Довірені особи Зеленського на Дніпропетровщині: екс-регіонал, БППшник та мама друга

Фото: Довірені особи Зеленського на Дніпропетровщині: екс-регіонал, БППшник та мама друга

Центрвиборчком оприлюднив список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому кандидат у Президенти Володимир Зеленський довірився на Дніпропетровщині. Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Дніпропетровська область налічує 17 виборчих округів. Володимир Зеленський знайшов довірених осіб у 16 з них.

У Дніпрі – адвокати

В Індустріальному, частині Самарського району (округ №24) довіреною особою Зеленського є адвокат Володимир Стадниченко.

"По личному желанию", – відповів він на запитання, як став довіреною особою кандидата.

Він розповів, що просто подав заявку до штабу Володимира Зеленського.

Як згодом виявилося, його дружина Тетяна Стадниченко, згідно з декларацією за 2017 рік, працює завідувачкою відділу ведення держреєстру виборців Індустріальної районної в місті Дніпрі ради, яка належить до 24-го виборчого округу.

2015 року адвокат балотувався до Амур-Нижньодніпровської районної в місті Дніпрі ради від партії "УКРОП". Нагадаємо, що Володимир Зеленський співпрацює з телеканалом "1+1", співвласником якого є Ігор Коломойський. Раніше "ТСН" з посиланням на слова Геннадія Корбана повідомляла, що партію "УКРОП" фінансує Коломойський.

Цікаво, що Володимир Юрійович Стадниченко 2010 року висувався в депутати Амур-Нижньодніпровської районної в м. Дніпрі ради від "Партії регіонів".

Нагадаємо, що нещодавно зчинився скандал, пов'язаний з виборчим округом №24. Як виявилося, кандидат у Президенти Сергій Каплін притягнув до виборчої комісії особу, яка навесні 2014-го збирала мітинг під триколором. Але згодом замість Віктора Марченка головою комісії від Капліна призначили Костянтина Аксютіна.

Співробітник комунального підприємства "Міська інфраструктура" Дніпровської міськради Вадим Грабинський став довіреною особою Зеленського в Чечелівському, частині Амур-Нижньодніпровського району (округ №25).

У Шевченківському, частині Центрального району, смт Авіаторське (округ №26) довіреною особою кандидата став адвокат, колишній суддя Денис Маслов. У Facebook він підтвердив цю інформацію Руху ЧЕСНО.

24 травня 2018 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення його з посади судді Дніпровського районного суду міста Кам’янське (Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області за власним бажанням.

Денис Маслов, джерело фото – Facebook

Довіреною особою Зеленського на 27-му виборчому окрузі (Соборний, частини Самарського та Центрального районів) став працівник ТОВ "Авін Трейд" Тимур Лонгиненко. Керівником і співвласником цієї фірми є зазначений вище Денис Маслов.

На окрузі №28 (Новокодацький, частина Амур-Нижньодніпровського району) довіреною особою кандидата став підприємець Артем Волосянко. Основний вид його діяльності – "дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки".

На сторінці Артема Волосянка у Facebook зазначено вподобання "Команди Зеленського"

На запитання, чи саме він є довіреною особою Зеленського, Волосянко попросив ще раз назватися та пообіцяв передзвонити.

"Скажите, можно я вам перезвоню? А то мне неудобно сейчас разговаривать", – сказав він, але не перетелефонував.

Таку саму тактику в спілкуванні з журналістами Руху ЧЕСНО обрали й довірені особи Зеленського в Києві.

На 29-му виборчому окрузі (частина Амур-Нижньодніпровського району Дніпра, Дніпровський і Петриківський райони області) довіреною особою кандидата є адвокат Сергій Бабенко. Ймовірно, це адвокат з Підгородного – передмістя Дніпра, яке входить до 29-го округу. 2015 року він балотувався в депутати Підгородненської міськради як член "Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

Кривий Ріг: довірився своїм

Довіреною особою в Покровському, частині Тернівського району та сіл Криворізької міськради (округ №31) є співробітниця дистриб'юторської компанії Світлана Максимчук.

"Я просто подала заявку, мою заявку рассматривали, кто я и т.д. И таким образом я стала доверенным лицом", – розповіла вона.

Довіреною особою в Довгинцівському, частині Саксаганського району (округ №32) стала мати колеги Зеленського за "Кварталом-95" Олександра Пікалова – Ольга Миколаївна.

Олександр Пікалов, джерело фото – Facebook

Ольга Пікалова очолює первинну профспілкову організацію ПАТ "Криворіжгаз".

У Металургійному та Центрально-Міському районах, частині Інгулецького й Саксаганського районів, селищі Авангард Криворізької міськради (округ №33) Зеленського представляє "кварталівець" Юрій Корявченков, відомий як Юзік.

 

Довіреною особою в частині Інгулецького й Тернівського районів, Апостолівського, Криворізького, Софіївського та Широківського районів області (округ №37) призначено студента Станіслава Моргача.

На сайті Криворізького економічного інституту зазначено, що Станіслав Моргач є головою правління ради студентського самоврядування цього вишу (факультет економіки та управління, спеціальність "Менеджмент").

Довірені особи ЗЕ! в області

Виборчий округ №30 – єдиний на Дніпропетровщині, на якому немає довіреної особи Володимира Зеленського.

На 34-му окрузі (центр – смт Царичанка та район, міста Вільногірськ, Жовті Води, Верхньодніпровський, П’ятихатський райони області) довіреною особою кандидата призначено працівника ТОВ "Царичанка" Юрія Влащенка.

Відомо, що людина з такими самими прізвищем, ім’ям і по батькові працювала у відділі державної виконавчої служби Царичанського районного управління юстиції Дніпропетровської області. Цього колишнього співробітника занесено до держреєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Довіреною особою Зеленського в Нікопольському районі та місті Покров (округ №35) є керівниця ТОВ "Медікал Центр Сілма" Світлана Реутенко. Крім того, вона є підприємницею, основний вид діяльності якої "надання в оренду інших машин, устаткування та товарів". Зареєстрована у Дніпровському районі Дніпропетровської області.

На запитання, як вона стала довіреною особою кандидата, Реутенко відповіла:

"Ой, я прошу прощения… По работе. Можно я перезвоню? Можно, на этот номер перезвонить?"

Але дзвінків від неї так і не надійшло.

На 36-му окрузі (міста Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Павлоградський район) довіреною особою Зеленського стала тимчасово безробітна Марія Мартинюк. Відомо, що 2014 року вона балотувалася в народні депутати від партії "Солідарність жінок України".

Саме кандидат у депутати Верховної Ради 2014 року від партії "Солідарність жінок України", підприємець Михайло Лужецький, найімовірніше, теж став довіреною особою Зеленського в місті Новомосковськ, у Магдалинівському, Новомосковському, Юр’ївському районах (округ №38).

У місті Синельникове, у Васильківському, Межівському, Петропавлівському, Покровському, Синельниківському районах (округ №39) довіреною особою кандидата призначено співробітника ТОВ "ЛЄМ" Родіона Бурдіна. 2015 року він балотувався в депутати Кіровської районної в м. Дніпрі ради від партії "Відродження".

На виборчому окрузі №40 (місто Марганець, частина Заводського району міста Кам’янське, Криничанський, Солонянський, Томаківський райони області) довіреною особою Зеленського стала Юлія Орлова. Вона працює в ТОВ "Грін Хауз". Це дружина депутата Дніпропетровської облради від "Відродження" Сергія Орлова. 2014-го він теж висувався до Верховної Ради від партії "Солідарність жінок України".

І це не єдиний випадок. Наприклад, 2014 року від партії "Солідарність жінок України" балотувалася Марина Петросянц, а 2015-го її обрали депутаткою Дніпропетровської облради від партії "Відродження". 2016-го вона знову йшла до парламенту від партії "Солідарність жінок України" в одному з округів у Полтавській області. Рух ЧЕСНО тоді писав, що, ймовірно, вона виконувала роль технічної кандидатки для підсилення висуванки від "Відродження".

Марина Петросянц є помічницею нардепа Андрія Шипка – мажоритарника з Дніпропетровщини, який входить до групи "Відродження" у ВРУ.

В інтерв'ю Соні Кошкіній у квітні минулого року Ігор Коломойський натякнув на те, що має стосунок до партії "Відродження".

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував, як тривала агітація в інших областях України. На Дніпропетровщині Олександра Вілкула зустріли із зеленкою, а "Ляшкобус" – із камінням. Кошулинський інтенсивно об’їжджає маленькі міста на Київщині та Житомирщині. А Каплін притягнув до окружної комісії особу, яка навесні 2014-го збирала мітинг під триколором.

 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]