Чому “УКРОП” колеться: подвійні праймеріз у Дніпрі

Фото: Чому “УКРОП” колеться: подвійні праймеріз у Дніпрі

“Укропівці” не змогли порозумітися фактично на рідних теренах. Дніпропетровська обласна організація партії провела свої президентські праймеріз, а голова “УКРОПу” з нардепами – свої. Заходи відбулися навіть у різні дні.

“Центральний провід” партії висуває кандидатом у Президенти України ставленика олігарха Ігоря Коломойського Олександра Шевченка та критикує владу. До них долучився народний депутат Андрій Денисенко – опонент очільника Дніпропетровського обласного осередку “УКРОПу” Геннадія Корбана та міського голови Дніпра Бориса Філатова.

Свого часу Філатов заявляв про непрості стосунки з Коломойським.

Дніпропетровська обласна організація під керівництвом Геннадія Корбана більш стримана у своїх заявах і підтримала Оксану Тунік-Фриз як кандидата в Президенти від партії.

11 листопада у Дніпрі відбулися збори партійців та прихильників «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» (“УКРОП”) у Дніпропетровській області в межах президентських праймеріз партії.

“УКРОП” обирає свого претендента на найвищу державну посаду з-поміж Олександра Шевченка, Ірини Головатенко та Оксани Тунік-Фриз. Вочевидь, судячи з новин на партійному сайті, кандидатом у Президенти України від партії буде Олександр Шевченко, який уже кілька місяців поспіль активно крутить рекламу у Facebook.

На зустрічі партійців у Дніпрі виступили депутат Верховної Ради, голова “УКРОПу” Тарас Батенко, “укропівець”-мажоритарник від Дніпропетровщини Валентин Дідич і навіть нардеп-мажоритарник Андрій Денисенко, який наприкінці 2016 року заявив про вихід з партії у зв’язку з неголосуванням “укропівців” за притягнення до відповідальності Вадима Новинського.

Оскільки ніхто, крім мене, з депутатів-членів політичної партії “УКРОП” не голосував за притягнення цього агента Путіна до кримінальної відповідальності й це була саме партійна позиція, оголошена мені в кількох телефонних дзвінках, я не бачу для себе можливості називати цю партію патріотичною та надалі перебувати в її лавах.

Віднині я не лише позафракційний, а й позапартійний. А Новинський, сподіваюся, таки буде сидіти”, – писав Денисенко на своїй сторінці у Facebook.

Денисенко на президентських праймеріз у Дніпрі 11 листопада

Під час свого виступу в Дніпрі нардеп не оминув словом і владу, і “посіпак влади всередині партії”.

Свого часу я робив доволі критичні заяви щодо ситуації в нашій партії. На сьогодні я з радістю маю констатувати: “УКРОП” не вдалося засушити ні владі, ні її посіпакам усередині партії. “УКРОП” не вдалося перетворити на якийсь технічний проект. Сьогодні завдяки праймеріз, завдяки тому великому туру, який робить Олександр Шевченко та вся команда пані Головатенко, пані Тунік-Фриз і вся команда в регіонах оновила, відродила нашу партію. Пустила нову кров, – наголосив Андрій Денисенко.

Нагадаємо, що у травні 2018 року політик заявив, що переходить у принципову опозицію до міського голови Дніпра Бориса Філатова та його соратника Геннадія Корбана, які стояли біля початків створення партії “УКРОП”.

За словами очільника партії Тараса Батенка, знайти місце для проведення зустрічі у Дніпрі вдалося лише після кількох спроб.

Як ви знаєте, влада всіляко намагалася зірвати наш захід. Ми в межах праймеріз мали б приїхати ще 20 жовтня, зустрітись у такому прекрасному колективі в драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка. На жаль, ми отримали відмову. І повторне звернення до керівництва театру не дало ніякого результату. Тому ми перенесли цю зустріч на сьогодні, 11 листопада, і сподівалися, що зустрінемося в іншому прекрасному залі – у будинку культури «Южмаш». На жаль, ми знову отримали відмову. Нам тричі відмовили. “Українському об’єднанню патріотів”, яке при владі в цьому місті!, – розповів Батенко.

17 жовтня партія заявила про те, що Дніпропетровська обласна рада на чолі з Глібом Пригуновим, членом “Блоку Петра Порошенка "Солідарність”, відмовила “УКРОПу” в оренді приміщення Дніпровського академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка для проведення зустрічі.

Також “укропівці” повідомили про перенесення президентських праймеріз у Дніпрі на 11 листопада й попередили владу, що тисячі прихильників партії з усіх куточків України готові зібратися просто на центральній площі міста, якщо для “УКРОПу” не знайдеться приміщення.

Не нужно клянчить театры у злочинного БПП, когда у вас есть целый собственный мэр, у которого в подчинении куча коммунальной собственности. Приезжайте, будете дорогими гостями. Напоим, накормим, спать уложим. И даже праймериз проведём. А вот людей на улицы выводить у себя в городе я не дам. Тем более по такому смешному поводу. Заманали ваши революции, – відреагував на їхню заяву на своїй сторінці у Facebook Філатов, якого “УКРОП” висував у мери.

Зустріч провели в культурно-діловому центрі “Менора”. Як зазначено на сайті центру, реалізація проекту КДЦ “Менора” стала можливою завдяки президенту Дніпропетровської єврейської громади Геннадію Боголюбову та президенту Об’єднаної єврейської громади України Ігорю Коломойському.

Раніше “Схеми” фільмували візити нардепа Олександра Шевченка, якого партія має намір висувати кандидатом у Президенти України, до офісу олігарха Ігоря Коломойського в Женеві.

На зустрічі “укропівців” 11 листопада не було ані мера Дніпра Бориса Філатова, що балотувався на виборах міського голови від “УКРОПу”, ані Геннадія Корбана, голови Дніпропетровської обласної організації партії.

Філатов тоді перебував з робочим візитом у Японії.

Філатов з принцесою Хісако Такамадо

2016-го Філатов казав про складні стосунки з Коломойським, а наступного року заявив про “невеликий переворот” у партії.

Мені дуже боляче говорити про партію "УКРОП", тому що я стояв біля її витоків. Чесно скажу, її не задумували як олігархічний проект. У той момент ми були щиро впевнені, що зможемо зібрати навколо себе найкращих людей. І в один момент у нас вийшло. Але після того, як у партії стався невеликий переворот, коли Геннадія Корбана затримали й заарештували, партія пішла вниз по похилій, – розповів Філатов Дмитрові Гордону.

Не видно було на зустрічі 11 листопада й депутатів міської та обласної рад від “об’єднання патріотів”.

Проте вони збиралися раніше, 20 жовтня, у готелі “Україна” на XVI конференцію Дніпропетровської обласної організації політпартії «УКРОП».

 

Секретар Дніпровської міськради, депутати міської та обласної рад із фракції “УКРОП”

Збирались, зокрема, і щодо праймеріз Президента, але без самих кандидатів.

...взяли участь 184 делегати від 31 місцевої організації. У межах праймеріз було зареєстровано 3 претенденти в кандидати – Оксана Тунік-Фриз, Олександр Шевченко та Ірина Головатенко. Більшість голосів делегатів – 154 голоси на підтримку – отримала Оксана Тунік-Фриз, – повідомлялося на Facebook-сторінці “УКРОП Дніпропетровщина”.

За кілька днів до цієї конференції Геннадій Корбан, голова Дніпропетровської обласної парторганізації “УКРОП, надіслав листа очільнику партії Тарасові Батенку з повідомленням про те, що готовий надати всебічне сприяння й допомогу в організації заходу 11 листопада. 

З підписом, без печатки

Раніше Геннадій Корбан повідомляв у Facebook про те, що товарний знак і символіка “УКРОПу” належать йому, волонтерам та учасникам бойових дій.

Уважаемые однопартийцы, хочу напомнить, что товарный знак и символика “УКРОП” принадлежат мне, волонтерам и участникам боевых действий. Я не позволю эти символы присвоить себе каким-то мелким партийным функционерам и самозванцам, которые пытаются уничтожить партию, сердце которой находится в Днепре. 

P.S. Иногда складывается впечатление, что столичные функционеры партии до сих пор смотрят мультфильмы про Белоснежку и Микки Мауса”, – писав у Facebook Корбан.

Нагадаємо, що, як ми вже інформували, нардеп Купрій вийшов з п’ятірки учасників праймеріз, як, власне, і з партії “УКРОП”, та заявив про свої плани самостійно брати участь у президентській кампанії. Таким чином у партії залишилося 4 кандидати.

Також Громадський рух ЧЕСНО проаналізував роботу Дніпровської міськради за 2016 рік.

Як раніше повідомляв Рух ЧЕСНО, на Дніпропетровщині один зі спонсорів “БПП” сидить на партійній зарплаті. Його фірма часто виграє тендери держорганів і місцевих рад. “Опоблок” підтримують представники агрегатного заводу Яцуби-Морозенка, а “УКРОП” фінансують партнери Філатова. Родичі Тимошенко фінансували партію й жили в борг, а Дніпровську міську парторганізацію “Наш край” проспонсорував підприємець Антон Грищенко. Він заробляє на департаменті міськради, підпорядкованому заступнику мера Олександрові Сидоренку – очільнику міського осередку партії “Наш край”.

Осередки “Радикальної партії Олега Ляшка” не звітують про свої видатки та внески, проте торік вони вели політичну діяльність. “Радикали” платять каналу Ахметова у Дніпрі та переказують державні кошти за оренду офісу фірмам родини Сергія Рибалки, якого Ляшко називав спонсором партії.

Головні публікації про політиків і партії читайте у нашому Telegram-каналі.

 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]