Жеребнюк
Віктор Миколайович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 14
Народився 21 липня 1970 року в місті Нововолинськ Волинської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Жмеринка Вінницької області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.


За інформацією видання "Газета журналістських розслідувань "Шанс", Віктор Миколайович Жеребнюк причетний до непрозорого відчуження у багатодітної сім’ї будинку, розташованого у центрі м.Жмеринка, з якого зрештою зробили магазин. Зокрема, перебуваючи на посаді мера Жмеринки, кандидат у депутати відмовився продовжити договір оренди земельної ділянки сім’ї Садовніків. Як зазначається у матеріалі, місцеве БТІ на той момент уже підготувало технічну документацію на приміщення Садовніків для СФГ "Перемога", з керівником якого Віктор Жеребнюк нібито мав "дуже тісні дружні і ділові взаємини".


За інформацією видання "Наші гроші", Віктор Жеребнюк міг сприяти перемозі на тендері пов’язаній з ним компанії. Так, 27 серпня 2014 р. управління освіти, яке перебуває у підпорядкуванні Деснянської райдержадміністрації м.Києва, уклало угоду на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу з ТОВ "Білтек Буд". Віктор Жеребнюк очолював Деснянську райдержадміністрацію у 2010-2012 рр. і, згідно з матеріалом, має опосередкований зв’язок з ТОВ "Білтек Буд" (про цей зв’язок повідомляло також і видання "Forbes.ua").


Зазначена інформація не є прямим доказом вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Віктор Михайлович Жеребняк, можливо, був причетний до корупційних дій, а саме до зловживання владою та незаконного відчуження нерухомості.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.