Довірені особи кандидата Петрова пов’язані з БПП (Оновлено)

Фото: Довірені особи кандидата Петрова пов’язані з БПП (Оновлено)

Кандидат у президенти Володимир Петров знайшов 7 довірених осіб з 9 на Київщині. Петров довірився переважно безробітним, які не ведуть агітації за Петрова, зате публікують пости, пов’язані з БПП. Петрова представляють працівник ЖЕКу, вчителька молодших класів з Білої Церкви та працівниці бібліотеки в Яготині.

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів у Президенти України. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Володимир Петров, який називає себе політтехнологом, довірив свою репутацію на Київщині.

Як відомо, Петров - єдиний кандидат, який знаходиться під домашнім арештом і спершу не міг особисто вести агітацію. Правоохоронці звинувачують його в організації секс-скандалу із залученням студентки КПІ, яка на своїй сторінці в соцмережі facebook звинуватила в нібито сексуальних домаганнях заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції Олександра Варченка

Згодом адвокати Петрова подали клопотання до суду, у якому просили забезпечити рівність прав для всіх кандидатів у президенти щодо агітації та зустрічей з виборцями (якщо це право буде порушене, то кандидат може оскаржити вибори в КСУ). Суд, за словами Петрова, задовольнив його клопотання. Через юридичну колізію Петров вирішив не зважати на домашній арешт і поїхати з агітацією до інших міст України за умови, що повернеться додому до закінчення дня. (Цей абзац додано після публікації матеріалу).

Саме вони, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Ось список тих, кому Петров довіряє на Київщині.

 

ЗМІ пов'язують Петрова з представником "БПП" Сергієм Березенком. Група Петрова, як повідомляла "Українська правда", допомагала Березенку під час виборів на Чернігівщині (205-й округ).

У Білій Церкві (округ №90) Петров довірив свою репутацію Жанні Володимирівні Гріневич.

 

Жінка працює у Білоцерківській школі № 15 вчителькою молодших класів. Має кваліфікацію вчителя-методиста.

У школі журналістам ЧЕСНО сказали, що Гріневич на нараді й підійти до телефону не зможе, а потім порадили з усіх питань звертатися до виборчого штабу Петрова.

У селищі Макарів, місті Фастів, Макарівському, Фастівському та частині Києво-Святошинського району (округ №91) довіреною особою Петрова стала Ольга Романівна Гемберг, яка тимчасово не працює.

 

Гемберг, хоч і є довіреною особою Петрова, на своїй сторіні в соцмережі facebook поширює пост нардепки від БПП Ірини Геращенко про один день Президента Петра Порошенка.

 

Натомість, жодного посту про підтримку Петрова жінка у вільному доступі не викладає.

Довіреною особою Петрова в містах Васильків, Обухів, а також у Васильківському й Обухівському районах (округ №94) стала Олеся Миколаївна Дяденко, яка також на сайті ЦВК значиться тимчасово безробітною.

У місті Ірпінь, Приірпінні та частині Києво-Святошинського району (округ №95) довіреною особою став Ілля Анатолійович Тяло.

Чоловік працює майстром дільниці благоустрою по догляду і утриманню зелених насаджень в місті Боярка у Боярському ЖКГ.

У Вишгороді, Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському, Поліському районах (округ №96) довіреною особою стала ще одна безробітна - Ольга Миколаївна Хринюк.

На сайті Ірпінської ради повна тезка Хринюк значиться заступником голови молодіжної громадської ради при Ірпінському міському голові.

У розділі контактні дані міститься посилання на її сторінку у facebook. Проте, у соцмережі прізвище Хринюк змінила на Якубчук.

 

У Березані, Броварах, Баришівському та частині Броварського району (округ №97) довіреною особою стала безробітна Світлана Миколаївна Братко.

 

Згідно деклараії Братко, поданої у травні 2018 року перед звільненням, жінка працювала заступником начальника відділу запобігання корупції та внутрішніх розслідувань у міжнародному аеропорті "Бориспіль".

На своїй сторінці у соцмережі facebook Братко поширює дописи нардепа від БПП Павла Різаненка, який переміг у 97-му виборчому окрузі.

 

Також Братко поширює пости про зустріч із кандидатом у президенти Петром Порошенком у смт. Баришівка.

 

Примітно, що в цьому ж окрузі іншу маловідому кандидатку Юлію Литвиненко представляє помінчиця нардепа БПП Різаненка. ЧЕСНО припускає, що і Петров і Литвиненко є технічними кандидатами чинного президента Петра Порошенка.

На Яготинщині, Бориспільщині, у Згурівському районі та Переяслав-Хмельницькому (округ №98) Петров довірився Мартиненко Наталія Анатоліївна, яка працює бібліотекаркою у Яготинській бібліотеці.

Рух ЧЕСНО проаналізував, чому на цих виборах рекордна кількість кандидатів у Президенти. Частина з них може відігравати технічну роль і віддавати свої квоти в ОВК та ДВК іншому кандидату, який насправді веде президентську кампанію.

Уже виявлено факти агітації за Юлію Тимошенко довіреними особами інших кандидатів – Юрія Кармазіна (Київщина), Миколи Габера (Вінниччина), Ігоря Шевченка (Волинь). А довірені особи кандидата Руслана Ригованова агітують за Олега Ляшка.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського, Юлії Тимошенкота Олега Ляшка, а на Київщині – Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Володимира Зеленського, Анатолія Гриценка, Юрія Бойка, Ігоря Смешка, Ігоря Шевченка.

Інна Богословська має лише двох довірених осіб на всю Україну.

Крім того, Рух ЧЕСНО висвітлює перебіг агітаційної кампанії на Київщині в щотижневих дайджестах


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]