Усі свої: кому довірився Каплін на Полтавщині

Фото: Усі свої: кому довірився Каплін на Полтавщині

Лідер Соціал-демократичної партії Сергій Каплін на рідній Полтавщині довірився депутатам різних рівнів. Серед його довірених осіб є і член фракції Радикальної партії у Верховній раді Артем Вітко. Хоча сам Каплін каже, що з Ляшком у них складні відносини.

Світлина від Миколи Первака.

У У Шевченківському та Подільському районах Полтави (№144 округ) Каплін довірився Юрію Синяку. Він - очільник фракції СДП в Полтавській міськраді та спонсор обласного осередку партії. Нагадаємо, за результатами моніторингу декларацій ЧЕСНО Синяк потрапив до рейтингу депутатів із найбільшими доходами.

Олександр Синяк (джерело - соцмережі)

У Київському районі міста, у Котелевському й Полтавському районах області (округ №145) Каплін довірився своєму помічнику, голові фракції СДП в Полтавській облраді та очільнику Полтавської обласної партійної організації Валерію Прядку. Під час місцевих виборів депутат ішов першим кандидатом у виборчому списку партії.

Валерій Прядко (джерело - соцмережі)

Протягом двох років Прядко був виконуючим обовязки обов’язки директора ПОКП "Полтавафарм". У 2017 році проти нього та заступника директора Руслана Гнєздова відкрили кримінальну справу за пропозицію 270 тис. грн хабаря співробітникам управління протидії наркозлочинності Нацполіції Полтавщини за прискорення процедури обстеження приміщень аптек на відповідність вимогам для продажу та зберігання наркотиків. Про це повідомляло ІВ "Коло".

Нагадаємо, тоді ж у сесійній залі Верховної ради нардеп з Полтавщини Ігор Мосійчук (Радикальна партія) заявив, що Прядко вивів з "Полтавафарму" 40 мільйонів гривень на фінансування партії СДП.

Мосійчук: Вкрадені в полтавських пенсіонерів 40 млн.грн. пішли на фінансування партії Капліна

За дослідженнями руху ЧЕСНО, Прядко – один з найбільших донорів обласної організації партії. Протягом 2016-2017 років він перевів на користь осередку майже 105 тис. грн.

Рішення суду щодо Прядка і Гнєздова ще немає. У січні 2018 року суд замовив  лінгвістичну експертизу усного мовлення. Однак висновків і досі немає, тож розгляд справи зупинився. Прядку обрали міру запобіжного заходу – заставу в розмірі 77 тис грн. Окрім цього депутат зберіг право на посаду керівника, повідомляє  ІВ "Полтавщина". Однак трохи менше ніж за рік звільнився за особистим бажанням.

Нагадаємо також, що на початку лютого Прядко разом з Капліним були присутні на презентації книги диригентки Неллі Шейко, яку вела дружина останнього Владлена Каплін (Сопко).

Під час презентації лунали фрази, що книгу надрукували коштом членів Соціал-демократичної партії, а також слова подяки Прядку та Капліну.

Світлина від Vladlena Sopko.

Валерій Прядко на презентації книги Неллі Шейко (джерело - соцмережі)

Однак згодом журналісти ІВ "Коло" з'ясували, що на видання книги 10 тис. грн виділили з обласного бюджету.

У Кременчуці (округ №146) довіреною особою Капліна став Микола Первак - депутат обласної ради,  голова обласної профспілки працівників автомобільного транспорту та дорожнього господарства.У 2002 році балотувався до Верховної Ради як самовисуванець.

Світлина від Миколи Первака.

Микола Первак і Сергій Каплін (джерело - соцмережі)

Журналісти ІВ "Полтавщини" спіймали Первака на кнопкодавстві. На одному з перших засідань каденції він близько десяти разів голосував за свою колегу по фракції СДП (на той час - "Партія простих людей") Марину Рябокінь.

На Миргородщині, у Диканському, Зіньківському, Решетилівському й Шишацькому районах (округ №147) довіреною особою Капліна є Костянтин Кірпосенко – депутат обласної ради від СДП та заступник голови Миргородської міської ради. До того ж, Кірпосенко - прогульник, хоча і заперечує цей факт.

Світлина від Костянтина Кірпосенка.

Костянтин Кірпосенко (джерело - соцмережі)

Також Кірпосенко був депутатом Миргородської міської ради від "Фронту Змін" та  очільником міського осередку "Партії регіонів". У 2015 році став членом партії Капліна.

У Лубнах, Великобагачанському, Оржицькому, Семенівському, Хорольському та частині Лубенського району (округ №148) Капліна представляє депутат Лубенської міської ради Євгеній Алєксєєв.

На Карлівщині, у Кобеляцькому, Козельщинському, Машівському, Новосанжарському та Чутівському районах Полтавщини (округ №149) Каплін довірив свою репутацію народному депутату Артему Вітку.

https://i1.poltava.to/uploads/2019/03/2019-03-05/dsc-0838.jpg

Артем Вітко та Сергій Каплін (джерело - ІВ “Полтавщина”)

Вітко балотувався в нардепи за списком "Радикальної партії Олега Ляшка". У 2015 році він заявив про вихід з фракції цієї партії, проте, згідно з даними Верховної Ради, донині входить до її лав.

До речі, серед довірених осіб Капліна на Київщині також є "радикали".

"Ти ж не можеш позбутися партійності протягом доби. Це досить тривалий процес, який потребує змін у реєстрах", - пояснює нардеп те, що серед його довірених осіб є представники політсили іншого кандидата в Президенти.

І додає:

"Не зважаючи на мої складні відносини з Олегом Валєрічем, будь ласка, є ціла довірена особа з його фракції, цілий народний депутат"

До того ж, Вітко - кнопкодав і фігурант антикорупційного розслідування щодо компенсації з державного бюджету за житло у Києві для народних депутатів. Картка Вітка голосувала у Верховній Раді кілька разів за його ймовірної відсутності у сесійній залі.

Про те, що Вітко буде його довіреною особою, Каплін повідомив у своєму блозі в ІВ "Полтавщина".

До речі, публікації про Вітка в цьому виданні вперше з'явилися у вересні 2018 року. І за кілька місяців їх уже набралося близько 20.

У Горішніх Плавнях, частині Автозаводського району Кременчука, Глобинському та Кременчуцькому районах (округ №150) Капліна представляє голова фракції "СДП" в Горішньоплавнівській міській раді Олександр Плескач.

Світлина від Олександра Плескача.

Олександр Плескач (джерело - соцмережі)

Плескач також балотувався у 2015 році до Полтавської обласної ради, однак не пройшов.

На Гадяччині, у Лохвиці, Гребінківському, Лохвицькому, Пирятинському, Чорнухинському та частині Лубенського району (округ №151) довіреною особою Капліна став депутат Чорнухинської районної ради, голова фракції "СДП" Станіслав Борсук.

Нагадаємо, що громадський рух ЧЕСНО вже писав про те, кого вибрав собі в довірені особи ще один кандидат в Президенти з Полтавщини Ілля Кива, які епікфейли допустили довірені особи кандидатів на Полтавщині, як агітували кандидати в регіоні. А також виявив потенційних технічних кандидатів у Президенти.

Крім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Фото - соцмережі.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]