Кузьмук
Олександр Іванович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 38
Народився 17 квiтня 1954 року в місті Славута Хмельницької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

За матеріалом Інтернет-видання «Обком», 17 листопада 2004 року Кузьмук Олександр Іванович нібито незаконно завізував план відчуження та передачі під житлову забудову земельної ділянки на території Київського військового ліцею ім. Богуна.

Згідно з іншим матеріалом «Обкому», 23-24 листопада 2004 року за рішенням Олександра Кузьмука для забезпечення харчуванням учасників масових акцій на підтримку кандидата у Президенти Віктора Януковича всупереч законодавству було виділено і привезено до Києва продовольчі пайки на суму близько 2 мільйонів гривень.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Олександра Кузьмука до корупційних дій, а саме до зловживань щодо розподілу земельних ресурсів та зловживання владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.