Мартиняк
Сергій Васильович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 20
Народився 4 березня 1971 року в місті Луцьку Волинської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, голова підкомітету з питань банківської діяльності Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності, безпартійний, проживає в селі Гаразджа Луцького району Волинської області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Голосування за диктатуру!

Зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян ( №3879)
* Написав заяву з проханням змінити результати голосування 7 жовтня

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

З Сергієм Мартиняком пов’язують будівництво офісних приміщень на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». Спираючись на результати журналістського розслідування ТРК «Аверс», місцеві ЗМІ (лінк 1, лінк 2) повідомляють, що орендарем ділянки є громадянка Марія Поцілуй – нібито мати бізнесмена і депутата Волинської обласної ради Сергія Мартиняка. Давати коментар з цього приводу журналістам народний депутат та його прес-служба відмовляються. Так само повідомляється про спробу передачі ділянки в суборенду ТзОВ «Луцькміськбуд» і будівництво на цій території житлово-офісного центру.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Сергій Мартиняк є фігурантом антикорупційного розслідування щодо можливого зловживання з розподілу земельних ресурсів.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.