Автобус Садового проїхався пішохідною вулицею: як агітують на Житомирщині

Фото: Автобус Садового проїхався пішохідною вулицею: як агітують на Житомирщині

Нардеп Юрій Дерев’янко вирішив достукатися до виборців через тему вакцинації. За Олега Ляшка агітував перший заступник голови облради Сергій Крамаренко. Рух ЧЕСНО відстежує далі перебіг агітації в Житомирській області.

17 лютого до Житомира приїжджав кандидат у Президенти Юрій Дерев’янко зі своєю "батьківсько-передвиборчою" позицією щодо вакцинації дітей. Для обговорення цієї теми він зустрівся з представницями місцевої спільноти "Мами Житомира".

Дерев’янко порушив актуальне для міста питання, адже від середини лютого дітей, які не мають необхідних щеплень, не допускають до навчання в школах і відвідування садочків Житомира.

Якщо дитина здорова, жодних заборон на доступ до навчальних закладів бути не може – це нісенітниця. Це проблема держави, що її громадяни не вірять у якість пропонованих вакцин, що люди підозрюють чиновників у купівлі сумнівної якості препаратів через тотальну корупцію – мають повне моральне право сумніватися. Я теж не вірю чиновникам і владі. То що, може, забороните мені виходити на вулицю?"дописує він у соцмережі Facebook.

18 лютого на Житомирщині побував лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко. Він відвідав Черняхів та Коростишів, де обговорював з мешканцями питання зарплат, пенсій та розповідав свою автобіографію.

Під час його виступів серед слухачів був і перший заступник голови обласної ради, "радикал" Сергій Крамаренко.

І відпустку брав, і в табелі обліку робочого часу, і заява є, і розпорядження відповідне. Так же закон вимагає", – пояснив свою присутність на зустрічі з кандидатом буднього дня посадовець.

Крамаренко взяв відпустку після того, як Рух ЧЕСНО виявив кілька випадків агітації чиновниками за кандидатів у робочий час. Так, на Вінниччині на агітаційному заході за Петра Порошенка були присутні в робочий час кілька посадовців. А на Київщині замість голосування в парламенті нардепи агітували за Анатолія Гриценка й Андрія Садового.

26 лютого до Бердичева на брендованому автобусі завітали агітатори Андрія Садового. На одній з центральних вулиць вони розповідали людям передвиборчу програму кандидата в Президенти. Сам процес агітації в партії презентують як "Какао-розмови".

Наступного дня "Садобус" приїхав до Житомира. Агітацію розпочали з центральної та єдиної пішохідної вулиці міста. Автобус заїхав просто на неї й поїхав геть після зауважень житомирян.

Це сталося тому, що наші активісти виявили ініціативу. Щойно про це дізналися, він одразу виїхав. Він там навіть не стояв. Він заїхав, мені подзвонили, сказали, я передзвонила, і вони одразу виїхали. Повірте, була розмова не дуже проста. Зробили те, що зробили. Мені соромно, насправді", – прокоментувала таке паркування секретар Житомирської міської ради, представниця "Самопомочі" Наталія Чиж.

28 лютого "Какао-розмови" Садового були в Чуднові.

Нагадаємо, що в Чорноморську Олександр Вілкул припаркувався на пішохідному переході, а в Запоріжжі його зустріли зеленкою. На Харківщині напали на намет Петра Порошенка та зіпсували агітаційний куб Андрія Садового. Олегові Ляшку на Полтавщині пошкодили брендований автобус, а на Дніпропетровщині на "Ляшкобус" напали з камінням. За Володимира Зеленського агітує "Ліга сміху", що гастролює Україною. "Кварталу-95" відмовили у виступі у Вінниці.

Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Також Рух ЧЕСНО підготував огляд програм кандидатів у Президенти.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]