Відродження” Олексій Богач, володіє на праві керування літаком аматорської конструкції моделі F-15f. Зібрав його за 4 роки разом з двома друзями. Запевняє, що самі розробили проект і самі зварювали деталі:

 

Получился самый быстрый самолет в своем классе! Сейчас он стоит на аэродроме Коротич, в Харьковской области. Самолет исправен, каждый год проходит проверку, в прошлом году я на нем долетел до Греции.

 

 

Для меня это нечто большее,чем просто самолет, это мое увлечение. Люди посмотрят декларацию и подумают, что вот… ну сами знаете - у него есть самолет, ого. Но никто ж не знает, как это на самом деле, что я его не купил, а собрал сам, - додає депутат, який отримав профільну освіту.

 

Під кінець розмови депутат Богач зізнався, що вміє робити круте піке, штопор і мертву петлю.


Лендлорди: хто з депутатів висаджує огірки та горіхи

Найбільшим лендлордом з Харківських депутатів є депутат-злидень Андрій Жорник. Він володіє 44 га землі. Як використовує злидень свою землю, дізнатися не влалося. Декілька днів депутат не відповідає на дзвінки.

Станіслав Косінов, член фракції “Солідарність”, володіє 10 га землі. Депутат зайняв дуже популярну та прибуткову нішу в агробізнесі - вирощування волоського горіху.

Натисніть для збільшення

Україна займає третє місце після Китаю та США по експорту горіху. Не кажучи, що добре заробити на горіхах можна і в нашій країні - в супермаркетах 1 кг коштує від 150 грн.

 

Я выращиваю орех. Пока плодов нет, деревья ещё маленькие. Потом эти орехи планирую продавать. Для того , чтоб выросли, необходимо лет 5-7, не меньше.

 

Лідер фракції “Наш край” Андрій Колос володіє 26 га землі, але не використовує її за призначенням.
 

Данная земля досталась мне по наследству, и на сегодняшний день  она не обрабатывается по назначению. Просто земля, - розповідає депутат.


Андрій Бондаренко, депутат фракції “Відродження” задекларував 10,7 га землі. Але згадав тільки про 10 соток, якими користується:
 

Выращиваю там ягоды, а именно - огурцы. Угощаю друзей и подруг, - сміється депутат.

 

Про іншу ділянку згадав  пізніше, і це виявилось озеро:
 

Я его продал, но поскольку декларация за прошлый год, то пришлось его вписать, - пояснив Бондаренко.

 

Також депутат, який потрапив до Топ-багатіїв у минулій статті ЧЕСНО, був збентежений таким рейтингом та вважає, що він погано вплине на його репутацію:

 

Вот вы рассказываете всем, что богатый, а избиратели думают, что украл, такое отношение у людей. А я с 14 лет работал грузчиком и никто не знает как я заработал то, что имею.

 

Громадський рух ЧЕСНО наголошує, що не засуджує багатіїв, бізнесменів, якщо вони дійсно чесно платять податки та прозоро ведуть свою діяльність і пояснюють звідки їхні статки. Також для бізнесменів, які зголосилися йти в депутати, важливою є відсутність конфлікту інтересів, коли мандат депутата використовується для вирішення своїх бізнес-питань, а не для вирішення проблем громади.

 

Нерухомість: депутат-безхатько має 7 тис. кв. м

Судячи з декларацїї, депутату Куценку нема де жити. Депутат не вказав навіть на праві користування жодного метру жилої площі:

Натисніть для збільшення

 

Не вижу ничего удивительного жить с женой в одном доме, - виправдовується депутат, який забув указати будинок дружини на праві користування.


За правилами подання електронної декларації необхідно вказувати не лише майно на праві власності, але й всі об’єкти, які є в користуванні. І орендовані квартири, права безкоштовного проживання. З правилами подання декларації можна ознайомитись на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції. До речі, навесні цього року Громадський рух ЧЕСНО пропонував секретарю міськради Олександру Новаку,  відділу організаційної  роботи ради провести тренінг для депутатів щодо того, як правильно заповнювати декларації. Але закрита від громадськості міськрада Харкова відмовилась, запевнивши, що не потребує тренінгу від ЧЕСНО.

 

Кредитори та боржники: депутат-злидень позичив 10 млн грн

Одразу у двох рейтингах кредиторів та боржників опинилися найбагатші депутати міськради - Тарас Сітенко, Андрій Бондаренко та Олександр Давтян. Як однаково пояснюють вони - це пов’язано з їхньою підприємницькою діяльністю.

Один з найбільших кредиторів - депутат від “Солідарності” - Сергій Куценко:
 

У меня широкий круг общения и иногда возникает ситуация, когда я одалживаю, а иногда одалживают мне, - запевняє депутат.


Натисніть для збільшення

До боржників потрапив депутат-злидень від фракції “Наш Край” - Олександр Худенко. За минулий рік депутат заробив 57 909 тис. грн. А позичив у банках понад 10 млн грн. На питання, як він планує віддавати борги, депутат відповідати відмовився.


Натисніть для збільшення

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО  зробив моніторинг відвідуваності Харківської міської та обласної рад.
Результати моніторингу декларацій Харківської міської ради читайте за лінком. Незабаром Громадський рух ЧЕСНО проаналізує декларації депутатів  Харківської облради.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]