Вілкул припаркувався на пішохідному переході: як агітують на Одещині

Фото: Вілкул припаркувався на пішохідному переході: як агітують на Одещині

За 2,5 тижні передвиборчої кампанії Петро Порошенко відвідав Ізмаїл та Балту, Андрій Садовий агітував в Одесі, Володимир Зеленський протягом тижня брав участь у "Лізі сміху", а Олександр Вілкул відрекомендував своїх довірених осіб під час агітаційної кампанії в Чорноморську.

8 лютого в місцевому кафе в місті Балта відбулася прес-конференція "Команда Порошенка". Підтримували чинного Президента під час робочого дня мер Балти Сергій Мазур, голова Балтської районної ради Олексій Пантілєєв та очільники кількох новостворених ОТГ.

І хоча голова райради публічно підтримав Порошенка під час прес-конференції та навіть підписав меморандум на його підтримку, жодного повідомлення про участь у заході на сторінці Олексія Пантілєєва у Facebook немає.

13 лютого, оминувши Одесу, Президент Порошенко приїхав на Одещину, аби відкрити 6,5 км траси Одеса-Рені. Під час відкриття дороги він повідомив про будівництво моста через Дунай та пообіцяв спрямувати зусилля на захист пенсіонерів.

Міхеіл Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook оприлюднив ролик і прокоментував, що Порошенко вже не вперше відкриває трасу, яку почали будувати, ще коли Саакашвілі був головою ОДА:

"Виявляється, будівництво дороги Одеса-Рені – це ініціатива Порошенка.

Учора Порошенко був в Одеській області. З помпою відкривав абсолютно "нову" дорогу Одеса-Рені. На моїй пам'яті Порошенко відкриває цю дорогу вже вп’яте. Двічі він приїздив її "відкривати", ще коли я був губернатором, уже тоді основна частина робіт фактично була закінчена, а не у 2017 і 2018 роках, як він каже", – написав політик.

Після виступу в Рені Порошенко завітав до Ізмаїла, де до його приїзду поставили імпровізовану сцену.

Поруч із Президентом на сцені перебували брати Урбанські. Кнопкодав Олександр Урбанський – депутат Верховної Ради, Анатолій – голова Одеської обласної ради. Вони є власниками криптовалюти.

За словами місцевої ТРК "Южная волна", початок свого передвиборчого туру в Ізмаїлі Президент Порошенко назвав символічним та пообіцяв членство в ЄС і перемогу над бідністю.

19 лютого в селищі Окни Окнянського району Одеської області невідомі розгромили передвиборчий офіс Петра Порошенка. Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження.

Якщо Петро Порошенко Одесу не відвідав, то кандидат у Президенти Андрій Садовий 16 лютого побував в Одесі з передвиборчою агітацією.

"Одеса – класне місто з характером", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Під час поїздки кандидат Садовий зустрічався з підприємцями, вів публічну розмову в громадському просторі "Термінал 42" та спілкувався з людьми на Привозі. В анонсі одеситів запрошували на зустріч із назвою "Какао-розмови".

А 19 лютого до Одеси "передвиборчим автобусом" приїжджав голова фракції "Самопоміч" у ВР Олег Березюк.

Кандидат у Президенти Володимир Зеленський також побував в Одесі. На початку лютого в місті тривав фестиваль "Ліга сміху", одним з організаторів якого є саме Зеленський. Його команда на YouTube опублікувала відео про перебування свого лідера в Одесі. Відео орієнтоване на молодь і містить розмову з нею.

Після відвідин Одеси Зеленський подав до поліції заяву про стеження за ним невідомих осіб на 12 автомобілях.

Комітет виборців України вважає фільм "Слуга народу-3" позитивною агітацією за кандидата в Президенти Володимира Зеленського, тому закликав його оплатити показ цієї стрічки з власного виборчого фонду. У відповідь команда Зеленського у своєму Телеграм-каналі поцікавилася, чи оплатив Порошенко Томос-тур Україною зі свого виборчого фонду.

17 лютого кандидат у Президенти Олександр Вілкул вів агітацію в Чорноморську. Він посів друге місце в рейтингу найзаможніших кандидатів у Президенти. Він заявив, що у змозі заплатити заставу в ЦВК з власних коштів.

У Чорноморську Олександр Вілкул відрекомендував своїх довірених осіб на президентських виборах. Серед них і народну депутатку ВР VII скликання від "Партії регіонів" Світлану Фабрикант, яка голосувала за диктаторські закони 16 січня.

Під час зустрічі з виборцями Вілкул розповів, що пропонує втричі зменшити кількість депутатів ВР, а "губернаторів" і суддів, на його думку, має обирати народ. Про це йдеться на його особистому сайті:

"Вилкул предлагает сократить численность депутатов парламента с 450 человек до 150 (Нижняя палата), а в Верхней палате должны заседать 29 депутатов – по одному от каждого миллиона избирателей. Губернаторы и судьи должны избираться народом… Каждый регион должен сам принимать решения, какие памятники ставить, какие праздники праздновать и как будут называться города, улицы и районы".

На офіційному сайті "Опозиційного блоку" зазначено, що народний депутат Сергій Ківалов, член фракції "Опоблок" у ВР, підтримав кандидата в Президенти Вілкула.

Під час візиту до Чорноморська Вілкул встиг ускочити в скандал: його авто припаркувалося просто на пішохідному переході, що викликало обурення місцевого мешканця Дениса Табирца, який і оприлюднив світлину зі словами:

"Прежде чем выбирать, за кого голосовать, смотрите, как паркуется кортеж кандидата… Спасибо, Вилкул, мы теперь знаем, за кого не голосовать".

Скриншот з фото автівки кандидата опублікувало видання "Депо. Одеса".

В Одесі пранкери зібрали людей на мітинг на підтримку неіснуючого кандидата Філатова. Учасникам пообіцяли по 1 тисячі гривень. Про "платний" мітинг написало "Громадське" з посиланням на місцевий ЗМІ "048".

За кілька днів до цього схожі мітинги на підтримку неіснуючих кандидатів відбулися в інших містах.

Як підготували бомбу для Зеленського в Івано-Франківську, чому правоохоронці били активістів на мітингу Тимошенко в Києві, а також який конфлікт виник у ВО "Батьківщина" із Сергієм Капліним на Полтавщині – про це та багато іншого читайте в передвиборчих дайджестах з регіонів України.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Основне зображення odesa.depo.ua


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]