Політичні туристи: кому Вілкул довірився на Київщині

Фото: Політичні туристи: кому Вілкул довірився на Київщині

Кандидат у Президенти Олександр Вілкул довірився в Київській області людям Сергія Тігіпка, колишньому голові ОВК від кандидата в Президенти Юрія Бойка, тимчасово безробітним та партійцям "Нашого краю".

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів у Президенти України. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Олександр Вілкул, який входить до фракції "Опозиційний блок" у ВРУ, довірив свою репутацію на Київщині.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Ось список тих, кому Вілкул довіряє на Київщині.

У Білій Церкві (округ №90) Вілкула представляє Євгеній Іванович Подсольонов. 1998 року він безуспішно балотувався до Верховної Ради як самовисуванець у 90-му окрузі, паралельно був №46 у списку виборчого блоку партій "Трудова Україна". За нього проголосував 1701 виборець, тоді як переможець здобув 16 708 голосів.

Згідно з інформацією на сайті ЦВК, раніше Подсольонов був членом "Української партії справедливості – Союзу ветеранів, інвалідів, чорнобильців, афганців", а також очолював Київську обласну організацію Української спілки ветеранів Афганістану.

Він є засновником і керівником кількох компаній, зокрема ТОВ "Юридично-консалтингова фірма" й ТОВ "Лагуна Тріумф", благодійної організації "МБФ "Бойове братерство без кордонів", а також Міжнародної громадської організації "Бойове братерство без кордонів", котра захищає права та інтереси ветеранів війни й військової служби, проте водночас дублює діяльність однойменного російського проекту.

У ВРУ VI скликання на громадських засадах був помічником народного депутата від "Партії регіонів" Владислава Забарського.

У селищі Макарів, місті Фастів, Макарівському, Фастівському та частині Києво-Святошинського району (округ №91) довіреною особою Вілкула стала Ніна Марківна Катишева.

На сайті ЦВК зазначено, що вона тимчасово не працює. Станом на 10 жовтня 2015 року Катишева була очільницею Фастівської міської організації партії "Християнсько-демократичний союз".

У місті Узин, Білоцерківському, Володарському, Ставищенському, Таращанському, Тетіївському районах і частині Сквирського району (округ №92) кандидат довірився Тетяні Олександрівні Алексєєвій.

Вона є керівницею Центру розвитку дитини "Веселка", діяльність якого пов'язана з дошкільною освітою.

На місцевих виборах 2015 року Алексєєва балотувалася до Іванківської районної ради від партії "Наш край", але не набрала необхідної кількості голосів.

У містах Миронівка, Переяслав-Хмельницький, Ржищів, у Богуславському, Кагарлицькому, Миронівському, Рокитнянському районах (округ №93) довіреною особою Вілкула став Віктор Анатолійович Коваленко.

Він власник компанії з ремонту та технічного обслуговування електричного устаткування "Укренергомонтаж М".

На чергових виборах до Верховної Ради 2012 року в списку партії "Нова політика" був під номером 68. Проте політсила одержала тільки 0,10% голосів, тож до парламенту не потрапила.

2014 року на позачергових виборах Президента Коваленко був головою ОВК у 94-му виборчому окрузі за квотою кандидата в Президенти Юрія Бойка, який на цьогорічних виборах є конкурентом Вілкула.

2015 року на місцевих виборах він балотувався до Миронівської міської ради від партії "Опозиційний блок", але програв.

Довіреною особою Вілкула в містах Васильків, Обухів, а також у Васильківському й Обухівському районах (округ №94) став тимчасово безробітний Максим Миколайович Колесніков.

На позачергових виборах Президента 2014 року він був акредитованим представником ЗМІ як кореспондент Українського представництва ФДУП "Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания".

На місцевих виборах 2015 року Колесніков балотувався до Української міської ради Київської області від партії "Ліва опозиція".

Місто Ірпінь, Приірпіння та частину Києво-Святошинського району (округ №95) Вілкул довірив Валентину Анатолійовичу Доброву.

Відомо, що він працює в Університеті державної фіскальної служби в Ірпені на посаді начальника відділу маркетингу та перспективних технологій.

У Вишгороді, Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському, Поліському районах (округ №96) Вілкула представляє Юрій Олександрович Єгоренко.

2014 року він брав участь у позачергових виборах до Верховної Ради від партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка у 96-му окрузі. За нього проголосували 1,5 тис. виборців, а переміг Ярослав Москаленко, за якого віддали свої голоси 26 804 особи.

На місцевих виборах до Славутицької міської ради 2015 року Єгоренко висувався від партії "Наш край", але депутатом не став.

Сьогодні Єгоренко мешкає в місті Славутич, де є власником приватного виробничо-комерційного підприємства "Гранд-Сервіс". Ця компанія, основною діяльністю якої є прибирання будинків і промислових об'єктів, фігурує в п'яти судових рішеннях. Останнє було пов'язане з невиконанням капітального ремонту підлоги у фізкультурно-оздоровчому комплексі "Чемпіон".

В ухвалі суду зазначено, що ПВКП "Гранд-Сервіс" уклало договір з Управлінням інфраструктури та капітального будівництва Славутицької міської ради, гроші на рахунок підприємства надійшли, проте роботи не було виконано до кінцевого терміну, а саме до 31 грудня 2016 року. Суд зобов'язав перевірити рух коштів на банківських рахунках компанії.

У Березані, Броварах, Баришівському та частині Броварського району (округ №97) довіреною особою Вілкула став Сергій Юрійович Сєргєєв.

Він є директором ТОВ "Центральне агентство нерухомості Києва".

На місцевих виборах 2012 року його обрали депутатом Баришівської районної ради від партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка, але він склав депутатські повноваження.

На Яготинщині, Бориспільщині, у Згурівському районі та Переяславі-Хмельницькому (округ №98) довіреною особою Вілкула став Малий Артем Валерійович. Як зазначено на сайті ЦВК, він працює в ТОВ "Бровари-пластмас".

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував, чому на цих виборах рекордна кількість кандидатів у Президенти. Частина з них може відігравати технічну роль і віддавати свої квоти в ОВК та ДВК іншому кандидату, який насправді веде президентську кампанію.

Уже виявлено факти агітації за Юлію Тимошенко довіреними особами інших кандидатів – Юрія Кармазіна (Київщина), Миколи Габера (Вінниччина), Ігоря Шевченка (Волинь). А довірені особи кандидата Руслана Ригованова агітують за Олега Ляшка. Довірена особа Юлії Литвиненко пов'язана з нардепом від "БПП" (Київщина).

Також Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського, Юлії Тимошенко та Олега Ляшка, а на Київщині – Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Володимира Зеленського, Анатолія Гриценка, Юрія Бойка, Ігоря Смешка, Юлії Литвиненко, Сергія Капліна.

Інна Богословська має лише двох довірених осіб на всю Україну.

Рух ЧЕСНО також висвітлює перебіг агітаційної кампанії на Київщині в щотижневих дайджестах.

Окрім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Фото: Опозиційний Блок


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]