Гриценко довірився колишній довіреній Богословської – Київщина

Фото: Гриценко довірився колишній довіреній Богословської – Київщина

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Анатолій Гриценко довірив свою репутацію на Київщині.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Ось список тих, кому довіряє на Київщині Анатолій Гриценко:

Як довірена особа Богословської стала довіреною особою Гриценка

У Білій Церкві (округ №90) Гриценко довіряє Вікторії Шишковській.

2010 року її повна тезка була довіреною особою кандидатки в Президенти Інни Богословської (округ №91), яка й цього разу балотується на президентських виборах.

Шишковська була депутаткою Білоцерківської міської ради, де входила до фракції "Віче". 2015-го вона вже фігурує як членкиня "Самопомочі".

Зараз команда Гриценка позиціонує Шишковську як довірену особу, яка здійснює підприємницьку діяльність.

Люстрований "Батьківщиною" Великодний

У Броварах (округ №97) Гриценко довіряє пенсіонеру Олександрові Павловичу Великодному. 2015 року він безуспішно балотувався до Київської обласної ради, а 2014-го – до Верховної Ради від "Громадянської позиції", 2006 року – до парламенту від "БЮТ", а 2002-го – від партії "Яблуко".

Крім того, він був помічником нардепа-комуніста та трьох народних депутатів від ВО "Батьківщина".

На сайті "батьківщинівця" Костянтина Бондарєва Великодний зазначений як політик, який 2010 року разом з іншими партійцями клонував ВО "Батьківщина" в Київській області на замовлення "Партії регіонів".

Згідно з інформацією сервісу YouControl, Олександр Великодний пов’язаний з ТОВ "Десна Сейв", основним видом діяльності якого є розробка гравійних і піщаних кар’єрів, видобуток глини.

Олег Кузь, керівник ТОВ "Десна Сейв", Олег Канівець та Олександр Великодний, відповідно до даних сайту clarity-project.info, є пов’язаними особами. Олег Кузь – один із засновників стрийського осередку ВО "Свобода". Олег Канівець родом зі Стрийського району, був народним депутатом ВРУ VII скликання, обраним за списком "Батьківщини", а до Верховної Ради VIII скликання безуспішно балотувався від "Громадянської позиції".

Великодний був депутатом Київської облради з 2006 до 2010 року.

Мішута з Гриценком другі вибори поспіль

В Обухові (94-й округ) Гриценко довіряє В'ячеславові Мішуті, який, згідно з поданими до ЦВК даними, є самозайнятою особою. Місцеві сайти інформують, що він провадить адвокатську діяльність.

На виборах 2014 року Мішута був членом ОВК від кандидата Гриценка.

Бернадін підтримує партію Гриценка грошима

У Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському та Подільському районах (округ №96) довіреною особою кандидата є Валерій Бернадін, котрий, відповідно до оприлюднених ЦВК даних, є пенсіонером. Він є депутатом Вишгородської райради, де очолює постійну регламентну комісію.

Раніше Бернадін працював у правоохоронних органах. Як повідомляли ЗМІ, він був співробітником ГУ з боротьби з організованою злочинністю й намагався протидіяти незаконному ввезенню до країни кави, яку завозили під виглядом гуманітарної допомоги.

Політик є одним з небагатьох довірених осіб кандидата, хто 2018 року переказав партії Гриценка власні гроші – трохи менш ніж 3 000 грн.

Неофіційний консультант ОВК

На 98-му окрузі, до якого належать такі міста, як Яготин, Бориспіль, Переяслав-Хмельницький, Анатолій Гриценко довірився Дмитрові Сулімі, котрий, згідно з оприлюдненою на сайті ЦВК інформацією, є самозайнятою особою. До 2017 року, за даними сервісу Opendatabot, він був керівником фермерського господарства "Ревочі".

2014 року Громадянська мережа "ОПОРА" зафіксувала, що на засіданні окружної виборчої комісії на 99-му окрузі з центром у місті Бориспіль були присутні дві сторонні особи, серед яких був і Дмитро Васильович Суліма, котрий відрекомендувався як адвокат, юрист. Під час засідання він консультував членів ОВК щодо закону України про вибори та порядку роботи ОВК. Тоді головою ОВК був представник екс-комуніста Петра Симоненка, а його заступником на 99-му окрузі – представник Гриценка.

Аспірант Андрущенко

У Приірпінні та частині Києво-Святошинського району (округ №95) довіреною особою Гриценка є тимчасово безробітний Дмитро Андрущенко. Він пояснює, що навчався в аспірантурі, а зараз дописує дисертацію "Управління продажем страхових послуг корпоративним клієнтам".

"Агітуємо, відповідаємо на запитання: "Чому саме Анатолій Гриценко?", консультуємо всіх зацікавлених стосовно виборів, зокрема щодо знаходження себе в списку тощо. Основна проблема, з якою зіткнувся, – це малий інтерес людей до виборчого процесу й усього, що з ним пов’язане. Веду консультаційну роботу з людьми біля наметів, відвідую засідання ОВК. Одне з них відбувається саме зараз. Сьогодні – останній день формування ДВК", – розповідає Руху ЧЕСНО Андрущенко про те, що робить як довірена особа кандидата.

Другим завданням після агітації він називає навчання членів ДВК. Там планують здійснювати паралельний підрахунок голосів, аби захистити голоси виборців.

Зауважимо, що в перші тижні агітації в Ірпені з візитом побував VIP-агітатор Гриценка – народний депутат Віктор Чумак, який агітував у той час, коли мав голосувати в сесійній залі парламенту. На зустрічі з виборцями він відрекомендував як члена команди Святослава Куценка – колишнього депутата від партії екс-мера Ірпеня "Нові обличчя".

"На сьогодні відбулося об'єднання з різними політичними силами, у межах якого були і згадані учасники, зокрема й Куценко", – пояснює Андрущенко, чому до команди Гриценка потрапив колишній член команди фігуранта антикорупційних розслідувань.

Маловідомі довірені особи Гриценка

На Макарівщині та Фастівщині (округ №91) довіреною особою кандидата став Роман Ганенко, засновник Адвокатського бюро "Романа Ганенка". На його сторінці у Facebook будь-яка інформація щодо кандидата в Президенти Гриценка відсутня.

В Узині (округ №92) Гриценко довіряє Євгенію Ковтуну, котрий, згідно з відомостями на сайті ЦВК, працює в КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги".

У Переяславі-Хмельницькому, а також у Богуславському, Кагарлицькому, Миронівському та Рокитнянському районах Київщини (округ №93) Гриценко довірився Василеві Федоровичу Сахну, який, відповідно до інформації на сайті ЦВК, є приватним підприємцем. Окрім того, за даними ресурсу YouControl, Сахно керує ГО "Патріоти Рокитнянщини" та входить до складу Громадської ради при Рокитнянській РДА.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко, а також оприлюднив інформацію про те, з ким на Київщині домовилися в обласному осередку "БПП" на парламентських перегонах і хто планує йти в нардепи в Києві.

Також вийшла стаття про довірених осіб Юлії Тимошенко на Київщині.

Окрім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Фото: Facebook-сторінка Анатолія Гриценка


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]