Кому в Києві довіряє Юлія Тимошенко

Фото: Кому в Києві довіряє Юлія Тимошенко

Сайт ЦВК оприлюднив список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидатка Юлія Тимошенко довірила свою репутацію в столиці.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Ось список тих, кому в столиці довіряє Юлія Тимошенко.

У Голосієві Тимошенко довіряє братові нардепа Крулька

Василь Крулько – голова Голосіївської районної в м.Києві партійної організації ВО "Батьківщина", який на місцевих виборах 2015 року безуспішно балотувався до Київради. Імовірно, Василь Іванович – брат народного депутата від "Батьківщини", фігуранта антикорупційних розслідувань Івана Івановича Крулька.

Василь Крулько разом з голосіївськими "батьківщинівцями" був помічений у "миколаїнні" дітей на свята.

2017 року політик звільнився з посади директора Департаменту держземкадастру Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру й подав "електронну декларацію після звільнення" за 2016 рік.

Згідно з його декларацією, Крулько весь 2016 рік був безхатьком, який мешкав з дружиною та дитиною на земельній ділянці площею 1100 кв.м у с. Пухівка Броварського району Київської області.

За основним місцем роботи Крулько отримав менш ніж 18 тисяч гривень за рік, проте задекларував достатні для прожиття заощадження.

 

Окрім того, на Київщині нардепа Крулька пов’язують із захистом інтересів несумлінного теплопостачальника – ТОВ "Мастер-Енерго", через якого мешканці "київського анклава" – селища Коцюбинське – два роки поспіль мерзли внаслідок зриву опалювального сезону.

У голосіївській "Батьківщині" також є член районної парторганізації Владислав Кононов, відомий скандальними забудовами в сусідньому до району столиці селі Гатне.

На Дарниці у 212-му окрузі Тимошенко довіряє голові своєї ГОшки

Віталій Нестор є очільником "батьківщинівської" громадської організації "Центр захисту киян".

Торік на Великдень він знявся в рекламному ролику про передання вірянам 6 тисяч пасок від ВО "Батьківщина" разом з головою фракції в Київраді

На Троєщині Тимошенко довірилася юристу й депутатці Київради

Паски були в брендованих партійних пакетиках.

На Троєщині Тимошенко довірилася юристу й депутатці Київради

Юрій Власенко керує юридичним департаментом у новому проекті ВО "Батьківщина" –  "Центр захисту киян" і є довіреною особою Тимошенко у 213-му окрузі.

Власенко переїхав до Києва з Чернігівщини. Там 2016 року він балотувався в народні депутати й програв забудовнику, провладному кандидатові з Києва Максиму Микитасю. Не зрозуміло, звідки взялося 1,85 млн грн у кандидата Юрія Власенка, який протягом минулих двох років працював начальником Управління юстиції Чернігівської області, а 2013 року задекларував лише 120 тис. грн доходу та 200 тис. грн заощаджень.

У 215-му окрузі довіреною особою Тимошенко стала депутатка Київради Тетяна Меліхова, яка є однією з найдавніших прибічниць ВО "Батьківщина" в міськраді й пережила буремні часи розколу у фракції. 2010 року її однопартієць Денис Москаль оголосив, що його обрано новим головою фракції, з чим Меліхова не погодилася, звинувативши Москаля у співпраці із заступником голови Адміністрації Президента Януковича Андрієм Кравцем.

У Дніпровському районі – депутат Шаповал

Довіреною особою Тимошенко у 214-му окрузі став депутат Київради від ВО "Батьківщина" Анатолій Шаповал.

Згідно з його декларацією за 2017 рік, він обіймає неоплачувану посаду директора з національних програм Групи стратегічних та безпекових студій в однойменній ГО, а також входить до керівних органів громадського об’єднання "Микільська слобідка".

Депутат має грошові активи.

Проте 2017 року він не заробив жодної копійки доходу, задекларувавши лише заледве більш ніж 100 тисяч гривень доходу дружини.

У селі Гришківці депутата помічено в дитячому садочку з дорослою промовою до малечі й солодкими подарунками до свята.

У такий спосіб політики піаряться на дітях.

У 216-му окрузі Тимошенко довіряє своєму активістові Ковальчуку

Михайло Ковальчук позиціонує себе як журналіст і громадський діяч, підвищує свою впізнаваність під час зустрічей з виборцями.

Він створює стріми в соцмережах, приходить на мітинги під будівлею Київради, працює з виборцями.

У коментарі Руху ЧЕСНО Ковальчук не заперечує наявності амбіцій щодо виборів до парламенту восени.

На Оболоні Тимошенко довіряє депутатці Київради Свириденко

У 217-му виборчому окрузі в Оболонському районі столиці довіреною особою Тимошенко є депутатка Київради від ВО "Батьківщина", прогульниця Ганна Свириденко.

На свято Миколая вона піарилася в оболонському дитсадку. При цьому в ефірі телеканалу, який ЗМІ пов’язують з Віктором Медведчуком, депутатка розповідає про боротьбу з підкупом виборців.

 

Свириденко, як повідомляв Рух ЧЕСНО, є потенційною кандидаткою в нардепи від ВО "Батьківщина" на Оболоні.

У 218-му окрузі Тимошенко довірилася політконсультанту

Андрій Вальчишин – політконсультант і довірена особа Тимошенко. Восени він теж, можливо, балотуватиметься до парламенту.

Вальчишин співпрацює зі ще одним політконсультантом Петром Охотіним, чиї дописи з’являються в "батьківщинівських" газетах.

У співавторстві з Охотіним Вальчишин видав книжку "Як виграти вибори".

Святошин: Тимошенко довіряє соратниці депутата Москаля

Довірена особа Тимошенко у 219-му окрузі на Святошині – Владислава Молчанова. За даними "Наших грошей", вона належить до оточення Дениса Москаля.

"Молчанова й Москаль відомі як бізнес-партнери. Наприклад, 2007 року Денис Москаль був керівником ТОВ "Каштанове місто". Саме в цей час Молчанова була серед власників "Девелоперська компанія "Базис", яка разом з "Намбел Холдінг Лімітед" володіла очолюваною Москалем фірмою. Молчанова також виступала засновником "Базису", 2006 року вона балотувалася від Партії зелених до Київради. Крім того, вона була засновником ТОВ "Телерадіоорганізація "ТВ-Тоніс", керівником якої також свого часу був Москаль", – пишуть журналісти видання "Наші гроші", наголошуючи на співпраці фірми Молчанової з Юрою Єнакіївським під час створення ринку "Столичний".

Молчанова ґуґлиться як одна з бенефіціарів компанії-забудовника з кіпрським корінням.

При цьому, за даними YouControl, вона вже не фігурує в цій фірмі, а замість неї – Іван Молчанов.

На Подолі Тимошенко довіряє членкині партії

Довірена особа Тимошенко на Подолі – Богдана Тимощук, екс-кандидатка в депутати Київради від ВО "Батьківщина".

Згідно з інформацією на сайті ЦВК, вона має стосунок до ТОВ "Інвест Сістем Груп". У базі даних YouControl Тимощук є бенефіціарною власницею цієї компанії.
Також вона входить до правління благодійної організації "Даун синдром".

На Печерську Тимошенко довірилася помічникові нардепа з "Відродження"?

У 221-му окрузі довіреною особою Тимошенко став адвокат Віктор Сурник.

Імовірно, він є помічником на громадських засадах народного депутата з "Відродження", кнопкодава й екс-регіонала Віталія Барвіненка.

На Солом’янці Тимошенко довірилась очільниці партосередку

У ВО "Батьківщина" в цьому окрузі є голова Солом'янської районної в Києві парторганізації Галина Ніколенко, яка 2014 року безуспішно балотувалася до ВРУ як самовисуванка у 212-му окрузі. На Солом'янці вона організовує різні піар-заходи "Батьківщини", зокрема із залученням дітей.

За даними бази помічників нардепів Посіпаки, повна тезка Ніколенко є помічницею нардепа від ВО "Батьківщина" Сергія Соболєва.

У Шевченківському районі Тимошенко довірилася філософу

Довіреною особою Тимошенко у 223-му окрузі є доктор філософських наук, професор, академік НАН України, декан філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка Анатолій Конверський.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка та Володимира Зеленського.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]