На зустрічі з Порошенком та Тимошенко звозили людей: агітація на Волині

Фото: На зустрічі з Порошенком та Тимошенко звозили людей: агітація на Волині

У другій половині березня в межах передвиборчої кампанії на Волині побували Президент України Петро Порошенко, кандидати в Президенти Юлія Тимошенко та Валентин Наливайченко. Порошенко провів зустріч у Ковелі, не анонсуючи її заздалегідь, тоді як Тимошенко зустрілася з виборцями в Луцьку. Під час зустрічей з кандидатами було зафіксовано факти підвезення людей з районів.

Порошенко "ховався" в Ковелі й агітував з фігурантами антикорупційних розслідувань

14 березня в Луцьку чекали на приїзд Петра Порошенка. Однак офіційного повідомлення від його команди не було, жодних анонсів ані журналісти, ані громадськість не отримували.

У коментарі Руху ЧЕСНО очільник "Солідарності" на Волині Іван Мирка не відповів нічого конкретного. Проте, як з'ясувалося згодом, зустріч із волинянами запланували не в Луцьку, а в Ковелі. Та й цю інформацію ніхто ніде офіційно не повідомив. А в Луцьку тим часом організували з'їзд лісівників з усіх областей України.

До речі, напередодні приїзду Президента на багатоповерхівці в центрі Луцька з'явився банер з написом: "Ти став президентом на крові хлопців 51-ї бригади. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає!"

За кілька годин банер зник, а командування 51-ї бригади офіційно заявило на своїй сторінці у Facebook, що до його розміщення не має жодного стосунку. Згодом дехто з ветеранів бригади таки наголосив, що банер – це їхніх рук справа.

І поки в Луцьку тривала зустріч лісівників, Порошенко поїхав до Ковеля. Там на його підтримку виступив гурт "Плач Єремії". Громадянська мережа "ОПОРА" зафіксувала факти підвезення людей з інших районів області.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Президента супроводжували волинські нардепи, фігуранти антикорупційних розслідувань Сергій Мартиняк і Степан Івахів, а також очільник Волинської ОДА Олександр Савченко.

У Луцьку Тимошенко критикувала Порошенка та збирала людей з районів

23 березня в межах агітаційної кампанії до Луцька приїхала кандидатка в Президенти Юлія Тимошенко. Раніше в області за неї агітували VIP-агітатори – співачка Настя Приходько та народний депутат Іван Крулько, які тепер гастролюють у Києві.

В обласному центрі Волині на підтримку кандидатки виступив співак, довірена особа Тимошенко Олександр Пономарьов, котрий на виборах 2014 року був довіреною особою мера Бучі – екс-регіонала Анатолія Федорука. Тимошенко розповідала про свій "Новий курс" і критикувала реформи чинного Президента.

"Нам треба перев'язати рани, які кровоточать. Якщо ти не маєш сильної армії, дипломатія не спрацює. Жінка-головнокомандувач ніколи не дозволить розкрадати оборонку", – заявила вона.

Найбільше під час її виступу перепало медичній та пенсійній реформам.

"Тепер усі в лікарнях стоять у чергах, і тому маємо епідемії, яких не мали раніше. Маємо ті епідемії, які були 60 років тому", – намагалася пояснити щось про медицину кандидатка в Президенти, не аргументуючи жодним чином свої слова.

У Facebook користувачі тим часом повідомляли про те, що підтримати Тимошенко привозили людей з різних районів області.

Журналісти Руху ЧЕСНО зафіксували автобуси на одній з вулиць міста. Водій одного з них відмовився фотографуватися, але підтвердив, що привіз людей з Горохова на підтримку Тимошенко.

За Кошулинського агітує Тягнибок, а Наливайченко вдруге приїхав до Луцька

ВО "Свобода" активно веде агітацію за кандидата в Президенти Руслана Кошулинського. 24 березня в Ковелі побував лідер "свободівців" Олег Тягнибок

"Українцям потрібно перестати голосувати за менше зло. Вони не обирають свого, а підтримують нав'язаний їм вибір", – зазначив він під час зустрічі з ковельчанами.

18 березня Луцьк уже вдруге відвідав кандидат у Президенти Валентин Наливайченко. На зустрічі з виборцями він розповідав про те, як розв'язати найскладніші для України питання, пов'язані з війною, і як змусити Росію понести відповідальність.

"Нам треба не бавитись у Мінські домовленості, а давно настав час рішучих змін на міжнародній арені. Треба тиснути, примушувати російського агресора вивести свої війська та спецслужби з нашої землі", – казав він.

21 березня лучани також зустрілися з представниками центрального штабу кандидата в Президенти Ігоря Смешка.

Рух ЧЕСНО повідомляв про те, що на Волині довіреними особами кандидата в Президенти Ігоря Шевченка стали люди Тимошенко, що Зеленського представляють заробітчанин, спортсмен та екс-КВНщик, а Гриценка – екс-регіонали й люди Ющенка.

Під час агітації в Луцьку Гриценко не закрив питання про екс-регіоналів у своїй команді, а на Прикарпатті під час зустрічі з Порошенком не минулося без "тітушок" і бійки з "Нацкорпусом".

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Головне фото: Волинські новини


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]