Кому Ляшко довірився в Києві: колишній регіонал та обвинувачений у шахрайстві

Фото: Кому Ляшко довірився в Києві: колишній регіонал та обвинувачений у шахрайстві

У Києві Олег Ляшко обрав довіреними особами своїх однопартійців, більшість із яких невдало балотувалася до Верховної Ради на минулих виборах. У Солом'янському районі його довіреною особою став помічник нардепа Федун, котрий раніше був помічником екс-регіонала. Оболонський район Ляшко довірив помічникові нардепа-"радикала" Бевзюку, якого затримували за шахрайство.

Центрвиборчком оприлюднив список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому кандидат у Президенти Олег Ляшко довірився у столиці.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

У Києві є 13 виборчих округів. Ляшко знайшов довірену особу в кожному з них.

Чому Європейський суд заборонив Целовальніченко представляти інтереси громадян

Наталія Целовальніченко стала довіреною особою Ляшка в частині Дніпровського району (округ №214). Адвокатка відома тим, що Європейський суд з прав людини заборонив їй представляти інтереси громадян у Страсбурзі.

2014 року Целовальніченко невдало балотувалася до парламенту від партії "Зелена планета". Перед виборами партія оголосила про об'єднання з Партією захисників Вітчизни Юрія Кармазіна, котрий зараз теж є кандидатом у Президенти й, згідно з результатами соцопитувань, не потрапляє навіть до топ-10 найрейтинговіших кандидатів.

Навіщо "радикалу" озеро на Святошині

Андрій Махніцький став довіреною особою Ляшка у Святошинському районі (округ №218). Він очолює ГО "Біличанський рибалка". Як повідомляли місцеві ЗМІ, ця громадська організація намагалася захопити озеро на Святошині. За твердженням самого Махніцького, вони нібито рятували водойму від "рейдерського захоплення" людьми екс-регіонала Миколи Скорика.

2015 року політик невдало висувався до Київської міської ради від "Радикальної партії". Тоді в бюлетені зазначалося, що Махніцький є безробітним і мешкає в Тернопільській області. На виборах 2014 року він був довіреною особою кандидата від "РПЛ" Володимира Бережного, котрий раніше балотувався до парламенту від ВО "Центр".

На Оболоні – обвинувачений у шахрайстві

В Оболонському районі (округ №217) Ляшко довірився своєму однопартійцю Олексієві Бевзюку, який 2014 року безуспішно балотувався до Верховної Ради від "Радикальної партії Олега Ляшка".

За інформацією ЗМІ, у січні 2017 року Бевзюка затримали за підозрою в шахрайстві – незаконному заволодінні коштами іншої людини. Після його затримання Ляшко заявив, що не буде нікого "кришувати".

Згодом за рішенням Печерського райсуду Києва Бевзюка відпустили на поруки п'яти депутатів-"радикалів". Він є помічником нардепа від "Радикальної партії" Олексія Кириченка на громадських засадах.

У Подільському районі – ще один помічник Кириченка

Підприємець Андрій Бевзюк став довіреною особою Ляшка в Подільському районі (округ №220). Він є співзасновником і керівником громадської організації "Асоціація співробітників правоохоронних органів та спецслужб України". Серед засновників цієї організації зазначений і Олексій Бевзюк, якому Ляшко довірив округ на Оболоні та якого затримували за шахрайство. Імовірно, ці дві довірені особи кандидата – брати, бо мають спільне прізвище й по батькові.

Андрій Бевзюк також балотувався до парламенту 2014 року від "Радикальної партії", був під 153-м номером у списку. Його теж згадано на сайті Верховної Ради серед помічників на громадських засадах народного депутата від "РПЛ" Олексія Кириченка.

Сагуйченка поранили нібито через активізм

Євген Сагуйченко – довірена особа Ляшка в частині Дніпровського району (округ №216). Він працює директором з розвитку в ПАТ "Укрвторчормет". 2014 року висувався від "Радикальної партії" до парламенту на 214-му окрузі в Києві. 2015-го також невдало балотувався до Київської облради від "РПЛ".

У лютому 2019 року невідомі поранили Сагуйченка пострілом у груди. У "Радикальній партії" цей напад пов'язують з його боротьбою з політикою НАК "Нафтогаз України".

Що пов'язує Давиденка з "БПП"?

У частині Дарницького району (округ №215) довіреною особою Ляшка став підприємець Денис Сергійович Давиденко. На місцевих виборах 2015 року політик балотувався до Київради від "Радикальної партії". Також був уповноваженою особою від "РПЛ" на парламентських виборах 2014 року. На той час він керував ТОВ "Український правозахист".

Давиденко також зазначений як довірена особа кандидата в нардепи Валентина Скрипця, який очолював на виборах 2012 року партію "Молодь до влади" й на солом'янському окрузі одержав менш ніж 1% голосів. Партію створили під вибори влітку 2012 року.

Наразі Скрипець є помічником нардепа від "БПП" Дмитра Голубова. Повний тезко Давиденка зазначений помічником позафракційного народного депутата Олега Петренка, який балотувався від "БПП".

Колишній регіонал – помічник Ляшка

Юрій Степанович Федун став довіреною особою Ляшка в Солом'янському районі (округ №222). Він пенсіонер-інвалід, голова Всеукраїнської громадської організації "Громадська взаємодія людей з інвалідністю", член виконавчого комітету політичної ради "Радикальної партії".

Балотувався до Бориспільської міської ради від "РПЛ". Проживає в Борисполі. Паралельно висувався до Київської обласної ради.

Повний тезко Федуна 2004 року був довіреною особою кандидата в Президенти Олександра Базилюка. Цей політик створив "Слов'янську партію" та свого часу був членом Ради співвітчизників при Держдумі РФ.

Федун сам балотувався до парламенту 2006 року від "Партії регіонів".

Був помічником нардепа Василя Горбаля, який у ВРУ IV скликання входив до фракції "Партія регіонів". Також Федун був помічником регіонала Віктора Коржа в парламенті V скликання.

Зараз на громадських засадах працює помічником Олега Ляшка.

Непрохідний Бондаренко – ще один помічник Ляшка

Дарницький район (округ №212) Ляшко довірив Владиславові Юрійовичу Бондаренку. Його офіційне місце роботи – громадська приймальня "Радикальної партії".

На місцевих виборах до Київради 2015 року він балотувався від "РПЛ". Але партія не завела до ради жодного депутата.

Бондаренко невдало висувався від "Радикальної партії" на сусідньому 212-му окрузі й на позачергових виборах до Верховної Ради 2014 року.

Маловідомі представники Ляшка в столиці

У частині Святошинського району (округ №219) довіреною особою Ляшка став Руслан Анатолійович Матяш. Він балотувався до Київської міської ради 2015 року від "РПЛ". Є помічником нардепа, фігуранта антикорупційних розслідувань Віктора Галасюка ("Радикальна партія") на громадських засадах.

У Голосіївському районі (округ №211) Ляшко обрав довіреною особою керівника колективного підприємства "Редакційно-видавничий центр "З І Х" Ярослава Васильовича Пономаренка.

У Деснянському районі (округ №213) кандидат довірився Сергію Миколайовичу Кириленку, працівникові ТОВ "Альве".

У Печерському районі (округ №221) довіреною особою Ляшка став Ярослав Володимирович Писарев, який працює директором Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Дмитро Миколайович Мельник – довірена особа Ляшка в Шевченківському районі (округ №223). Він адвокат, керівник і співзасновник Адвокатського об'єднання "М-партнерс".

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко.

Окрім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]