Калєтнік
Ігор Григорович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 41
Народився 16 липня 1972 року в селі Клембівка Ямпільського району Вінницької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в смт Козин Обухівського району Київської області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

8 квітня 2011 р. тодішній президент Віктор Янукович доручив Калєтніку Ігорю Григоровичу забезпечити розгляд документів щодо відкриття митного комплексу Сухого порту. У результаті було збудовано нову приватну структуру для прийому та розмитнення імпортних вантажів "Євротермінал". За повідомленнями slidstvo.info, митниця штучно затягувала обробку декларацій тим особам, які відмовлялися від послуг "Європорту".

9 липня 2012 р. у програмі "Знак оклику" телеканалу ТВі повідомлялось про те, що Голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік публічно обіцяв звільнити з посади першого заступника начальника Київської митниці Сергія Наумова, затриманого "за хабар у розмірі 300 тисяч євро". Натомість пана Наумова було переведено на роботу до Одеси, а сам Ігор Калєтнік пізнішезаперечував факт причетності його підлеглого до одержання хабаря.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Ігор Калєтнік є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою та покриття хабарництва.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.