Як на Волині люди Тимошенко стали довіреними кандидата Ігоря Шевченка

Фото: Як на Волині люди Тимошенко стали довіреними кандидата Ігоря Шевченка

Кандидат у Президенти Ігор Шевченко знайшов довірених осіб у всіх п'яти виборчих округах у Волинській області. На трьох з них він довірився людям, пов'язаним з ВО "Батьківщина".

Згідно зі ст. 67 закону "Про вибори Президента України", довірені особи кандидата в Президенти агітують за нього, сприяють йому у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями.

У Горохівському, Рожищенському, Локачинському, Луцькому, Турійському районах (округ №20) довіреною особою Ігоря Шевченка став депутат Горохівської райради, який балотувався від ВО "Батьківщина", Михайло Луцюк. За інформацією сайту райради, на сьогодні він позапартійний, працює вчителем у Михлинській загальноосвітній школі I-II ступенів.

На окрузі з центром у Ковелі (№21) Шевченко довірився Надії Ясинській. Вона є членкинею Ратнівської районної організації ВО "Батьківщина". На місцевих виборах 2015 року від цієї партії висувалася до Ратнівської райради.

На цьому самому окрузі Ясинська є юристкою виборчого штабу Юлії Тимошенко.

У коментарі Руху ЧЕСНО вона пояснила, що, мовляв, Ігор Шевченко особисто запропонував їй стати його довіреною особою й у тому, аби співпрацювати з "Батьківщиною" Тимошенко й водночас бути довіреною особою іншого кандидата, вона не вбачає нічого поганого.

"Я відповідаю за юридичну сторону під час виборів: щоб не було порушень і так далі. Ігор Шевченко особисто запропонував мені стати його довіреною особою, і я погодилась. Ми з Шевченком знайомі… Але це я не повинна пояснювати", – прокоментувала Ясинська.

На запитання, чому вона не стала довіреною особою Юлії Тимошенко та чи працює паралельно й у її штабі, правниця відповіла:

"Мені запропонували тут, і я погодилась. А щодо моїх колег-партійців з "Батьківщини", то вони мене зрозуміли й ніхто в цьому не бачить ніяких порушень. Бо я ж вам говорю: я стежитиму за всім з юридичної сторони", – резюмувала Ясинська.

На окрузі з центром у Маневичах (№23) довіреною особою Ігоря Шевченка став Сергій Януль.

За даними волинських ЗМІ, 2018 року він зробив внесок на користь осередку ВО "Батьківщина" у Старій Вижівці. А восени 2017-го балотувався від цієї партії до ради Цуманської ОТГ.

Також Януль є засновником "Аматорського футбольного клубу "Цумань".

Володимир-Волинський округ (№19) Шевченко довірив екс-міліціонеру Степанові Калашнюку. Наразі він очолює Володимир-Волинську міську первинну організацію Асоціації ветеранів МВС.

У Луцьку (округ №22) Шевченка представляє Оксана Ковальчук. Вона працює у ФОП Паленка Юрія Миколайовича. Іншої інформації про неї знайти не вдалося.

Журналісти Руху ЧЕСНО звернулися до ВО "Батьківщина" щодо ситуації, яка склалася навколо довірених осіб кандидата в Президенти Ігоря Шевченка у Волинській області, однак відповіді ще не отримали.

Як раніше повідомляв Рух ЧЕСНО, в одній з ОВК довірена особа Тимошенко заявила про те, що з нею потрібно узгоджувати заміну членів ДВК від 9 кандидатів. Ігоря Шевченка серед них названо не було. Натомість пролунали прізвища Миколи Габера та Юрія Кармазіна.

Рух ЧЕСНО виявив, що довірені особи Габера на Вінниччині та Кармазіна на Київщині агітують за Юлію Тимошенко.

Є підстави припускати, що з-поміж 39 кандидатів у Президенти кожен четвертий може бути техкандидатом, члени ОВК та ДВК від якого працюватимуть на перемогу іншого кандидата.

Головне зображення: кандидати в Президенти Ігор Шевченко та Юлія Тимошенко в Давосі, де Шевченко крав шапки


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]