Кредитори та боржники Полтави: кому падчерка мера позичила 6 млн

Фото: Кредитори та боржники Полтави: кому падчерка мера позичила 6 млн

Климко мала працювати понад 2,5 століття, аби заробити позичену суму. Представник “Совісті України” Голдиш перепозичає кредитні кошти.  А депутат із БПП Павлій порадив журналістам подати на нього до суду.

Очільник фракції БПП Андрій Матковський разом із дружиною позичили третім особам по 475 тис. євро кожен, тобто понад 27 млн грн. Ця сума – це третина усіх статків депутата. Кому подружжя віддало такі кошти та на які потреби вони будуть використані, з’ясувати не вдалося: телефон депутата вимкнений і останні дні в мережі не з’являвся.

 

Натисніть для збільшення

Ірина Климко позичила власній фірмі понад 6 млн грн. Якщо брати до уваги, що в її декларації серед стабільних доходів зазначена лише заробітна плата в розмірі 23 тис. грн на рік (менше 2 тис. грн на місяць), депутатці довелося би працювати 261 рік, щоб накопичити таку суму коштів.

Спілкується падчерка мера Мамая із журналістами ЧЕСНО неохоче. Постійно посилається на відсутність часу та уникає коментарів.

Аналогічна ситуація з Андрієм Соколовим. Разом із дружиною минулого року він позичив кошти вісім разів і те, що позичили понад 5 млн грн, коментувати не хоче:

 

Я зараз не можу. В мене зараз нарада. Можна після обіду? Десь години в дві.

 

У другій половині дня депутат на дзвінки вже не відповідав.

Одночасно і до списку кредиторів, і до списку боржників потрапили Олег Бєлоножко та Максим Голдиш.

Натисніть для збільшення

Депутат Голдиш володіє двома підприємствами, пов’язаними з транспортними засобами та їх ремонтом. У 2014 році в одного з них Голдиш узяв у борг майже 2 млн грн, а минулого року дав у кредит іншому трохи більше 2 млн грн.

Олег Бєлоножко минулого року позичив третім особам 47 тис. доларів. Кому саме і навіщо, депутат зізнаватися не захотів.

 

Що, я не маю права як підприємець?, - відпирається Бєлоножко.

 

Поки депутат позичає кошти невідомим особам, його син самостійно виплачує кредит за квартиру.

 

Це молодьожний кредит. Має право. Він у мене самостійна дитина: і вчиться, і працює.

 

До речі, "самостійна дитина" цього року зверталася  до Полтавської міськради з проханням виділити йому землю в центрі міста під будівництво хостелу. А оскільки Бєлоножко-старший є головою депутатської комісії з питань містобудування, то на нього поклали відповідальність за виконання відповідного рішення. Тут може бути конфлікт інтересів.

До боржників також потрапила і Ліліана Бєлашова: у 2013 році її чоловік узяв у кредит 800 тис. грн.

 Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив аналіз відвідування комісій та сесій обласної та міської рад, контролює вчасність подачі е-декларацій депутатами Полтавської міськради, а також аналізує їхні доходи, статки та майно, зазначене в деклараціях.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]