Боржники та позичальники Вінницької міськради: хто просить мільйони із копійчаними заробітками?

Фото: Боржники та позичальники Вінницької міськради: хто просить мільйони із копійчаними заробітками?

Депутат Андреєв може вертати позику 4 століття. “Батьківщинівець” Алекса віддаватиме свої борги років 100. Це при тому, що депутат не має житла і живе за межею бідності. Прогульник Дан позичає мільйони і вірить, що гроші йому повернуть.

Для Тихонюка кілька мільйонів - не велика сума. Кандидат на відкликання Ткачук може собі дозволити позичити 24 мільйони. Політик фігурує в схемі дерибану заплави річки Вишня.

Топ найбільших боржників Вінницької міської ради очолив представник БПП Андрій Андреєв. Минулого року він позичив у помічника нардепа з Ужгорода  29 мільйонів, які вніс у статутний фонд своїх підприємств, про що уже писав Громадський рух ЧЕСНО.

 

Натисніть для збільшення

Торік Андреєв, будучи власником двох торговельних центрів в Ужгороді і Вінниці, заробив менше 75 тис. грн. Якщо справи підуть так і дальше, то віддавати позику у 29 мільйонів депутату Андреєву доведеться майже 4 століття.

У “батьківщинівки” Людмили Ваколюк, яка задекларувала 21 тис. кв. м нерухомості й має її найбільше з-поміж депутатів, дійсно чималі борги. Вона винна 12 мільйонів:

 

Це все складські приміщення хімзаводу. Люди  в оренду хімзаводу брати не хотять. Ви там побудьте й попрацюйте півгодини — начне пекти в роті й крутитися голова. Всьо, що куплено на хімзаводі — до одної копійки куплено за кредіти. Взяла кредіт — придбала, взяла кредіт — придбала. Ці кредити мені видані під будівлю оцього руйна.

 

Депутатка бідкається:

 

Я ж не ховаюся, як деякі. Я завжди на зв’язку. З Банком є домовленості, що маю — то несу. Главно, що не ховатися, погашати і спілкуватися. Велика частина кредитів уже виплачена. Я вже деякі даже позакривала - два кредити точно закрила. Зараз у мене буде ще хуже, чим у прошлому році, потому що арендну плату не в змозі даже на рубля повисити. Арендна плата в мене на рівні стоїть 7-ми років назад.

 

Ваколюк разом із чоловіком задекларувала майже 100 тисяч гривень. Якщо і далі вони з чоловіком будуть так бізнесувати, то достатньо буде пропрацювати 122 роки, щоб віддати усі борги.

У депутата-безхатька Олега Алекси, який згідно з декларацією живе за межею бідності, теж борги. У нього немає майна і житла. Його річний дохід у вигляді пенсії всього 35 тис. грн на рік. Якщо Алекса і далі житиме на пенсію, віддавати кредит він має протягом 215 років.

 

Звідки гроші в дерибанника Ткачука?

Найбільше грошей третім особам позичив кандидат на відкликання депутат-прогульник Ігор Ткачук. Майже 24 млн грн пішли у треті руки від нинішнього керівника Одеського торговельного порту.

 

Натисніть для збільшення

Нагадаємо, що родина Ткачука фігурує в схемі дерибану заплави річки Вишня.

Олександр Дан позичив 6 мільйонів третім особам. Депутат-прогульник вважає, що декларації  бізнесменів-депутатів перевіряти не потрібно і що у бізнесі позики ґрунтуються виключно на довірі:

 

Ви чого бізнесменів моніторите? Ви чиновників моніторте. Нас і так податкова моніторить. А щодо позичок? То бізнес ґрунтується на довірі, якби не довіряв — не був би в бізнесі.

 

Депутат Роман Андронійчук теж вважає, що на сьогодні найнадійніше позичати гроші третім особам:

 

Не боюсь позичати гроші. Бо вдома тримати їх небезпечно, а в банках ще більш небезпечно. Тому таке було прийняте рішення вдома позичити під бізнес.

 

Депутат Тихонюк вважає, що майже три мільйони гривень — це невеликі гроші, тому позичив виключно довіряючи людям:

 

Я вірю в людей ...аякже… два мільйона гривень це що сьогодні багато? Сьогодні машину купити болеє-менеє такі суми.

 

Варто зауважити, що депутати в декларації можуть зазначати значні позики, щоб в майбутньому легалізувати тіньові заробітки й виправдати витрати на нерухомість чи автівки. Електронне декларування, яке вступило в силу у 2016 році, стало відліком для капіталу політиків та чиновників.  

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив рейтинг основних багатіїв та злидарів депутатів, а також визначив найбільших лендлордів та автолюбителів ради. Окрім цього, Громадський рух ЧЕСНО опублікував огляд депутатів від ВЄС, "Свободи", "Батьківщини" та інформацію про статки депутатів "Самопомочі".

Також оприлюднений аналіз розподілу головування у постійних комісіях міськради між БПП та ВЄС та надрукований аналіз роботи Вінницької міськради у 2016 році.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]