Кому довірився Порошенко на Львівщині

Фото: Кому довірився Порошенко на Львівщині

У Львівській області кандидат у Президенти Петро Порошенко призначив довірених осіб у всіх 12 виборчих округах. Серед них є представники бізнесових кіл, діячі культури та спорту, юристи, лікарі.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Ось повний перелік довірених осіб Порошенка у Львівській області:

Ярослав Рущишин став довіреною особою Порошенка у Стрийському районі Львівської області (округ №124). Він є членом Комітету підприємців Львівщини, засновником і генеральним директором компанії "Троттола", яка шиє одяг для європейських брендів. Рущишин уже представляв інтереси Віктора Ющенка на президентських виборах 2004 року. У 2006-2010 роках був депутатом Львівської облради від "Нашої України".

2014-го, коли Порошенка обрали Президентом і він мав призначити нових голів обласних держадміністрацій, ім'я Рущишина називали серед потенційних кандидатів на крісло очільника області.

Рущишин підтримує Порошенка вже не вперше. Ще 2014 року він називав його політиком XXI століття завдяки тому, що той "вміє домовлятися й поступатися своїми інтересами заради вищої мети".

Минулого тижня разом з іншими підприємцями Львівщини він ще раз заявив про підтримку Порошенка на виборах:

"Порошенко – це людина, яка побудувала бізнес не на трубі, газі чи вугіллі, а вся додана вартість побудована на українській землі та людях, і продукція йде на експорт у десятки країн світу. І чомусь, коли він став Президентом, усі про це різко забули".

Юрій Бубес, президент концерну та голова правління "Електрону", став довіреною особою Порошенка в Сихівському районі Львова (округ №115). У Верховній Раді VI та VII скликань він був помічником депутата-мажоритарника від "Батьківщини" Степана Курпіля.

У грудні 2017 року Порошенко покатався в першому в Україні електробусі виробництва концерну "Електрон" разом зі львівським мером і президентом "Електрону" Юрієм Бубесом.

Утім, їх поєднують давніші зв'язки. 2015 року Бубес балотувався від "Солідарності" до Львівської обласної ради на мажоритарному окрузі, проте депутатом не став.

У Бродівському, Буському, Радехівському та частині Кам'янка-Бузького району (округ №119) довіреною особою кандидата Порошенка став Володимир Артемович, голова наглядової ради та директор будівельної компанії "Холдингова компанія "ЕКО-ДІМ".

Його пов'язують з родиною Козаків. Колись у нього був спільний бізнес із Романом Козаком – батьком Тараса Козака, нардепа від "Опозиційного блоку" та формального власника телеканалу "NewsOne". Козак-старший у 1998-2003 роках був заступником голови ДПА у Львівській області, у 2003-2005 роках – начальником Західної регіональної митниці, потім – заступником голови Держмитслужби України. За інформацією "Наші гроші. Львів", Козак-старший – ще й заступник Віктора Медведчука в ГО "Центр Правова Держава".

У реєстрі довірених осіб Володимир Артемович зазначений як співзасновник БО "Міжнародний благодійний фонд розвитку духовності, освіти та творчості дітей". Про діяльність цієї благодійної організації відкритої інформації немає.

У Дрогобицькому районі Львівської області (округ №121) інтереси Порошенка представляє Тарас Кицмей, співзасновник і член ради директорів ІТ-корпорації SoftServe. Як і Порошенко, він є членом ради правління "Європейської бізнес-асоціації".

Кицмей виступав на цьогорічному форумі Порошенка "Від Крут до Брюсселя", де розповідав, наскільки важливо для України впроваджувати інновації.

У Залізничному районі Львова (округ №116) довіреною особою Порошенка став Максим Музика, помічник адвоката та CLO (chief legal officer – юридичний директор) у клінінговій компанії "Клінінг Про". Його батько Петро-Василь Музика 2010 року балотувався до Львівської міської ради на мажоритарному окрузі від Соціалістичної партії України.

Ще один адвокат Володимир Гурський став довіреною особою Порошенка у Франківському районі Львова (округ №117). 2012 року він висувався від партії "Зелена планета" до Львівської обласної ради на мажоритарному окрузі, проте посів лише 3-тє місце. У реєстрі довірених осіб зазначений як "самозайнята особа-адвокат".

Олег Боянівський, так само юрист, курирує роботу львівського осередку молодіжного крила "БПП" "Солідарна молодь". Він представляє інтереси Порошенка на виборах у Личаківському районі Львова (округ №118).

Колишній народний депутат Ярослав Кендзьор став довіреною особою Порошенка в Жовківському та Яворівському районах Львівської області (округ №122). У ВРУ він очолював Комітет з питань культури та духовності. Свого часу його відрахували з факультету журналістики Львівського державного університету ім. І.Франка та з КПУ за зв'язки з дисидентами.

Протягом 30 років вів власну історично-політичну програму на львівському обласному телебаченні, майже до кінця 2017 року, коли Львівську філію НСТУ почали реформувати відповідно до вимог Суспільного мовлення. Виявилося, що жодного договору Кендзьор з каналом не укладав. Згодом програму закрили через "неформат". Улітку 2018 року він став ведучим на "5 каналі" так само історично-політичної програми "Кендзьор". У реєстрі довірених осіб зазначений як "пенсіонер".

Про свої симпатії до Порошенка Кендзьор каже відверто. Наприклад, в ефірі радіо "НВ" він пояснив особисту позицію так:

"Порошенко має колосальний досвід у міжнародній політиці й освіту відповідну. Він має колосальний досвід економічної діяльності… Коли Порошенко творить Україну, коли він вибрав чіткий курс України на Захід і гасло "Геть від Москви", я аплодую Петру Олексійовичу Порошенку, бо він виводить Україну з цього совкового болота…"

Відомий футбольний тренер Мирон Маркевич став довіреною особою Порошенка у Сколівському, Старосамбірському, Турківському та частині Самбірського району (округ №125). Він допомагав і активістам на Євромайдані та під час Революції Гідності, і солдатам на війні. За останнє на початку цього року Порошенко нагородив його відзнакою "За гуманітарну участь в антитерористичній операції".

Підтримує Маркевич Порошенка відкрито. Ще 2014 року він долучився до ініціативи "За Порошенка в першому турі". Тоді він казав, що в його команді перебуває на позиції центрального нападника:

"Я вірю в Порошенка. По-перше, він сильний економіст. По-друге, він уміє домовлялися з людьми".

Тоді ж підтримала Порошенка й Софія Федина, яка цьогоріч стала його довіреною особою як кандидата в Жидачівському та Стрийському районах Львівщини (округ №126). Федина – співачка, викладачка факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка, голова Світової федерації українських лемківських об'єднань, помічниця на громадських засадах нардепа від "Народного фронту" Ігоря Васюника та депутата Львівської облради від "Батьківщини" у 2006-2010 роках Петра Малеха.

Наприкінці минулого року вона отримала від Порошенка орден княгині Ольги III ступеня. Так само, як і Мирон Маркевич та Ярослав Рущишин, вона публічно підтримала обрання Петра Порошенка Президентом у першому турі виборів 2014 року.

Про свої симпатії до Порошенка каже відверто:

"Сьогодні ми обираємо не просто Президента, не просто главу держави – нам треба обрати того, хто викине ворога з нашої землі, поверне Україні соборність і територіальну цілісність на українських умовах. Путлер боїться ЛИШЕ Порошенка, головнокомандуючого, який вміє перемагати задля України".

Так само публічно цього року про підтримку Порошенка на виборах заявив Олег Дуда, довірена особа кандидата в Золочівському, Миколаївському та Перемишлянському районах (округ №123). Дуда – хірург-онколог, голова Українського лікарського товариства у Львові, член Громадської ради при Львівській ОДА.

На початку березня він разом з іншими представниками лікарської спільноти Львова провів прес-конференцію, де публічно підтримав Петра Порошенка на другий термін.

Тоді Олег Дуда наголосив, що не можна змінювати вектор зовнішньої політики з НАТО та ЄС:

"Щоби ці вектори зберегти, потрібен потужний Президент, який у першу чергу дбає про інтереси держави, а економіка підніметься".

Разом із Софією Фединою він також відвідав форум Порошенка "Від Крут до Брюсселя".

У Городоцькому, Мостиському та частині Самбірського району Львівщини (округ №120) довіреною особою Порошенка став Мирослав Откович – художник, реставратор, співробітник Національного науково-дослідного реставраційного центру України, засновник громадської організації "Мистецький фонд імені Короля Данила". Серед інших засновників цієї ГО є депутат від "БПП" Степан Кубів.

Під час особистої розмови Мирослав Откович каже:

"Для себе я ставлю Петра Порошенка в ряд великих державних діячів. Є велика різниця між "Виберіть мене, я це зроблю, бо я знаю, як це зробити" і "Я це зробив, бо я знав, як це зробити, і ви тому виберіть мене". Ця різниця – головний аргумент, чому я погодився бути довіреною особою."

Історія дуже часто повторюється, і не в кращих подіях, а в ганебних. Зараз ми стоїмо на порозі, коли може статися велика помилка, зрада ідеалів, самих себе, найвищої ідеї. Я не ідеалізую Петра Порошенка. Нам добре видно збоку помилки, але нам важко уявити ситуацію, у яку потрапляє людина. Якщо я помиляюсь, то мені буде дуже гірко".

Ви можете ознайомитися з розпакуванням кандидата Петра Порошенка на Youtube-каналі Руху ЧЕСНО.

Крім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Фото: прес-служба президента України 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]