Юлія Тимошенко: "Я посаджу трьох друзів… Порошенка" (ФОТО)

Фото: Юлія Тимошенко: "Я посаджу трьох друзів… Порошенка" (ФОТО)

У Києві зустріч з Юлією Тимошенко не минулася без підвезення масовки, студентів-заробітчан та передвиборчих маніпуляцій. Кандидатка в Президенти по-своєму витлумачила відомий афоризм про те, що для подолання корупції очільнику держави потрібно посадити трьох друзів. У разі перемоги на виборах вона обіцяє посадити трьох друзів, але не своїх, а… Петра Порошенка.

Студентам-прапороносцям пообіцяли заплатити 100 грн за годину, але гроші на мітингу не дали. Вони кажуть, що "отримають увечері на картку або готівкою – байдуже як".

На анонсований мітинг Юлії Тимошенко в суботу на Оболоні в Києві колонами від станції метро "Мінська" та РДА прибувають організовані гурти пенсіонерів.

Довкола місця зустрічі вже припарковано щонайменше 6 екскурсійних автобусів.

Одна з жіночок, які йдуть групкою на мітинг, помічає це й каже: "Нада сказать, щоб нас тоже назад додому підвезли".

Ну це, навєрно, із прігорода людей привезли. Нас не будуть підвозить, то для них", – зауважує чоловік поряд.

Доки на розігріві виступають маловідомі співаки, пенсіонери сидять на лавках подалі від сцени та чекають, коли почнуться промови.


Ближче до сцени двома групками обабіч стоять хлопці-прапороносці в білих куртках. Вони помітно нудяться й мерзнуть на вітрі.


Скільки народу прийшло, на вашу думку?" – питаємо в одного з бійців Нацгвардії, що також нарівні з поліцейськими охороняють громадський порядок.

На око десь більш ніж тисяча", – відповідає нацгвардієць.

На "розігріві" перед виступом Тимошенко ведучий дає слово її довіреній особі – депутатці Київради, котра прогулює засідання, Ганні Свириденко.

До речі, газету з портретом Свириденко роздавали на мітингу з "батьківщинівських" наметів. У ній зазначено наклад – 16 тисяч примірників.

Ведучий відрекомендував публіці ще двох довірених осіб кандидатки в Президенти – політконсультанта Андрія Вальчишина та екс-міністра з питань ЖКГ у другому уряді Тимошенко Олексія Кучеренка, який 2014-го безуспішно балотувався до парламенту від "БПП".

 

Читайте також: "Кому в Києві довіряє Юлія Тимошенко"

Досвідчений Кучеренко після запального Вальчишина осідлав улюбленого "батьківщинівського" коника – питання тарифів. І байдуже, що вони не належать до компетенції Президента.

Кучеренко навів як приклад платіжку, де за один місяць начебто нараховано 13 тисяч гривень за опалення помешкання площею 90 квадратних метрів. За його словами, це звичайна оболонська квартира.

 

Проте коли Кучеренко зійшов зі сцени, журналіст Руху ЧЕСНО попросив показати цю платіжку. Як виявилося, будинок розташований не на Оболоні, а на Позняках (вулиця Олени Пчілки) і в ньому, за словами Кучеренка, украли лічильник тепла.

Час минав, а головна промовиця досі не вийшла на сцену, на якій уже вичерпалося красномовство ведучого й на екранах почали прокручувати рекламні ролики про "Новий курс".

Читайте також: "Чи готове місто до зими і хто віддасть борги Ахметова"

Доки народ нудьгував, гадаючи, що ж трапилося з Тимошенко, за сценою депутатки Київради від "Батьківщини" Ганна Свириденко й Тетяна Меліхова розглядали нову листівку свого колеги з фракції Олександра Поживанова.

 

Зауважимо, що на мітингу були присутні не всі представники фракції "Батьківщина" в Київраді. Крім згаданих вище депутатів, прийшов Анатолій Шаповал, який також є довіреною особою Тимошенко.

Керівник ГО "Центр захисту киян", довірена особа кандидатки Юрій Власенко, котрий приїхав з Чернігівщини, приніс і передав помічникові оберемок квітів.

 

Це для Юлії Володимирівни?" – пролунало запитання.

Ні, це жінкам роздавати", – відповів Власенко.

Тимошенко приїхала на чорній автівці Toyota Camry v6 з водієм.

Спеціально до її приїзду від сцени до авто вишикували чоловіків і жінок у камуфляжі з різними шевронами. Імовірно, за задумом організаторів, це мало означати підтримку військових.

 

У промові Тимошенко зі сцени найбільше перепало чинному Президенту Петрові Порошенку та медичній реформі. Найдовше й зі смаком політикиня розповідає киянам про "лікування по скайпу" в сільській місцевості.


Слухачі переймаються словами ораторки, і на їхніх обличчях по черзі відбивається широка гама емоцій.


Розповівши про скандал в оборонці й наголосивши, що в Порошенка останніми роками збільшилися доходи в декларації, Тимошенко зробила тривалу паузу, аби присутні змогли замислитися й оцінити її слова.

Тим часом журналіст Руху ЧЕСНО гучно звернувся до Тимошенко із запитанням, чому тоді в неї майже порожня декларація.

Кандидатка почула запитання, кліпнула очима й відвела погляд, а до журналіста почали чіплятися жінки з групи підтримки Тимошенко, обзиваючи провокатором. Один з пенсіонерів, якому не сподобалося, що журналіст фотографує, підскочив до нього й ударив у плече. Його намагалися заспокоїти оточуючі, але він ще довго озирався в пошуках "провокаторів".

Політолог Петро Охотін, який теж перебував на мітингу, згодом у соцмережі так прокоментував цей інцидент:

Насамкінець Тимошенко показала роздруковані брошури "Нового курсу" зі словами, що, мовляв, знадобилася не одна дисертація, аби написати її програму.

Також вона продемонструвала листівку зі своїм портретом і написом "Зобов’язання".

Після цього вона пішла в народ ручкатись і робити селфі. Площа наполовину спорожніла, залишилися тільки запеклі фанати, а також люди, обтяжені партійною символікою та прапорами.

Молодь студентського віку зі стягами під диригування кілька разів на камери проскандувала: "Ти-мо-шен-ко! Ти-мо-шен-ко!"

Мабуть, футбольні фанати", – припустив один із хлопців у піксельному однострої з тих, що зустрічали Тимошенко біля автівки.

Та наче прості школярі", – сказав другий.

Раніше Рух ЧЕСНО помічав школярів на акції за імпічмент Порошенка під Верховною Радою. Там були й студенти, які підтверджували на камеру, що за участь їм обіцяли заплатити.

Після мітингу на Оболоні біля автомобіля Тимошенко на неї чекають кілька жінок з квітами, щоб зробити селфі. Також підходить сивий чоловік. Звертаючись до всіх і ні до кого конкретно, він зауважує, що не почув під час виступу того, що хотів би.

А що саме ви очікували почути?" – перепитуємо в нього.

"Розумієте, я життя прожив і такого вже ой як наслухався. Вона більшу частину часу присвятила тому, що критикувала попередників. А мені хотілося більше почути про плани й те, як їх виконати. А критики попередників і порожніх обіцянок ми вже й так наслухалися", – зазначає він.

Один з перехожих помічає скромну за мірками українського політикуму автівку Тимошенко:

Це що? "Тойота Камрі"? У мене в сина така була".

Фінальні селфі, і політикиня від’їжджає від спорожнілої площі.

 

За рогом хлопці-прапороносці здають реманент, знімають білі вітровки й розходяться. Екскурсійні автобуси вже роз’їхалися.

 

Чуєш, гроші дадуть або сьогодні ввечері, або завтра", – каже один із прапороносців іншому на пішохідному переході.

Правильно, щоб жодні журналісти на кшталт нас не зняли, як тут роздають гроші", – вирішуємо вклинитися.

Хлопці виявляються цілком приязними, сміються й легко підтримують розмову.

Ми студенти. Нам на різних форумах обіцяли по-різному. 200 грн за дві години або 100 гривень за годину. Але стояли ми довше. З нашого вишу аж 50 осіб прийшли. А що ж! Треба ж було на 8 березня заробити на подарунок для дівчини", – каже хлопець, який назвався студентом Національного транспортного університету.

А якщо не заплатять?" – запитуємо.

Заплатять! Або пожалкують, що кинули. Гроші будуть або на карточку, або кешем. Без різниці", – відповідає студент.

Нам на згадку про мітинг лишається підібраний із землі синьо-жовтий прапорець. Один з тих, що їх організатори роздавали людям з масовки, аби ті махали у відповідь на слова Тимошенко.



[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]