Кому довіряє Ілля Кива на Київщині

Фото: Кому довіряє Ілля Кива на Київщині

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Ілля Кива довірив свою репутацію на Київщині. Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Ось список тих, кому довіряє на Київщині Ілля Кива.

На Білоцерківщині (округ №90) Ілля Кива довірився приватній підприємниці Тамарі Коломієць, яка, згідно з інформацією ProZorro, постачає прапори, папір, друковані матеріали бюджетним організаціям Білоцерківщини, зокрема Білоцерківській міськраді та райраді.

У Макарівському районі (округ №91) інтереси Киви представляє тимчасово безробітна Олена Сотнікова.

В Узині (округ №92) Ілля Кива довіряє підприємцеві Олегу Довганю.

За даними YouControl, повний тезко Довганя керує ТОВ "Репід три", що спеціалізується на купівлі-продажу нерухомості, а також ТОВ "Репід 5", основним видом діяльності якого є управління нерухомим майном за винагороду або за контрактом. 2018 року Олег Довгань очолював Вишгородську районну організацію Соціалістичної партії України.

У Миронівці (округ №93) кандидат у Президенти Ілля Кива довірився Віталію Мінченку, керівникові Миронівської районної організації Соціалістичної партії України. Згідно з оприлюдненою на сайті ЦВК інформацією, Мінченко є найманим працівником у ФОП Сулиці Лідії Іванівни. За даними сервісу Opendatabot, повний тезко Віталія Мінченка є директором ПП "АРХПРАВЦЕНТР", розташованого в місті Миронівка.

Після того, як Кива 22 січня зареєструвався кандидатом у Президенти, агітацію Віталій Мінченко на своїй Facebook-сторінці не вів.

В Обухові (94-й округ) кандидат довіряє Євгенію Мірводі, працівникові ПП "Проект-консалт". До цього, відповідно до декларації за 2016 рік на сайті НАЗК, він працював у відділі архітектурно-будівельного контролю Української міської ради. Цікаво, що Мірвода також на своїй Facebook-сторінці не агітує за Киву.

У Києво-Святошинському районі та Приірпінні (округ №95) довіреною особою кандидата є Ігор Гришачов, очільник ТОВ "Праймгаз 2017". Згідно з даними YouControl, він є керівником і засновником ще кількох компаній, які спеціалізуються здебільшого на торгівлі пальним.

У Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському та Поліському районах Київщини (округ №96) довіреною особою Іллі Киви став підприємець Іван Когут.

У Броварах (округ №97) Кива довірився тимчасово безробітній Ніні Уточкіній. У жовтні 2018 року вона подавала декларацію до НАЗК як кандидатка на вакантні посади головного спеціаліста-бухгалтера відділу обліку та звітності Управління централізованого бухгалтерського обліку та Управління інспекції й контролю Броварської міськради.

У Яготині, Борисполі, Переяславі-Хмельницькому (округ №98) кандидат у Президенти Кива довірився також тимчасово безробітному Сергієві Крапівіну, який торік працював у комунальному підприємстві Київської обласної ради "Північне бюро технічної інвентаризації".

Рух ЧЕСНО проаналізував, чому на цих виборах рекордна кількість кандидатів у Президенти. Частина з них може відігравати технічну роль і віддавати свої квоти в ОВК та ДВК іншому кандидату, який насправді веде президентську кампанію.

Уже виявлено факти агітації за Юлію Тимошенко довіреними особами інших кандидатів – Юрія Кармазіна (Київщина), Миколи Габера (Вінниччина), Ігоря Шевченка (Волинь). А довірені особи кандидата Руслана Ригованова агітують за Олега Ляшка. Довірені особи Юлії Литвиненко – помічники депутатів від "БПП", а довірені особи Володимира Петрова у Facebook розміщують дописи про Порошенка та його соратників.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського, Юлії Тимошенко та Олега Ляшка, а на Київщині – Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Володимира Зеленського, Анатолія Гриценка, Юрія Бойка, Ігоря Смешка, Ігоря Шевченка.

Інна Богословська має лише двох довірених осіб на всю Україну.

Крім того, Рух ЧЕСНО висвітлює перебіг агітаційної кампанії на Київщині в щотижневих дайджестах.

Фото: УНІАН 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]