Екстренна заміна в Києві: чому Порошенко перестав довіряти Подерев’янському і Малковичу

Фото: Екстренна заміна в Києві: чому Порошенко перестав довіряти Подерев’янському і Малковичу

У Києві кандидат у Президенти Петро Порошенко замінив низку відомих довірених осіб на юристів. Один із юристів не вміє заповнювати електронну декларацію і виявився безхатьком. У БПП пояснили, що їм потрібно на день виборів більше людей з юридичною освітою.

Чому Порошенко перестав довіряти Подерев’янському 

"Не вір, мій сину..."
(Л. Подерев’янський)

У Києві з 13 відомих довірених осіб Петро Порошенко замінив п’ятьох за 4 дні  до виборів.

Хоча агітаційній газетці довірена особа Порошенка на Одещині художник Олександр Ройтбурд переконував, що на цій переправі коней не міняють, Петро Порошенко замінив 64 довірених осіб по Україні, з них 5 на Київщині та 5 на Вінниччині.

"Під ніж" президентської недовіри потрапили поет Іван Малкович, митець Лесь Подерев’янський, директор Могилянської бізнес-школи Олександр Саврук, керівник громадської організації "Рух за українську помісну церкву" Семен Кабакаєв та працівниця Міноборони Діана Петреня.

"Я не думаю, що він перестав мені довіряти. По-моєму, це чисто технічна проблема, тому що я попереджав, що я не зможу бути на всіх цих заходах. Якщо я не зможу бути на всіх цих заходах, то цілком логічно, щоб мене кимось замінити. Моє еґо від цього ніскільки не страждає", - коментує Руху ЧЕСНО Лесь Подерев’янський.

На питання, що Президент може спершу хотів залучити відомих людей, а тоді замінити їх на кваліфікованих юристів, Подерев’янський відповідає, що це питання не до нього.

За його словами, рішення замінити його ніяк не впливає на його електоральний вибір і громадянську позицію.

Екс-довірена особа Семен Кабакаєв каже, що вони сіли і подумали.

"Це і моя, і не моя ініціатива, ми розуміємо реалії. Уже бачимо ту кількість бруду і фальсифікацій, які будуть на виборах. Тож ми сіли і подумали, чи варто бути мені довіреною особою, чи фаховому юристу, який неодноразово працював на виборах і має досвід в цих питаннях. Ми розуміємо, що там саме на юридичній темі будуть робити фальсифікації. Але це не означає, що мої політичні вподобання змінилися", - каже Кабакаєв.

Нові довірені особи Порошенка в Києві

У 213 окрузі - Микола Івашко, працівник територіальної організації партії "БПП "Солідарність", судячи з дописів у його ФБ, колишній працівник правоохоронних органів.

У 212 окрузі на Дарниці замість Подерев’янського довіреною особою Порошенка став Олександр Гук, працівник ПАТ "Ніфар" із Чернігівщини.

В інтернеті є резюме повного тезки, який неодноразово шукав роботу юриста.

У 211 окрузі Івана Малковича замінив Євген Чугаєв - заступник директора з правового забезпечення Комунальне підприємство "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа".

Петро Порошенко довірився юристу, який не вміє заповнювати електронну декларацію - Чугаєв у декларації не вказав жодної нерухомості ні на праві власності, ані на праві користування. Де він живе з дружиною і двома дітьми - загадка для НАЗК - напевне, безхатько.

У 218 окрузі довіреною особою замість Семена Кабакаєва став Андрій Жук, самозайнята особа - адвокат.
Повний тезка Жука був у 2014 році в наглядовій комісії з розподілу соціального житла при Печерській РДА як заступник начальника юрвідділу цієї РДА.

Імовірно, працював помічником адвоката Олени Бури.

У 222 окрузі директора Могилянської бізнес-школи Олександра Саврука замінила Любов Волочай, працівниця КП з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд- УКБ".

Любов Волочай працювала членом ОВК від УДАРу в 2012 році на парламентських виборах у 219 окрузі в Києві.

У мережі є резюме пані Волочай, яка шукала вакансію спеціаліста з проведення тендерних торгів. Згідно з даними в резюме, в "Житлоінвестбуд-УКБ" вона працює з 2002 року.

Громадський рух ЧЕСНО підготував розпаковку Петра Порошенка та кількох інших найбільш рейтингових кандидатів на Youtube-каналі.

Крім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Також 31 березня, у день виборів Президента України, Рух ЧЕСНО моніторитиме перебіг голосування в режимі онлайн.

Фото: Марків Михайло / УНІАН


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]