Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Мосійчук Ігор

Мосійчук Ігор Володимирович

Рік народження: 1972

Характеристики політика

  • ФАРи: 3
  • Кнопкодавство: 4
  • Прогульництво

Опис політика

У 2019 році балотується до Верховної Ради 9 скликання по 94 округу (Київська область) як безпартійний самовисуванець.

Народний депутат 8 скликання. Обраний у 2014 році від “Радикальної партії Олега Ляшка” (№9 у списку). Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Був заступником Лідера “Радикальної партії Олега Ляшка”, проте вийшов з партії у травні 2019 року.

У 2015 році балотувався на посаду Київського міського голови від “Радикальної партії Олега Ляшка”, проте ще до виборів зняв свою кандидатуру. У 2014 році був депутатом Київської міської ради за списком “Радикальної партії Олега Ляшка” та заступником командира батальйону “Азов” зі зв’язків з громадськістю.

У травні 2013 року балотувався на посаду Васильківського міського голови від партії “За Україну!”. У 2012 році балотувався до Верховної Ради 7 скликання за 94 округом (Київська область) від Конгресу Українських Націоналістів, був членом партії. З 2011 до 2014 рік разом з іншими так званими “васильківськими терористами” перебував у Лук'янівському СІЗО. Визнаний політв’язнем та реабілітований рішенням Верховної Ради у 2014 році.

З 2011 року обіймає посаду члена Виконавчого комітету Соціал-Націоналістичної Асамблеї та призначається Головою Прес-служби СНА, у 2010 році був одним із засновників цієї організації. У 2010 році був обраний депутатом Васильківської міської ради за 20 мажоритарним округом від партії “За Україну!” як безпартійний. З 2006 року - головний редактор газети “Вечірній Васильків”.

У 2002-2005 роках співпрацював з очолюваною В’ячеславом Білоусом організацією “Спілка офіцерів України”, брав участь в акціях протесту проти влади Леоніда Кучми. У 2002 році на парламентських виборах був довіреною особою Білоуса, що балотувався за мажоритарним округом у Полтавській області. У 2000 році разом з екс-мером Лубен Василем Коряком видавав газету “Тихий жах”, що гостро критикувала Леоніда Кучму.

У 1998-2004 роках був членом Соціал-національної партії України, вийшов з неї, коли вона перетворилась на ВО “Свобода”. У 1996 році був співредактором газет “Наше слово” та “Наш край” у Полтаві та помічником-консультантом у народного депутата України Юрія Тими. У 1994-1998 роках був членом УНА-УНСО. З 1993 року видавав у Лубнах (Полтавська область) газету “Хлібороб”, займався українізацією місцевих бібліотек.

Має середню освіту.

Кнопкодав. Прогульник засідань Верховної Ради 8 скликання.

Фігурант трьох антикорупційних розслідувань. У 2015 році з Мосійчука було знято депутатську недоторканність та він був заарештований в рамках кримінальної справи про вимагання хабаря. Наступного року Верховний Суд України визнав арешт Мосійчука незаконним, а Генеральна прокуратура України відкликала своє подання на арешт.

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Радикальна партія Олега Ляшка

Комітети

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

Кнопкодавство

Дізнатися більше
21 червня 2018
Законопроект 6688
17 січня 2017
17 січня 2017
29 вересня 2016

Помічники

Верховна Рада 8

Посади у партіях

  • Заступник Лідера Партії РПЛ
  • Член Президії Політичної ради партії РПЛ
  • Член Політичної Ради Партії РПЛ

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Мосійчук не задекларував маєток, номінальним власником якого виявся його водій

  • порушення вимог фінансового контролю податкові зловживання

Чиновники переконують, що купують елітні авто за 149 тис. грн.

  • порушення вимог фінансового контролю порушення антикорупційного законодавства

Мосійчук вимагав хабаря за депутатський запит і лобіювання комерційних інтересів

  • невжиття заходів щодо протидії корупції владні зловживання
  • торгівля впливом політична корупція

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу